/
8 tips om contact te maken met je bron-energie

8 tips om contact te maken met je bron-energie

Regelmatig hoor ik mensen na een meditatiesessie of een reis zeggen “zo, en nu de energie vast zien te houden”. Ik roep dan altijd direct: Nee! Als je het vasthoudt kan het niet stromen. Geef je over. De energie wil vloeien, wil jou alles geven wat je nodig hebt. Laat het gaan. Dat is dan een eye-opener. De vraag die dan opkomt is “hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de verbinding met mijn bron-energie, mijn Goddelijke Zelf, niet kwijt raak?”

Kwijtraken wat je bent?

Een geruststelling: je kunt je verbinding niet kwijtraken. Je bént het GZ. Jij bent die godsvonk, dat pure bewustzijn. Hoe kun je het kwijtraken als je het bent? Waar de vraag eigenlijk over gaat is “hoe kan ik mij – als persoonlijkheid – vaker, intenser bewust zijn van dat gegeven, dat ik het GZ ben. Hoe kan ik mijn bewustzijnsveld zodanig uitbreiden dat ik in mijn dagelijkse leven ervaar dat het GZ mijn pad effent en mij in alles voorziet wat ik nodig heb? Dat ik de waarheid van de illusie kan onderscheiden en dat ik de onderliggende lagen doorzie van de emoties, van waaruit ik en de mensen om mij heen reageren.

Je bewust te worden van je GZ vraagt om:

  • een Ja-zeggen tegen jeZelf
  • tijd vrij maken voor jeZelf
  • discipline om te mediteren
  • stoppen met verhalen vertellen
  • alertheid
  • stilstaan bij je emoties
  • je bewust worden van je begeertes
  • vragen en ontvangen

Ja-zeggen

Als je diep van binnen een verlangen voelt om je ware Zelf te zijn en om dat uit te drukken in het aardse, dan heeft dat een commitment van jou nodig. Dat betekent dat je bewust tijd vrij maakt om te voelen, te observeren wat er in je omgaat. Je angsten, je verdriet, je boosheid, je verlangens, je vreugde, je geluk te voelen. Om dat wat er is te omarmen. Niet morgen, niet straks maar in het moment. Het hoeft niet te veranderen. Er is wat er is. Door je te openen voor contact ga je ontdekken dat je al die emoties en gedachten waarneemt én dat je ze niet bent.

Tijd vrij maken

Het vraagt ook om naar binnen te keren. Om tijd te nemen voor stilte momenten zodat die zachte stem van het GZ tot je kan spreken. Meditatie is daar een super krachtig hulpmiddel bij. In het begin zul je misschien merken dat je hoofd alleen maar harder begint te tetteren en dat het lastig is om die stem te horen. Naar mate je vaker (eigenlijk iedere dag) mediteert (al is het maar 10 minuten) zul je merken dat het steeds stiller in je wordt. Dat je de stem gaat herkennen en kunt gaan volgen. Je innerlijke weten wordt ook sterker.

Uit de verhalen

Je gaat dan de tactieken van het ego ontdekken. Je gaat ontdekken dat je uit het spel van het ego kunt stappen. Het vraagt om uit je verhalen te stappen. Het ego is gek op verhalen en op drama. Stop ermee! Dat vraagt alertheid. Je zult verstelt staan uit hoeveel verhalen ons leven aan elkaar hangt. 

Emoties

Wees je ook bewust van je emoties. Welke emoties trekken je energie naar beneden en welke tillen je op? Weet je dat je je emoties kunt transformeren zodanig dat ze afgestemd zijn op je GZ? Je kunt je daarbij misschien wel voorstellen dat uitgelijnde emoties een heel ander leven genereren dan emoties die gebaseerd zijn op bijv. angst. Angst is een emotie van het ego. Het trekt je naar beneden.

Begeertes

Een ander aspect zijn je begeertes. De vraag is: dienen jouw verlangens je GZ en de mensheid of zijn het begeertes van het ego die meer, mooier en beter wil. We denken altijd dat we gelukkig zijn op het moment dat we iets hebben gekocht wat we wilde hebben. Het ware geluk ligt echter in het moment dat we even niets verlangen.

Vragen en ontvangen

Kom ik terug bij het jezelf openen voor contact met je GZ. Zoals gezegd is meditatie daar een onmisbare ondersteuning bij. Ook gedurende de dag kun je je openen voor contact. Zelf vraag ik bijv. “mag ik wat meer rust ervaren” of “mag ik wat meer helderheid ontvangen” of vul zelf maar in. Vraag en het zal je gegeven worden. We mogen meer leren vragen. Speel er mee en je gaat ontdekken dat het GZ je vragen beantwoordt.

Krachtige ondersteuning

Het meditatietraject Je ego overstijgen bestaat uit zeer krachtige meditatie-oefeningen. Ze helpen je je verbinding met het GZ te verdiepen en steeds meer de illusies van het ego te doorzien. Door de meditaties, verruimt je bewustzijn, zodat je steeds gemakkelijker gaat waarnemen dat jij niet je emoties bent. Dat je niet je gedachten bent. Ze laten je zien waar je verlangens je nog gevangen houden en hoe je jezelf daarvan kunt bevrijden. Ik spreek uit ervaring als ik je vertel hoe werkelijk bevrijdend dit is. 

Emoties transformeren

Op 16 november a.s. start het blok “Je emoties transformeren”. Voel jij een Ja om te worden wie je bent en is er een verlangen om uit de greep van het ego te stappen? Wacht dan niet langer en volg de stem van je GZ. Meer info kun je vinden op https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

Ik wens je een fijne week vol mooie verbindingsmomenten.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies