/
De kracht van je woorden – of juist het ontbreken ervan

De kracht van je woorden – of juist het ontbreken ervan

Vorige week deelde ik het stuk van Nina met je over het omarmen van het kleine jochie Poetin. De reacties deden me nog weer eens beseffen wat de kracht van woorden doet.

Klank en trilling

Woorden hebben hun eigen klank, hun eigen trilling. De kracht ervan kan je hart doen openen, het kan je plotseling inzicht geven. Het kan je ook op je pijnplekken raken. Woorden die voor de één als heel neutraal kunnen aanvoelen, kunnen voor de ander zeer confronterend zijn.

Klopt het nog wel wat je zegt?

Met woorden kunnen hele drama’s verteld worden. Woorden kunnen je vastzetten in oude patronen en gedachtevormen. Je doen vasthouden aan het oude als je steeds dezelfde verhalen (woorden) blijft herhalen. Welk verhaal blijf jij jezelf en je omgeving vertellen over je verleden? En klopt dat nog wel? Wil je dat nog wel blijven vertellen of wordt het tijd voor andere woorden? Woorden met een hogere trilling, afkomstig van je Goddelijk Zelf, van je essentie.
Daarmee kan je verleden ook opeens vanuit een heel ander perspectief bekeken worden.

Zo vertelde Trijntje altijd dat ze haar moeder vanaf kinds af aan alleen maar als ziek, zwak en misselijk heeft ervaren. Als Trijntje uit school kwam lag haar moeder in bed. Alles was te veel. Ze heeft veel weerstand naar haar moeder gehad. Tijdens een sessie zag Trijntje ineens hoe super fijngevoelig haar moeder is en dat – in die tijd – er voor dat gegeven helemaal geen ruimte was. Dat de ziekte van haar moeder vaak een overload aan impulsen is geweest. Nu gebruikt Trijntje hele andere woorden als ze over haar moeder vertelt.


Welke woorden gebruik jij?

Je kunt kiezen om woorden te gebruiken die dienend zijn aan het welzijn van de mensheid en dus ook aan jouw welzijn. Het betekent niet dat je alleen maar zoete lieve woorden gebruikt. De keuze van je woorden bepalen de energie. C’est le ton qui fait la musique (het is de toon die de muziek maakt). Kies je voor de lagere vibrerende klanken of plug je hoger in en kan je essentie door je heen stromen. Je essentie is van nature opgeruimd, neutraal, vredig, liefde- en vreugdevol. Je kunt bijvoorbeeld liefdevol je grenzen aangeven zonder in gevecht te hoeven gaan. 

Het ontbreken van woorden

In het ontbreken van woorden kan ook een enorme kracht zitten. Luisteren en aanwezig zijn.
Hoe luister je naar de ander? Ben je tijdens het luisteren al een reactie aan het bedenken? Dwaal je af of hoor je écht wat er gezegd wordt. Kun je de onderliggende energie van de woorden van de ander waarnemen? Door niet te reageren, de ander te laten praten, kan het voor de ander heel helder worden waar hij of zij zit of juist niet zit. Geen verhalen voeden maar neutraal, luisterend aanwezig zijn.

Jolanda vertelde over haar moeder die dementerende is. Ze zei “het enige wat mijn moeder van mijn vraagt is naast haar te zitten en haar hand vast te houden”. Ik hoef niets te zeggen en we zijn zo verbonden. Mijn moeder staalt dan van oor tot oor.

Hoe simpel kan het zijn he. En we kunnen het onszelf en de ander zo moeilijk maken met woorden.

Nog zo een: ben jij geneigd om met woorden uitleg te geven aan emoties die door je heen gaan? Of kun je bij de ervaring blijven, voorbij woorden? Alleen maar voelen, gewaarworden en geen woord eraan toevoegen. Je zult merken in dat laatste geval dat ze veel sneller verdwijnen :).

Ik wens je een fijne week . En misschien dat er zo af en toe de kracht van je woorden en hun trilling bij je binnenplopt. Tot zondag!

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies