/
Echt liefde is de ander zijn pad gunnen

Echt liefde is de ander zijn pad gunnen

Stop eens met het te willen oplossen! Een gouden opmerking die me zo duidelijk maakte hoe ik nog steeds aan het “zorgen voor” was. En bezig was om iemand toch ergens te “krijgen”. Kortom verwachtingen en dat het toch anders zou moeten.

Eén van mijn krachtige workshopdagen vind ik “De wonderbaarlijke kracht van Ja zeggen”. Uit de verwachtingen en in de totale acceptatie en overgave komen. Interessant is dus om te zien, hoe meer je je lichtkracht verhoogt, hoe helderder de diepgewortelde patronen naar voren komen.

Nou en of het helder werd.

Hands off

In een meditatie kreeg ik opeens heel duidelijk te zien hoe echte liefde is, de ander zijn pad gunnen. Dat de ander pijn mag voelen, mag zoeken naar zijn of haar eigen waarheid. Dat de ander het niet hoeft te weten, keuzestress heeft, angst heeft, in drama en chaos leeft. Ik kan vanuit mijn hart nabij zijn zodat de liefde het pad lichter kan maken. En verder ….. hands off!

Omdat bepaalde manieren van aanpak je geholpen hebben, betekent dat niet dat dat ook voor de ander geldt. Dat is de reden dat ik altijd tegen mijn cliënten zeg, voel of dit voor je klopt. Voel of ik degene ben die jou dát te bieden hebt, wat jij nodig hebt. Misschien voor dit thema bij mij en wellicht voor het volgende thema bij mijn collega. Niet op de automatische piloot verder.

Wat doet het met jóu?

En die automatische piloot die kan er zo maar ingegleden zijn. Je doet het immers al jaren zo. Je zorgt al jaren voor alle mensen om je heen om zich goed te voelen. Wat ligt daar onder? Wat is jóuw behoefte dat je zo aan het zorgen bent geslagen? Wat wordt er in jóu aangeraakt als de ander pijn heeft of in chaos leeft?

Floris stond op het punt om een presentatie te geven op zijn werk. Niet iets waar hij nu echt warm voor loopt. Sterker, alleen al bij de gedachte kwamen de rode vlekken al in zijn nek. Het was geen moeten geweest maar wel een uitnodiging met een lichte verwachting van zijn baas. Op de dag van de presentatie komt Floris zijn secretaresse naar hem toe. Ze vertelt dat ze voor hem geregeld heeft dat zijn collega de presentatie van hem overneemt, omdat ze weet hoe stressvol het voor Floris is.

Lessen ontnemen

In eerste opzicht zou je misschien zeggen “wat een mooi initiatief van de secretaresse”. Als je verder kijkt kun je zien dat de secretaresse misschien een heel sterk leermoment voor Floris heeft teniet doen gaan.
De kunst ligt hem in het vinden van de balans tussen “hands off” en inspirerend aanwezig zijn.

Geen vraag geen aanbod. Hoe vaak geef je nog je ongevraagde advies of mening over iets?

Dit is gemakkelijker toe te passen bij mensen die wat verder van je afstaan en daar zou je dan ook mooi mee kunnen beginnen. Lastiger wordt het al weer als het over je kinderen, je ouders, partner, broer of zus gaat.

Zelf ontdekken

Het is een cliché “ze moeten het toch zelf ontdekken” maar durf jij werkelijk je handen ervan af te halen en de ander zijn eigen pad te laten gaan? Ook als je niet weet waar dat naar toe gaat? De ander over te geven aan zijn of haar Goddelijke Zelf, die veel beter weet wat degene nodig heeft dan dat jij dat weet?

Francis geeft aan haar ouders aan dat ze wil experimenteren met xtc. In het kader van “het zelf ontdekken” gaan haar ouders hiermee akkoord, onder de voorwaarde dat ze dat thuis doet. Zo gezegd zo gedaan. Eindresultaat is dat Francis behoorlijk van de wereld raakt, kotsmisselijk wordt en een stevige angstaanval krijgt. Haar ouders kunnen onder de hele situatie heel kalm blijven, nabij zijn en vol liefde hun dochter deze ervaring laten ondergaan.

Overgave

Het gaat over in de overgave komen. Overgave aan dat wat er is. Van JA-zeggen, accepteren naar het volgen en meestromen met het leven, zonder er een vinger tussen te willen steken.

En heb je dan geen bijdrage meer aan het leven anderen? Oh ja wel, en een vele grotere dan jij denkt. Jou ZIJN heeft invloed. Kom je bij de bakker binnen dan verandert de energie. Kom je bij je ouders binnen dan veranderd de energie. Focus dus je aandacht op jezelf en verhoog je lichtkracht. Dat is jouw bijdrage omdat jij  *|FNAME|* bent.
 
Harte groet,

 

PS kun je wel wat ondersteuning hierbij gebruiken? Je bent van harte welkom om op mijn energie mee te resoneren. Een afspraak is zo gemaakt! https://www.het-licht.net/individuele-sessies/

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies