/
Ben je schuldig?

Ben je schuldig?

Je schuldig voelen als iemand in je omgeving ziek wordt. Herken je dit thema? Bij mij kwam hij deze week flink langs en voordat ik het wist zat ik in de angst voor het virus. Dat was me nog niet overkomen.

Collectieve energie

Vanmorgen tijdens mijn meditatie kreeg ik heel helder hoe “je schuldig voelen” een collectieve energie is en hoe de 1,5 meter regel dit sterk voedt. Iedereen wordt gezien als  besmettingsgevaar en als jij geen 1,5 meter in acht houdt, besmet je een ander. De angst voor het virus gaat dus niet alleen over angst om ziek te worden maar raakt veel meer thema’s aan. Ja deze tijd gaat over loslaten, opruimen, transformeren wat er nog aan oude zooi in je systeem ligt opgeslagen.

Ben je opgegroeid met de katholieke kerk dan ken je deze zeker: “door mijn schuld, door mijn schuld, door mijn grote schuld”.

Wie veroordeelt er?

Schuld ligt in onze systemen diep opgeslagen. Waar voel jij je allemaal schuldig over? Wat heb je volgens jou niet goed gedaan? En wie veroordeelt er? Vaak veroordelen we ook ons zelf.

Ga je dit onderzoeken dan kunnen er direct allerlei zijthema’s naar boven komen. Zoals de verantwoordelijkheid van iemand overnemen, de hele wereld op je schouders nemen maar ook de slachtofferrollen waar je in bent gestapt.

Wie is de schuldige?

Wie heeft er volgens jou schuld aan jouw gebrek aan geluk, aan liefde aan noem maar op wat.

Schuld is iets van de persoonlijkheid. Iets wat we als mensheid elkaar hebben aangepraat. Het gaat over een voorwaardelijkheid. Als jij dit niet had gedaan, dan had ik mij nu beter gevoeld. Hoezo? Kijk eens wat er in jou aangeraakt wordt in die situatie. Hoezo doet de ander jou iets aan? Er is altijd sprake van co-creatie. Dat wil zeggen dat jij exact de situaties in je leven aantrekt om te kunnen groeien en de ander helpt je daarbij in zijn of haar rol en vice versa. Wat wil er in jou bevrijdt worden door die situatie. Wat wil er helder worden?

Schuld bestaat niet

Vanuit het Goddelijke bestaat er helemaal geen schuld. Alles loopt volgens het Goddelijke plan en jij denkt misschien dat je een fout gemaakt hebt maar laat dat nu net een openbaring voor de ander kunnen zijn.

Mijn ervaring deze week was er echt weer een van dank je wel voor de situatie. Niet leuk maar ik kreeg er wel helderheid door wat er in mij nog vastzat en opgeruimd kon worden. En in deze tijd gaat dat super snel en veel gemakkelijker. We hoeven er niet meer doorheen te ploeteren.

Fijne dag en tot morgen.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies