/
Drie zinnen die je leven veranderen

Drie zinnen die je leven veranderen

In de huidige tijd gaan alle beerputten open. Alles wat niet echt is, wat niet waar is,  komt aan het licht. Alles wil gezien worden. Ook onze schaduwkanten. Deze kanten hebben we vaak lang weggeduwd. Ze zijn vaak ook niet zo leuk om mee geconfronteerd te worden. Ze maken wel deel uit van onze persoonlijkheid. In het groeien in bewustzijn overstijgen we de persoonlijkheid, in die zin dat het ego een hogere functie kan gaan vervullen. Denk aan verhoogde gedachten en emoties zoals gedachten van medeleven en compassie, emoties als dankbaarheid, vreugde en saamhorigheid.

Getriggerd worden

Ashley wordt enorm getriggerd door een collega. Ze vindt haar arrogant en ze weet alles beter. Ashley irriteert zich mateloos aan haar en ze merkt dat ze ’s avonds dood moe thuis op de bank zit. Ze is zich er al van bewust dat ze aan het vechten is met de collega en dat dat haar bakken energie kost.

In de spiegel kijken

De mensen die je triggeren zijn een uitnodiging om in de spiegel te kijken. Als je zelf kinderen hebt, herken je misschien wel wat voor enorme spiegels dat kunnen zijn.  Hoe mooi dat werkt he! Het vraagt alleen van jou het lef om naar binnen te keren en te kijken wat er in jou geraakt wordt. Het gaat niet over de ander. Het gaat over jou!

De ommekeer

Ik nodig Ashley uit om, terwijl ze diep in en uit ademt,  5 keer hardop uit te spreken: “ik vind het leuk om net zo arrogant te zijn als mijn collega” . Ashley voelt de enorme weerstand die dat in haar teweeg brengt en krijgt het amper uit haar mond.

Dan vraag ik haar, tijdens het ademen, 5 keer hardop uit te spreken: “ik hou ervan om net zo arrogant te zijn als mijn collega”. Uit een ooghoek kijkt ze me aan. Haar kaken ontspannen en er verandert iets in de energie

Tenslotte vraag ik Ashley om, tijdens het diep in en uitademen, 5 keer hardop uit te spreken: “Ik ben net zo arrogant als mijn collega”. Ze barst in snikken uit en voelt dat dit haar overlevingsmechanisme is wat ze verafschuwt van zich zelf. Wat ze wegdrukt omdat ze het verschrikkelijk vindt. Tegelijk voelt ze dat ze de weerstand naar haar collega niet langer kan vasthouden. Het is gewoon verdwenen zegt ze en ik voel een zachtheid naar mezelf binnen komen stromen.

Als ik naar Ashley kijk, is haar gezicht ontspannen, haar ogen staan zachter en in de energie voel ik dat ze zakt in zich zelf.

De totaliteit omarmen

Je bewustzijn verhogen gaat dus niet alleen maar over de blizz ervaringen in de hogere werelden. Het gaat over het totale plaatje overzien én omarmen. Dat totale plaatje neem je gemakkelijker waar, als je je energie verhoogt, als je in stilte bent, als je verbonden bent met je Goddelijke Zelf.

De schaduwkanten, maar ook de angst, het verdriet, de wanhoop, de machteloosheid zijn vaak emoties die we wegduwen, waar we mee aan het vechten zijn, omdat we ze liever niet voelen. Ze willen gezien, herkend en erkend worden. En dan kunnen ze oplossen omdat jij ze omarmt.

Drie zinnen die je leven veranderen

De drie zinnen zijn dus heel eenvoudig te gebruiken om je eigen triggers eens onder de loupe te nemen.

In het Engels vind ik ze makkelijker te gebruiken.

I like to be like

I love to be like

I am like

Let erop dat je vooral goed in en uitademt zodat je alle oude energie loslaat.

Ashley vertelt me een aantal weken later dat de weerstand naar haar collega verdwenen is. Het zal nooit mijn vriendin worden maar ik kan nu gewoon goed met haar door één deur en dat is fijn. In een volgende sessie zijn we aan de slag gegaan met het overlevingsmechanisme van Ashley. Wordt volgende week vervolgt

Fijne week weer

Harte groet

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies