/
De wereld heeft jou nodig

De wereld heeft jou nodig

Je hebt deze zin  “God glimlachte toen jij werd geboren” vast wel eens gehoord.

Wat is het toch prachtig he, dat we allemaal zulke unieke wezens zijn. En dat door die uniciteit we onze eigen, unieke bijdrage hebben hier op aarde.

Jouw bijdrage

Veel mensen vragen zich af wat hun bijdrage dan is. Waarom ben ik hier, wat is het doel van mijn bestaan. Maar ook de vraag “hoezo ik?” of het is toch niet zo belangrijk wat ik te zeggen heb.

“Je bijdrage” kan groots of misschien overweldigend klinken. Alsof het bijna niet uit te voeren is. Zelf ervaar ik het eigenlijk als heel eenvoudig. We hebben het met zijn allen zo moeilijk gemaakt omdat we de lat zo enorm hoog hebben gelegd. De druk steeds hebben opgevoerd. Doelen waren dingen om iets te bereiken in plaats van een stroom te volgen. We moesten presteren, laten zien dat we waard waren wat we deden. Dat het wel wat voorstelde. Dat je goed genoeg was enzovoorts enzovoorts.

Eenvoudig

De eenvoud ligt hem voor mi, in het doen van de dingen die ik leuk vind. Daar ligt vaak je talent, je kracht en dan kost het helemaal geen moeite. Dan lijkt alles ook wel te lukken wat je onderneemt.

Op het Voedsel krijg ik reacties van “wat knap van je”. Dit heeft echt niets met knap te maken. Het is het volgen van mijn hart, ik word er blij van en daardoor krijg ik inspiratie. Op het moment dat de inspiratie stopt, stopt dus ook de dagelijkse aanlevering. Dat zal dan de bedoeling zijn en dan is het weer tijd voor iets nieuws. Daar vertrouw ik op.

Een springend hart

En dan komt natuurlijk mijn vraag. Waar maakt jouw hart een sprongetje van? En doe je daar ook iets mee of heb je het steeds weggedrukt onder het motto dat er andere prioriteiten waren, of dat het niet kan omdat ……

Ik herinner me nog zo goed de tijd dat ik op het notariskantoor werkte. Een van de medewerksters nam ontslag en ging voor een half jaar op reis. Er waren veel collega’s die tegen haar zeiden “jij doet wat ik al zolang wil”. Jaren later reed ik langs het kantoor en zij zaten er nog…

Doen waar je blij van wordt

Ga je iedere dag naar je werk met het idee “ik moet om mijn geld te verdienen” of “ik moet nog zoveel jaar”. Overweeg eens om dat te gaan doen waar je echt blij van wordt. Denk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ik word nog steeds ontzettend blij dat ik met mensen op reis kan naar plekken waar ik zelf heel graag ben en daar dan ook nog mijn geld mee verdien. En mijn man is op zijn 57e nog geswitched van baan, is een nieuwe opleiding begonnen. Dus leeftijd is ook geen argument.

En laten we wel wezen. Waarom kunnen wij dat wel en jij niet?

Wat is jouw kracht, waar ben jij goed in, wat vind jij leuk om te doen? Ga ervoor, wees creatief en vooral doe het op jouw manier.

Zelf ben ik nogal iemand van de zevenmijlslaarzen. Als het jou beter past om dit stapje voor stapje in je leven te integreren, doe dat dan. Maar druk jezelf uit als wie je bent!

Ik is ons/wij

Sterker, als jij jouw deel achterhoudt, onthoud je een ander om te groeien. Want al die unieke stukjes samen maken ONS of WIJ

Fijne dag

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies