/
De kracht van je gedachten en je openen voor nieuwe mogelijkheden

De kracht van je gedachten en je openen voor nieuwe mogelijkheden

Alles wat je aandacht geeft groeit

Onze gedachten hebben een immense kracht. Veel groter dan wij ons vaak van bewust zijn. Ik heb het al vaker aangehaald, in het kader van creëer je eigen leven, hoe je gedachten je werkelijkheid manifesteren.

Ik ben een realist

De afgelopen week viel het mij meerdere malen op hoe er gesproken wordt over “dat we een zware tijd tegemoet gaan” of “dat het moeilijk zal worden”. Ja, als we dat maar vaak genoeg te horen krijgen en dat met zijn allen gaan geloven, dan ontstaat er zo’n een krachtig groepsveld dat dat wel onze werkelijkheid moet gaan worden. Als we met zijn allen geloven dat we in een nieuwe economische crisis duiken, ja hoor, bingo! “Ja maar ik ben een realist”. Je hebt helemaal gelijk! Want dat wat je gelooft is jouw realiteit ?.

Niet afhankelijk zijn

We worden overladen met berichten en het vraagt om een grote mate van onderscheidingsvermogen. Hoe het ook is, wat de waarheid ook is. Je hebt de power in jezelf om je buitenwereld niet jouw binnenwereld te laten bepalen.  Wij hebben zo’n immense power in onszelf dat we kunnen gaan ervaren dat we niet afhankelijk zijn van iets buiten ons zelf. En ik voel die potentie van de mensheid zo krachtig. Wat geloof jij en wat wil je geloven? En ook, wat voel jij. Het lichaam reageert vaak vanuit oude patronen waardoor je vanuit oude emoties reageert. Laat je lichaam eens voelen hoe “moed” of “vertrouwen” voelt. Laat je lichaam eens voelen wat “vreugde” en “vrijheid” is. Je bent vatbaar voor iets als je de emotie voelt. Ik ben liever vatbaar voor vreugde dan voor angst om ziek te worden.

De nieuwe wereld

Als het in jouw innerlijke wereld rustig en vredig is, als daar vertrouwen is, als je verbonden bent met het gevoel van veiligheid in jezelf, dan kunnen er buiten je allerlei maatregelen genomen worden en word jij er niet door geraakt. Je beweegt moeiteloos mee met wat er is, zonder dat je een slachtoffer bent. Je focus ligt op een nieuwe wereld. Hoe ziet voor jou de nieuwe wereld eruit?

De heelheid in jezelf

Ja, ik geloof inderdaad dat we met zijn allen in een mega shift zitten naar een nieuwe aarde. In verbinding met dat oneindige veld dat we zijn, worden ons oneindig veel nieuwe mogelijkheden aangeboden. Mogelijkheden waar ons hoofd het bestaan nog niet van weet en ons gevoel wel. Kun je opwinding voelen van de nieuwe toekomst die voor ons ligt? Kun je de dankbaarheid ervoor voelen, kun je het dansende kind in jezelf voelen dat vrij is, dat speelt? Kun je contact maken met de heelheid in jezelf?

Samen creëren we de nieuwe aarde

Ik heb de vraag al eerder gesteld. Hoe zit jouw ideale leven eruit? En nu vraag ik hem je uit te trekken naar een nieuwe wereld. Hoe ziet voor jouw de nieuwe wereld eruit? Op het gebied van welzijn, van overvloed (er is voor iedereen genoeg), van zorg voor elkaar, van liefde, niet tegen elkaar maar met elkaar, van veiligheid en vertrouwen, op het gebied van in verbinding zijn met de aarde. Laat deze beelden eens je geestesoog voorbij komen en voel tegelijkertijd wat dat met je doet. Sta toe, alsof het al helemaal de werkelijkheid is. De nieuwe aarde, voorbij het ego, het Goddelijke uitdrukken.

Morgen in de dagelijkse inspiratie een meditatie om je hierin verder te begeleiden.

Het vraag dus om bewust te zijn van je overtuigingen, bewust te zijn van wat je denkt én voelt. Iedere keer als je voelt dat dat beperkend, belemmerend is om je hoogste goed uit te drukken. STOP! Hoe keer je het om in een gedachte, een overtuiging die het hoogste goed ondersteunt en laat je lichaam dat voelen.

Fijne zondag!

Harte groet

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies