/
Elke dag sterven

Elke dag sterven

We zijn zo geneigd om dingen vast te houden. Mensen, situaties, ideeën, emoties, overtuigingen. We hebben onze identiteit eruit opgebouwd en zijn terecht gekomen in illusies.

Het allermoeilijkste

Sterven is loslaten en in veel gevallen is dat het allermoeilijkste in dit proces. Het is moeilijk omdat we zijn gaan geloven in afgescheidenheid. Dat het leven ophoudt. Misschien geloven we nog wel in een hiernamaals en dat we elkaar wel weer tegenkomen. En toch is er vaak ook zo iets van een “ik ben hier en jij bent daar”.

Het komt nooit meer terug

In deze tijd, waarvan we naar 3d naar 4d naar 5d gaan, sterven we ook. Je realiteit zoals je die altijd als waarheid hebt aangenomen sterft. En dat kan behoorlijk choquerend zijn. Al kijk je alleen maar naar het loslaten van de wereld hoe die tot drie maanden terug was en waar we nu met zijn allen staan. Je realiteit sterft, je illusies, dat wat je voor waar had aangenomen en je houvast sterft. Een cliënt vertelde me dat ze deze periode als rouw ervaarde. Het komt nooit meer terug zoals het was.

Hoger bewustzijn

Het vraagt om mee te bewegen in die shift naar hoger bewustzijn. Vasthouden aan het oude zorgt dat er een opstopping komt in de stroom van levensenergie. Dat kun je direct in je fysieke lichaam waarnemen. Stijve nek, pijnlijke armen en benen, problemen met je spijsvertering. Je sterft dus. Iedere dag een beetje. Je laat los, of althans, dat is de uitnodiging.

Oefenen

Je kunt er ook het voordeel van in zien. Dat je nu volop de gelegenheid krijgt om te leren los te laten, om mee te bewegen om – als straks jou tijd gekomen is om het aardse te verlaten – je volledig bewust de stap kunt maken. Kunt ervaren dat er feitelijk in jou niets veranderd. Je bent er nog steeds, als puur bewustzijn, als energie. Je laat “alleen” je fysieke lichaam achter.

Hans Stolp beschrijft het zo mooi in zijn boek “Waarom wij naar de aarde kwamen”. Om te duiken trek je een duikpak aan. Kom je naar de aarde dan trek je een fysiek lichaam aan.

Wat er op je ligt te wachten

In dat oneindige bewustzijn dat je bent, liggen er oneindig veel mogelijkheden op je te wachten. Hoe zie jij jezelf in die nieuwe wereld? Wat is er voor jou van belang? Wil je je liefdevol voelen, wees dan de liefde. Wil je je vreugdevol voelen, wees dan vreugdevol. Wil je je eigen bio groenten verbouwen. Doe dat nu! Leef het nu! Het is niet iets wat daar ooit zal zijn. Het IS HIER, NU. Dat vraagt om ongelimiteerd te denken. Om je te openen voor creatieve gedachten, rechtstreeks afkomstig van de bron en om moed en daadkracht om je zelf opnieuw uit te vinden.

De feedback op de meditatie “Jij als energie” was dat het een gevoel van rouw en sterven gaf. Ja, de persoonlijkheid loslaten en jezelf waarnemen als energie. Dan valt alles weg wat je dacht dat je was. Dat kan een gevoel van rouw, van weemoed geven naar dat wat was. Aan de andere kant krijg je toegang tot de immense stralendheid, lichtheid, vreugde, oneindigheid, liefde, vrede en rust. Wees het. Belichaam het en geniet van al die wonderen die het leven je dan schenkt.

Fijne zondag.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies