/
Chaos creëert bewustzijn

Chaos creëert bewustzijn

Soms krijg je van de situaties in je leven dat het chaos in je kop is. Jouw waarheid die misschien ver van de waarheid van de mensen rondom je ligt. Er worden dan  – vaak oude – stukken in je getriggerd met als uitnodiging om naar te kijken. Je schiet in de emotie, in het (oude) verhaal. Tijd om jezelf uit te lijnen en het vanuit hoger perspectief te bekijken.

Waarheid

In hoeverre heb je je in het verleden terug getrokken? Heb je jouw waarheid uitgedrukt? Je hebt misschien wel gemerkt dat dat gemakkelijker gaat bij mensen die jouw passie en enthousiasme delen. Voor mij is dat bijvoorbeeld door het Voedsel te schrijven. Alles wat ik in het Voedsel deel, deel ik lang niet met iedereen rondom me en dat hoeft ook niet. Wie kan het horen?

Je hoeft de wereld niet te redden. Waar wil je een ander nog meekrijgen, overtuigen? Laat het gaan. Ieder loopt zijn eigen weg en wordt op zijn eigen manier wakker. En dat gebeurt geen milliseconde eerder dan dat bedoelt is.

Exact de juiste situatie

Is het niet interessant dat het leven je exact die situaties aanbiedt om bewustzijn te ontwikkelen. Om je helder te laten krijgen wat er klaar is om opgeruimd te worden. Situaties waarin je de keuze hebt om vanuit het oude te reageren of in contact te blijven met het hogere weten in jou. Letterlijk om je wakker te schudden.

Chaos

En in die tijd zitten we nu volop. Chaos rondom je en misschien van tijd tot tijd ook wel in je. Chaos schept nieuwe orde. Alles in het universum heeft een orde. Door de chaos worden oude patronen, oude overtuigingen, aannames, heilige huisjes om ver gekieperd. Het maakt plaats voor vernieuwing. Voor nieuwe orde, nieuwe structuur, nieuw bewustzijn. Het is ook een opening om in je kracht te zetten. In jouw waarheid. En dat gaat niet over wij versus zij. Het gaat erover dat jij jezelf niet kleiner hoeft te maken dan een ander. Jouw waarheid is jouw waarheid. En de ander heeft een andere.

Nieuwe orde

Op dit moment hebben we geen idee hoe die nieuwe orde er uit gaat zien. Die zijn we samen aan het creëeren. Wat wel duidelijk is dat alles wat niet meer werkt naar de oppervlakte komt en gezuiverd wordt. Of je het nu leuk vindt of niet. Er is geen ontkomen meer aan.

Lee Harris gaf het al aan in zijn channeling van de energie voor de maand mei. Dat deze maand met veel emoties gepaard kan gaan. Heb je er al iets van gemerkt? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om mooi gecenterd te blijven en het niet persoonlijk te nemen. Het zijn collectieve energieën die uitgezuiverd worden. En ja, als het je raakt dan is het toch handig om even te gaan zitten en welke energie zich door de jaren heen in jou heeft vastgezet. Mooi toch om jezelf daarvan te bevrijden. Grijp die kans!

Ik kwam dit op Facebook tegen (ik zou het woord verhaal hierin willen vervangen door werkelijkheid)

… vergeet niet:
 Sommige mensen zijn het niet eens met de voorgestelde heropening… Dat is oké. Wees aardig.
 Sommige mensen zijn nog steeds van plan om thuis te blijven… Dat is oké. Wees aardig.
 Sommigen zijn nog steeds bang om het virus te krijgen en een tweede golf gebeurt… Dat geeft niet. Wees aardig.
 Sommigen zuchten met opluchting om terug te gaan werken wetende dat ze misschien hun bedrijf of hun huizen kunnen redden… Dat is oké. Wees aardig.
  Sommigen zijn dankbaar dat ze eindelijk een operatie kunnen krijgen die ze hebben uitgesteld… Dat is oké. Wees aardig.
 Sommigen kunnen na weken interviews bijwonen zonder werk… Dat is oké. Wees aardig.
 Sommigen zullen weken maskers dragen… Dat is oké. Wees aardig.
 Sommige mensen zullen zich haasten om het haar of nagels te laten doen… Dat is oké. Wees aardig.
 Het punt is, iedereen heeft verschillende standpunten/gevoelens en dat is oké. Wees aardig.

We hebben elk een ander verhaal. Als je thuis moet blijven, blijf dan thuis. Maar wees aardig.
Als je naar buiten moet, respecteer gewoon anderen als je in het openbaar bent en wees aardig!
Beoordeel geen medemensen want je bent niet in hun verhaal.
We zitten allemaal in een andere financiële – en mentale status dan maanden geleden. Dus vergeet niet, wees aardig.
Dreigen lost zeker niets op.

 Je hebt misschien wel gehoord dat we de stap aan het maken zijn van een 3d werkelijkheid naar een 5d werkelijkheid. Daar waar tijd en afstand wegvallen. Daar tussen in zit echt nog wel een 4d werkelijkheid. En die bestaat uit alle collectieve overtuigingen, de angsten, de machteloosheid en noem maar op. Willen we de 5d tot onze werkelijkheid maken dan dienen we toch echt eerst door de chaos van de 4d heen te gaan. En dat is wat er nu dus gebeurt. Het donkere dient aangekeken te worden. Zowel in jezelf als in de wereld.

Fijne dag.

Tot morgen,

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies