/
De angst voor herhaling

De angst voor herhaling

Ella kwam bij me omdat ze regelmatig last had van hyperventilatie. Ze vertelde me dat in die momenten alle grond onder haar voeten wegzakt en ze helemaal in paniek raakt. In haar jeugd heeft ze traumatische dingen meegemaakt die ze weg heeft gestopt. Het is een groot donker gebied en het lijkt wel of het nu beetje bij beetje open gaat. Alsof alles naar de oppervlakte komt en daar word ik heel onrustig van.

De energie van Ella voelt als een voet op de rem. Als ik vraag of ze dat herkent beaamt ze dat. Angst om er voluit voor te gaan. Bang voor herhaling van het verleden. Bang weer zulke intense pijn te moeten doormaken.

De wet van aantrekking

De wet van aantrekking geeft je dat wat je uitstraalt. Als jouw uitstraling gericht is op pijn, op lijden, op onderdrukking, op machteloosheid, op klein gehouden worden, vernederd worden, begrensd worden, dan zal het universum jou dat tonen in jouw realiteit.

Je energie veranderen

Je kunt je leven helen! Alleen jij kunt dat, door je energie te veranderen. Jij verandert de energie in jezelf en je realiteit verandert. Ja zelfs, in deze tijd waarin je je misschien af vraagt “in wat voor wereld zijn we met zijn allen beland”.

Dat vraagt om stil te worden, rust te nemen en naar binnen te keren. Alle aandacht naar binnen. Wat leeft er in jou? Wat speelt er zich in de diepste spelonken in jou af? Welke angsten zijn misschien zo overweldigend dat je ze hebt weggedrukt? Welke gedachten zijn echt niet zo mooi, misschien zelfs wel foei lelijk. “Denk ik dat?”. Nodig ze uit, laat ze zich aan je tonen. Het is energie en het is niet wie je bent! Als je er simpelweg naar kijkt, zonder in het drama te schieten, zonder oordeel, door uit het verhaal te blijven, dan zul je versteld staan van hoe snel ze verdwijnen.

Blijf je leven vanuit het verleden of kies je voor het nieuwe, het onbekende?

Door op deze manier je energie te veranderen, verander je je trilling, verander je dat wat je aantrekt. Het verleden is geweest en de toekomst is er nog niet. Er is alleen maar NU. In dat NU kun jij gelukkig zijn. Kun je een heerlijk, vrij, verbonden, liefdevol en gelukkig leven leiden. Dat vraagt om open te staan voor het hogere, dat via jou de wereld in wil stromen. Jij als uitdrukking van dat hogere.

Dat vraagt om je voet van de rem te halen en alles wat zich aandient in de ogen te kijken. Hoe confronterend dat ook kan zijn. Jesse van der Velde maakt dat ook heel mooi duidelijk in het filmpje dat ik hieronder heb opgenomen. Anders blijf je leven vanuit de energie van het verleden en herhaal je keer op keer dezelfde situaties, net als dat muisje in het rad. Dan ben je de gevangene van jezelf.

In dat “niet weten”, in dat “onbekende” kunnen de meest mooie cadeau’s op je pad komen. Kun je de magie van het leven ervaren.

Toen Ella inplugde op dat hogere, daalde de rust in. Ze ervaarde meer ruimte in haar borst en haar hart ging open. Haar ademhaling reguleerde zich. Beetje bij beetje kwamen er beelden vrij van het trauma. Het was niet meer nodig om alles weer tot in details door te maken. Het was geweest. Ze voelde de shift die ze maakte van wie ze dacht dat ze was, naar wie ze wérkelijk was. Dat oneindige, dat vrije, dat blije. Dat kon ze ook aan haar innerlijk kind laten zien en voelen. Het kind dat opsprong, begon te spelen en te lachen, zich veilig voelde. De angst voor herhaling was nergens meer te bekennen ….

Jij bovenaan je prioriteitenlijstje

Herken je dit thema? Neem er de tijd voor om het te doorgronden. Geef jezelf prioriteit. Het is zo belangrijk in deze tijd van groei, van loslaten, van samen op weg naar dat nieuwe. Weet dat je niet de enige bent. Kijk met wie je kunt delen. Wie jou vragen kan stellen zodat je steeds dieper in jezelf af kunt dalen.

En ja, je bent natuurlijk van harte welkom bij mij in de praktijk om die stappen te zetten. Hier kun je een afspraak maken.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies