/
Alles wat je nodig hebt

Alles wat je nodig hebt

De natuur van het universum is overvloed.

Stappen terug

Inmiddels hebben we wel ontdekt dat het niet meer gaat over materiële overvloed. Dat we met zijn allen flinke stappen terug kunnen en moeten doen qua consumeren. Is het je ook al opgevallen dat je in deze tijd minder geld uitgeeft? En wat mis je dan écht, waar je dat normaliter aan uitgeeft? Kun je daar echt niet zonder?

Samen delen

Hierbij denk ik vaak terug aan mijn tijd op Groenland toen ik een paar dagen bij een Groenlands gezin verbleef. Geen stromend water, geen bedden, een droogtoilet een hele kleine keuken waar de pannen op de grond stonden. En toch was alles er. De geschoten zeehond werd gedeeld met de hele familie. Er werden ook geen twee zeehonden geschoten want waarom zou je meer vlees binnen halen als je kunt eten. In het volledige vertrouwen dat er morgen weer eten op hun bord zou liggen.

Overvloed

Overvloed wordt vaak geassocieerd met te veel. Als ik het heb over overvloed van het universum gaat dat niet over te veel maar exact dat wat jij nodig hebt. En of het nu om geld gaat, over liefde, over vrijheid, over aandacht, over genoeg opdrachten voor je werk, over eten. Het is allemaal hetzelfde. Het is energie. Als jouw probleem met geld is dat je er altijd tekort van hebt, dan ervaar je waarschijnlijk ook een tekort aan liefde in je leven. Of een tekort aan energie, of noem maar op. De energie is zeg maar inwisselbaar. Het is jouw focus die gericht is op tekort waardoor dat je realiteit is gaan worden.

Laat je verrassen

Dus wijzig je perspectief en open jezelf voor de overvloed van het universum. Het Goddelijke Zelf, dat veel beter weet wat jij nodig hebt. Die toevallige ontmoeting waardoor je net dat boek in handen kreeg wat jouw tot een inzicht bracht. Of de tas met eten die je buurman op de stoep heeft gezet omdat zijn volkstuin ontplofte. Of die glimlach van de mevrouw die langs liep en jouw hart deed openen. Of dat berichtje van de notaris dat je enig erfgenaam in een nalatenschap van een tante bent. Het telefoontje van een cliënt die, met alleen jou, dat speciale project wil starten.

Voor het schrijven van de dagelijkse Voedsels werkt het voor mij ook op die manier. Telkens krijg ik het thema aangereikt. En of dat nu is door een imput wat mensen me doorsturen of iets dat in mijn gedachten plopt. Ik ervaar het als dat het me aangereikt wordt.

Dus houdt het open en laat je verrassen op welke manier de overvloed van het universum naar je toekomt!

Je kunt jezelf ondersteunen door regelmatig in jezelf te herhalen “Ik open mijzelf om de overvloed van het universum te ontvangen”.

Fijne dag vol verrassingen toegewenst,

harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies