/
De verandering ZIJN

De verandering ZIJN

De Groenlandse sjamaan Angangaaq beschrijft het zo mooi in zijn boek “als de harten van de mensen beginnen te smelten, kunnen de gletsjers stoppen met smelten”. 

Eerst was het corona, nu wordt er een flinke dosis angst voor klimaatverandering ingebracht. Ben je aan het wachten tot het weer “normaal” wordt, wat dat dan ook moge zijn? Wacht je tot alles weer overdrijft?

Waar is jouw focus op gericht?

Het leven is voortdurend in beweging. Het leven is energie dat zich uitdrukt in fysieke vorm. Wij maken als mens, onderdeel uit van dat leven. Hoe jij naar bepaalde zaken kijkt, bepaalt jouw realiteit, bepaalt jouw beleving van de wereld waarin we leven. Daar waar jij je aandacht op focust, daar is jouw energie. Hoe zet jij je energie in? Is die gericht op liefde, vrijheid, harmonie, verbinding of meer op angst, machteloosheid, tekort en strijd?

Controle werkt niet meer

De persoonlijkheid heeft vaak de behoefte om controle te hebben over zaken. Om de dingen naar zijn hand te zetten, om het te zodanig te regelen dat het de persoonlijkheid gerust stelt. In deze interessante tijd valt er niets meer te controleren. Het vraagt om mee te bewegen.

Niets staat vast. Het zijn allemaal mogelijke toekomstige gebeurtenissen en wij bezitten een immense kracht in ons om het tij te keren, zodat we kunnen leven in het paradijs op aarde.

Thuis komen

Deze week had ik een prachtige sessie met Manon. Manon ervaarde een kolkende energie in haar buik. Haar levenskracht. Ze kwam bij de angst om haar kracht toe te laten en kon die al spelend transformeren zodat die vrij kon gaan stromen. Ze ervaarde de immense kracht van de liefde en hoe die ingebed was in een groot veld van liefde. Ze kwam thuis en ontdekte de transformerende kracht van liefde.

Liefde is het hoogste. Het is veel grootser en omvattender dan wat onze mind over liefde denkt te weten.

Waar de verandering begint

Oké, het is een cliché. De verandering begint in jezelf. Een nieuwe wereld begint in jou! Het vraagt om alle kaarten open op tafel te leggen en het leven te vragen alle kanten aan je te tonen. Waar je in de overlevingsstructuur zit, waar er nog oordeel, dualiteit door je heen gaat. De duistere kanten, dat wat je van jezelf niet aanvaard, laat ze je maar getoond worden. En om daar dan weer geen oordeel over te hebben. Enkel observeren, je licht er door laten stralen en de liefde zijn werk laten doen. Dan kun je komen, zoals Manon zag, dat het donkere door het lichte wordt omarmt. Dan is er bevrijding én verbinding.

Jij bent de verandering

In die verbinding kun je samenvallen met de ondergaande zon, met de zich openende bloem, met de dauwdruppel op het grasblad. Wordt de schoonheid van de schepping! Wordt het leven!  Ervaar hoe alles verbonden is en dat er niet iets van buitenaf is wat jou, als oneindig wezen, kan verwoesten. Voel hoe je onderdeel bent van het geheel, dat stroomt en in beweging is. Drijf mee, stroom mee, voel die blijdschap, die vreugde van het leven. Voel hoe je hart zich opent en hoe de liefde, door jou als mens, heen stroomt de wereld in. Die krachtige transformerende liefde, waarvoor jij het kanaal bent. Op die manier creëren we de verandering in de wereld. En je hebt misschien het idee dat je het alleen doet. Tune maar eens in op het veld en ontdek met hoeveel zielen we zijn, klaar om die nieuwe aarde te creëren! Jij bent de verandering.

Fijne week!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies