/
Gezuiverd aan het nieuwe jaar beginnen

Gezuiverd aan het nieuwe jaar beginnen

“Fields of Gold”, “Ik heb je lief”, “Geef mij nu je angst” of “Africa”. Zomaar wat titelsongs die bij me langskomen. De TOP 2000, een inspiratiebron van liederen die me in dankbaarheid helpt te herinneren van dat wat er was en vooral wat er is.  Heerlijk, dankbaarheid als een grote magneet.

Ontdoen van oude ballast

Gezuiverd aan het nieuwe jaar beginnen betekent je ontdoen van alle energieën die jou niet langer dienen. Oude emoties en gedachtenvormen die je in een lager energieniveau houden. Vaak zijn we ons niet eens bewust van welke gedachten en emoties we vasthouden. Ze zijn al zo vanzelfsprekend geworden dat we ons zelf er mee zijn gaan identificeren.

Een voorbeeld. Erica denkt continu “ik heb het moeilijk”. Bij alles wat er gebeurt, zegt ze “ja, dat kan ik niet hoor, ik heb het nu zo moeilijk”. Erica herhaalt dit verhaal dag in dag uit. De gedachte is een overtuiging geworden en ligt opgeslagen in haar cellen. Met iedere ademhaling ademt ze de frequentie van “ik heb het moeilijk” in en wat is haar werkelijkheid als ze naar haar leven kijkt? Inderdaad, ze heeft het moeilijk en op één of andere manier geeft dat haar houvast. Een soort controle. Hoe zou het leven van Erica eruit zien als ze de frequentie van “er wordt voor mij gezorgd” in zou ademen? Erica zou andere situaties aantrekken waarin ze ervaart dat ze exact krijgt wat ze nodig heeft. Ze kan moeiteloosheid gaan ervaren, ze kan zich meer en meer overgeven, de controle loslaten. Wat een ruimte ontstaat er dan.

Fred voelt zich regelmatig behoorlijk boos. Hij moet alle zeilen bijzetten om de boel niet kort en klein te slaan. Onder de boosheid van Fred zit een gevoel van machteloosheid. Als klein jochie heeft hij gezien hoe zijn hondje ziek werd en uiteindelijk dood ging. Hij voelde zich toen zo machteloos en boos. Dat moment heeft zich in zijn cellen opgeslagen. De machteloosheid en de boosheid is niet van nu. Het is oud. Omdat het in zijn cellen ligt opgeslagen keert het in allerlei verschillende situaties terug. Als Fred zijn celgeheugen zuivert kan zijn werkelijkheid veranderen in mededogen en een gevoel van gesteund te worden dor het universum.

Nieuwe voornemens

1 januari is een moment waarop we graag nieuwe voornemens maken. En of je dat nu, 1 februari doet of 1 maart. Het maakt niet uit, zie het als een mooi punt om terug te kijken naar wat was en hoe je verder wilt. Belangrijk bij het maken van nieuwe voornemens is dat het niet enkel een mentaal voornemen blijft. Die werken namelijk niet. Of je gaat het zo op wilskracht doen dat het bakken energie vraagt en je weet inmiddels wel. Ik hou van moeiteloosheid.

Als je fris en fruitig aan het nieuwe jaar wilt beginnen kan het je helpen om je energie te zuiveren van alle oude ballast. Neem deze twee dagen nog eens rustig de tijd om te gaan zitten en je leven de revue te laten passeren.

Energie zuiveren

Een aantal vragen kunnen je hierbij helpen.

  • Welke emoties houden jou in de greep?
  • Welke gedachten keren er telkens weer terug?
  • Welke overtuigingen liggen er in jouw opgeslagen?
  • Welke verhalen vertel je jezelf en de ander keer op keer?
  • In welke mate stroomt het in je fysieke lichaam?
  • Hoe wil jij je leven leven?
  • Waar word je blij van en gaat je hart sneller van kloppen?
  • Hoe is je verbinding met je ware Zelf?
  • Durf je je werkelijk over te geven aan je ware Zelf?

Terwijl je zo zit kan het best zijn dat er nog andere inzichten opploppen die in het licht gebracht willen worden.

Jezelf ontdoen van dat wat je niet bent. Van dat waar je jezelf mee geïdentificeerd hebt. Van dat wat jou in je comfortzone houdt zodat je de onderliggende angst, pijn, ongemak maar niet hoeft te voelen. Jezelf zuiveren.

Hoger insteken

Als je je energie zuivert kun je je meer en meer bewust worden van wat je wél bent. Puur licht, puur liefde. Steeds meer in verbinding met je ware Zelf, die innerlijke rust en vrede. Vanuit die innerlijke rust en vrede ontstaat er een ander leven. Een leven waarin thema’s als liefde, harmonie, vrede, moeiteloosheid, eenvoud, overgave en vrijheid centraal staan. Het vraagt om steeds hoger in de energie in te steken. Als je voelt dat je in oude lagere energiepatronen zit. Stop! Stap terug en opnieuw, hoger insteken.

Kun je je voorstellen hoe je leven eruit ziet als deze thema’s door verschillende gebieden van je leven heen stromen? Of dat nu op je werk is of in je gezinssituatie, in je liefdesrelatie of in je relatie met vrienden en bekenden. Zie en voel het eens voor je. Hoe voel je je dan? Wat doe je dan? Hoe loop je? Hoe gedraag je je? Hoe is je interactie met andere mensen? Voel en zie alsof het al helemaal jouw werkelijkheid NU is. Er bestaat namelijk geen toekomst. Er is alleen maar NU.

Nog wat tips

Als je even verderop in dit Voedsel leest, geef ik je nog een aantal mooie tips. Ze helpen mij mijn energie te zuiveren.

Ik wens je een vrij, stromend, sprankelend en gezuiverd 2019 toe!

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies