/
Je eigen goden

Je eigen goden

Ik maakte met Kees (mijn partner) een wandeling en we passeerden twee mensen die stonden te praten. Ik hoorde de dame zeggen “ik wilde dat ik nog zo kon lopen”. Het bracht me bij de dankbaarheid voor mijn benen en voeten dat ze me naar zoveel mooie plekken brengen.

Vanzelfsprekend

Hoe vaak sta je er bij stil hoe bijzonder het is dat je een dak boven je hoofd hebt, eten op je bord hebt? Het gezonde lichaam van jou is de wens van een ander. En toch nemen we het vaak als zo vanzelfsprekend aan. Totdat het wegvalt.

Jouw goden

En er valt nogal wat weg deze tijd. Voor de persoonlijkheid kan dat angstaanjagend zijn. Vanuit het grotere perspectief zitten we precies daar wat nodig is in dit evolutieproces. In een helingsproces. Het loslaten van de dingen waar je je identiteit aan gekoppeld hebt.

Waar heb jij je eigen goden van gemaakt? Dat kunnen zowel materiële zaken zijn waar je aan gehecht bent, bepaalde gedachten of gedragingen waar je misschien koppig aan wilt vasthouden of helemaal in op gaat zodat je het grotere beeld verliest. Die goden zijn niet wat je bent: oneindig bewustzijn.

Nieuwe realiteit

Zelf kwam ik bij een gedachtenpatroon uit wat ik in (koppig) in stand hield. Toen er een ander perspectief me binnenviel, veranderde mijn hele realiteit. Ik merkte dat de relatie met dierbaren veranderde en dat me hart zich weer kon openen.

Verderop in dit Voedsel een mooi filmpje van Kasper. Als je vandaag zou sterven, wat houd je nog vast waardoor je niet rustig zou kunnen overgaan? Waarom wachten totdat je sterft? Nu is de tijd om te zuiveren, te helen zodat je jezelf en de ander bevrijdt en vrij kunt leven en straks sterven.

Levensdoel

Ook in de cultuur waarin je leeft valt veel weg én komt nieuw terug. Je kunt vasthouden aan hoe het was of mee stromen met dat nieuwe wat zich wil uiten, wat vormgegeven wil worden. De meditaties die ik afgelopen week gaf, gingen o.a. over levensdoel en je wereldservice. Misschien loop jij ook wel met de vraag rond “wat doe ik hier eigenlijk”? Voor mij gaat het niet over persé daar woorden voor moeten hebben. Het gaat veel meer over de vibratie, de trilling ervan. Als je daar contact mee maakt dan kom je in contact met dát. Dan komen er creatieve ideeën, inspiratie, passie naar boven wat via jou in de wereld neergezet wil worden en waarbij je een bijdrage levert aan het geheel. Vaak is dat wat je graag doet, waar je blij van wordt, verbonden met je levensdoel.

Zo is mijn vermogen te wandelen (wat ik heerlijk vind) onderdeel van mijn levensdoel. Ik ga binnenkort op pad met een dame om haar te begeleiden tijdens een pelgrimsreis.

De bijdrage van Marijke

Marijke van Langen (van Wildernisschool De Wilg) gaat een hele bijzondere wandeltocht ondernemen. Ze gaat de ijskap in Groenland oversteken in zelfgemaakte kleding van zelf gelooide huiden, in de stijl van de oorspronkelijke bewoners van het arctisch gebied. Aan haar avontuur heeft ze een project gekoppeld waarbij ze Groenlanders ondersteunt om bomen te planten met het oog op de klimaatverandering die op Groenland grote gevolgen heeft. Over je bijdrage leveren gesproken. Verderop in dit Voedsel meer over haar avontuur en aan jou een vraag om een bijdrage te leveren :). Met mijn liefde voor Groenland: van harte aanbevolen.

Ik wens je een mooie week. Misschien dat je je gecreëerde goden onder de loep wilt en kunt nemen.

Tot zondag.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies