/
De verhardingen vloeibaar maken

De verhardingen vloeibaar maken

Remon voelt zich een vreemde eend in de bijt. Een vreemde in zijn familie, op zijn werk. Een vreemde op aarde. Het liefdesveld waarmee hij naar aarde is gekomen werd onderuit gehaald door de hardheid, de donkerte en de misstanden op aarde.  Het was té groots, té donker, té erg om het recht aan te kijken. Remon zegt: “ik voel mijn hele leven al dat er dingen niet kloppen en ik kon er de vinger niet opleggen”. “Ik heb zo vaak te horen gekregen dat ik het mis had, dat het niet klopte wat ik voelde” . Tijdens de sessie ontdekt Remon dat het geresulteerd heeft in het feit dat hij zich teruggetrokken heeft. Dat hij zich niet meer durfde open te stellen voor de liefde die hij voor de aarde en voor de mensheid voelt. Voor het grote geluk dat zijn aanwezigheid op aarde hem brengt. Het was te kwetsbaar, bang onderuit geschoffeld te worden.

De verandering

En nu, in deze tijd, nu alle beerputten opengaan, nu illusies doorgeprikt worden en dat wat niet klopt helder wordt. Nu de hemel lijkt open te breken en er energetisch gezien golven met immens licht op aarde neerdalen, nu durf hij heel voorzichtig de beschermingsmechanismes los te laten. Kan hij zich weer laten raken door de zingende merel en de ontluikende crocus. Tijdens de sessie oefenen we met zijn andere zintuigen om te ervaren dat in de kwetsbaarheid een enorme kracht huist. Stuk voor stuk kan hij de verharde patronen in zich zelf laten oplossen, door zijn licht erop te laten schijnen. Net als de illusies die doorgeprikt worden en hoe alles helder wordt, zo breken ook de verhardingen in hem zelf open. Zo buiten – zo binnen. En dan ontstaat er stroming!

Het heeft zijn tol geëist. De maatschappij is verhard. Wij zijn verhard. Verhard naar onszelf, verhard naar onze medemens. En hoe mooi is het dat die verhardingen beginnen te smelten. Ja ik weet het, nog lang niet overal. En kijk eens waar het wel gebeurt!

Samen

Afgelopen dagen kwam ik met een groep mensen bijeen om hun lichtlichaam te laten ontwaken. Wat een rijkdom en een liefde en ook wat een kracht. Je bewust worden met hoevelen we naar de aarde gekomen zijn om elkaar te bekrachtigen, om elkaar lief te hebben, elkaar op te tillen, te stimuleren, om die verbindingen van licht met elkaar te delen en uit te drukken, om voluit te leven. En hoe simpel is het. Straal, straal, straal en de energie in jou en je omgeving verandert.

Is het wel genoeg?

Soms heb ik het gevoel “is het wel genoeg, is mijn licht wel genoeg om de verandering die ik in de wereld wil zien, zelf te zijn”. Wat een rijkdom om dan te voelen dat we het samen doen. Ieder op zijn of haar eigen manier. En al die manieren samen vormen een prachtig energiepatroon, vol creativiteit en inspiratie. Ja, het is genoeg! Het hoeft niet meer, beter, mooier, slimmer of indrukwekkender te zijn. Ik Ben en dat is genoeg.

Opgeslagen verhardingen

De verhardingen mogen smelten. Interessant is om te ontdekken waar de verhardingen zich in je systeem hebben opgeslagen. Je darmen, je longen, je hart? Of letterlijk dikke eeltlagen op je voeten of handen? Na een borstweefselmassage voelde het alsof mijn borsten van een massieve plaat losgekomen waren. Wat een ruimte en wat een zachtheid, ook naar mijn borsten toe.

Hoe is het met je emoties? Heb je die vastgezet, zijn ze bevroren en word je telkens weer met die zich herhalende emoties geconfronteerd? Laat ze maar smelten, laat ze maar weer stromen. Je hoeft ze alleen maar in je licht te houden. Doorstraal ze met jouw licht, jouw liefde en je zult merken dat de energie verandert.

En je gedachten dan. Hoe is het met je mentale veld? Ben je je bewust van de verhardingen die zich daar hebben vastgezet. Verharde overtuigingen, oordelen, oude concepten gebaseerd op angst. Laat je mentale veld maar vloeibaar worden. Gedachten puur als energie, die komen, voorbij drijven en weer gaan. Daar tussendoor is het dan gewoon leeg. Een vloeibaar veld.

Met het smelten van de verhardingen wordt je weer meer jeZelf. Dat oneindige, liefdevolle energiewezen dat je bent. Geniet ervan!

Lieve groet

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies