/
Een stap opzij doen om het te laten gebeuren

Een stap opzij doen om het te laten gebeuren

Brian werkt in de bouw. Hij vertelde me hoe hij in de stroom van het leven was geraakt. Dat elke dag aaneengeschakeld was van kleine en grotere wonderen. Hoe hij – vanuit de meest onverwachte hoeken – financiële ondersteuning kreeg. Hoe het universum hem had geholpen door het bedrijf waar hij werkte failliet te laten gaan. Voor de meeste mensen voelt dit als drama. Voor Brian, niet. Hij zag en omarmde het duwtje dat hij kreeg, de ruimte die hem geboden werd, om in zijn kracht te gaan staan. Om nu eens écht te gaan doen wat hij altijd al had willen doen. Voor zich zelf beginnen. En het stroomt Marion. Het is bijna te mooi om waar te zijn, dat mijn droom op deze manier is uitgekomen.

In verbinding zijn

Hoe werkt dat nou hè, die creatiekracht? Jij als creator van je leven. De sleutel zit hem in – in verbinding zijn – met je essentie-energie. Met het Goddelijke Zelf. Deze energie is onuitputtelijk en omvat oneindig veel mogelijkheden. Veel meer dan jouw hoofd kan bedenken. Dat is exact wat Brian tegen me vertelde. Hoe hij uit onverwachte hoeken ondersteuning kreeg. Dat zijn de wonderen.

De persoonlijkheid

Dan hebben we nog te maken met de persoonlijkheid. Eva wil graag verhuizen omdat de buren veel geluidsoverlast veroorzaken. Op zich bevalt haar woonplek haar prima, maar die herrie. Haar appartement staat al een tijd te koop en om één of andere reden komt er geen enkele kijker. De beoogde verkoop lijkt als het trekken aan een dood paard. Ik adviseer Eva om zich te openen voor andere mogelijkheden vanuit het universum om rust in de tent te krijgen. Mogelijkheden die voorbij haar hoofd gaan. Een half jaar later sprak ik een lachende Eva. Je gelooft het niet Marion, mijn buurman heeft een andere baan aangeboden gekregen en ze zijn verhuisd. Ik heb nu rustige buren gekregen en het leuke is dat we ook nog gezamenlijke interesses hebben en die delen.

De persoonlijkheid denkt dus “ik moet hier weg” en dat was niet in verbinding met het Goddelijke Zelf. Als ik voor mezelf spreek: zodra ik het gevoel heb dat ik zit te trekken en te duwen en er geen beweging is, stop ik.

Meebewegen

In de stroom zijn betekent ook meebewegen. Je concepten, overtuigingen en ideeën los te laten. Iedere keer weer open voor het nieuwe, herzien. Wat vorige week jouw waarheid was, kan nu helemaal anders zijn. Niets blijft hetzelfde, alles verandert voortdurend. Als je vasthoudt aan iets, bevries je het. Wat geweest is, is geweest. Er liggen alweer nieuwe mogelijkheden op je te wachten. Aan jouw de keuze of je die wilt ontvangen of niet. Moet het op de manier gaan, zoals je persoonlijkheid denkt dat het moet gaan, of kan en durf je je open te stellen voor het onbekende? Durf je de wonderen in je leven toe te laten? Durf je jezelf te laten verrassen?

Loslaten van controle

Ja, dat vraagt om de controle los te laten. Om de persoonlijkheid dus een stap opzij te laten doen zodat het Goddelijke Zelf door jou heen kan stromen. Jou in alles kan voorzien wat je nodig hebt. Dat jij, als persoonlijkheid, de ruimte creëert om het hoogste mogelijke te laten gebeuren. En dan kan je leven er waanzinnig uitzien. Jouw droomleven. Durf je groots te denken? Mag dat? Ben je dat waard? Wat nou als jouw leven jouw droomleven wordt? Hoe zou dat voor je zijn?

In stapjes:

  • Wat is de essentie van je verlangen? Waar gaat het werkelijk over? Wil je werkelijk verhuizen of wil je ruimte in je leven? Wil je die nieuwe auto echt wel of gaat het eigenlijk over dat je gezien wilt worden? Verlang je echt naar die promotie of gaat het erom dat je je passie kunt leven?
  • In verbinding zijn en meebewegen met de stroom, overgave. Voel de vreugde van het verrassen, van het onbekende daarin.
  • Je bewust zijn van je beperkende overtuigingen die iets anders uitzenden dan je wenst. Dus als je je passie wilt leven en tegelijk uitzendt dat je daar nog niet goed genoeg voor bent, ja dan wordt het lastig voor het universum om het naar je toe te laten komen. Let ook op wat je steeds aan jezelf en de buitenwereld vertelt.
  • Je zult getest worden door je mind en je omgeving: dat kan toch niet, hoe haal je het in je hoofd, begin morgen maar, je moet eerst nog die en die cursus doen voordat je kunt beginnen, je hebt nog 4 maanden te leven, etc. etc.. Geloof die gedachten en prognoses niet!
  • Creëer nieuwe geloofsovertuigingen en zie – en vooral voel – jezelf helemaal in de nieuwe situatie. Hoe loop je dan, met wie heb je dan contact, wat doe je dan, hoe voel je je dan?
  • Ook een belangrijke – handel alsof het al helemaal je werkelijkheid is. Wil je graag dat huis kopen? Maak een afspraak met de makelaar en loop door dat huis alsof je er al woont.
  • En dan …. Laat het gebeuren, laat je persoonlijkheid een stap opzij zetten om de wonderen in je leven toe te laten.

Geniet ervan!
 
Harte groet,
 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies