/
Genieten van wat er is

Genieten van wat er is

Vorige week ben ik terug gekomen uit de Dordogne waar ik twee heerlijke meditatieweken heb gehad. Zonnig, warm, zwembad, stilte, mooie open gesprekken in alle kwetsbaarheid, nieuwe inzichten, nieuw (lichaams)bewustzijn en een boost aan inspiratie.

In het moment

Het bracht me zo bij het genieten in het moment. En dat gaat wat mij betreft steeds meer over de eenvoud. Over de mist die over het dal hangt. Over de smaak van een wortel. Over het geluid van een zwarte specht. Over de interactie en verbinding tussen mensen.

Kun jij genieten van wat er is, of ben je met je hoofd al weer bij wat er over een uur gedaan “moet” worden. Ben je bij je boodschappenlijstje of het bezoek dat je gaat afleggen. Waar is je focus op gericht? Op dat wat er ontbreekt in je leven of op dat wat er is?

Het tekort van het ego

Het ego heeft altijd tekort. Is voortdurend op zoek naar iets buiten zich.  Of dat nu goedkeuring van een ander is, het willen kopen van nieuwe dingen, gezien wil worden, roken, sterkte behoefte aan alcohol of seks. In verbinding met het Zelf ontdek je de innerlijke rust en vrede. Daar is alles wat je nodig hebt in dit moment. Die rust en stilte is genieten.

Angst en Liefde

Zelf volg ik het nieuws al heel minimaal. De afgelopen twee weken helemaal niet. Weet je wat voor rust dat geeft (en niet alleen in je hoofd). Hebben we het ene angstscenario gehad staat het volgende thema al weer klaar om met angst de wereld in geslingerd te worden. Weet je wat dat met je energiesysteem doet? Het trekt je met een enorme vaart naar beneden en haalt je weg bij Liefde.

Kijk eens naar jezelf

In het moment aanwezig zijn. Je openen voor al het moois dat de wereld je te bieden heeft en jij de wereld! Je bewust te worden welke stappen jij allemaal al gemaakt hebt, waar je nu staat in je leven. Wees jezelf daar eens erkentelijk voor. Moet je zien wat voor lef je hebt gehad, de keuzes die je hebt gemaakt. De een misschien wat briljanter dan de ander. En alle keuzes hebben je wat gebracht. Of zoals een vriendin gisteren tegen me zei “ik zit volop in de leermomenten”. Voel en zie eens wat een mooi mens je bent! Dat is genieten van jezelf.

Het hoeft niet meer

Wat me de laatste tijd opvalt, ook in mijn praktijk bij mijn cliënten, dat het allemaal niet meer zo zwaar hoeft te gaan. Waar we voorheen nog zaten te wroeten in de klei, in het verleden, in de verhalen is dat nu niet meer nodig. We hoeven niet meer in het drama om te groeien. We hoeven niet meer door dat lijden heen. Het gaat om het aan te kijken, te doorvoelen en hups, dan kan het ook gaan. En dat blijft een keuze. Kies je voor groeien in vreugde of vanuit gedoe en zwaarte en vasthouden aan wat je kent.

Dat betekent niet dat het niet confronterend kan zijn. Deze tijd komen er zoveel nieuwe lichtfrequenties van de zon naar de aarde. Licht is informatie. Op alle niveaus wordt belicht wat we voorheen niet wilden of gewoonweg niet konden zien. Het wordt allemaal in de schijnwerper gezet. Oude patronen waarin je verzeild geraakt bent, waar je je opeens bewust van wordt. Overlevingsstrategieën die niet langer meer nodig zijn. Oude pijn die je mooi weg gestopt had. En weet je ….. in dit belichten van al die zaken kan ook een groot genieten zitten. Gewoon om je te beseffen hoe mooi de schepping werkt. Hoe mooi het universum werkt. Hoe we ondersteund worden om te groeien, om los te laten, om verder te gaan naar dat nieuwe wat we nog niet kennen. Dat is toch genieten!

Ik wens je een fijne week waarin je volop kunt genieten.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies