/
Heb jij wel eens met de angst een kopje koffie gedronken?

Heb jij wel eens met de angst een kopje koffie gedronken?

Ik weet niet hoe jij het ervaren hebt. Ik vond het een behoorlijk intense week. Er kwamen heel wat angsten bij me langs die écht gezien wilde worden. Niks geen wegduwen meer. Ook gevoelens die ik helemaal niet herken in mezelf en ook gewoon in mij resoneren.

Het gesprek aangaan

Dus ik ben maar eens op de bank gaan zitten met – in mijn geval – een kop thee en ben het gesprek aan gegaan. Wat wil de angst me laten zien? Waar wil het me voor behoeden? Wat voor boodschap heeft het voor me? Door hoger in te steken in de energie, me af te stemmen op mijn Goddelijke Zelf, kon ik de angst er helemaal laten zijn. Het hoefde niet weg en ik kon horen/zien wat het me te vertellen had. Het was alsof een slang zijn huid afdeed. En weet je hoe eenvoudig het was?

JA zeggen

Het vroeg van mij alleen maar om er “Ja” tegen te zeggen en toen kwam de rust al terug. Toch niet zo gek hoor, die workshop “de wonderbaarlijke kracht van JA-zeggen”. Op 7 december a.s.. kun je meedoen. Een dag waarop alles wat je wegdrukt uitgenodigd wordt, zodat het door jou volledig gezien kan worden. Je zult versteld staan van de eenvoud en de transformerende kracht. Alle info kun je vinden op https://www.het-licht.net/de-wonderbaarlijke-kracht-van-ja-zeggen/

Deze week laat ik in mijn blog Renate aan het woord. Renate schrijft over de relatie tussen de stand van de planeten en het thema angst. Vanuit een andere invalshoek kunnen er dan ook weer puzzelstukjes op zijn plek vallen. Doe er je voordeel mee.

Pluto, een daad van liefde!

Tijdens een meditatie middag kwam het aan de orde, gevoelens van angst. We zien en ervaren zoveel angst om ons heen. Persoonlijk worden we ook geconfronteerd met gevoelens van angst.

De vraag kwam op welke planeet in verband gebracht kan worden met angst. Voor mij is dat Pluto. Pluto is de drijvende kracht, of de energie die alles overhoop kan halen in je leven, en in de samenleving. Hij confronteert je met datgene wat gezien en getransformeerd wil worden. Dat kan gevoelens van angst oproepen. Je kunt er niet om heen. Je wordt uitgenodigd om de angst in de ogen te kijken.

Transformatiekracht

Pluto is in de astrologie de planeet van macht, afbraak, vernietiging, van alles wat diep verborgen zit zoals geheimen. Staat ook symbool voor de dood en wedergeboorte. Meestal niet letterlijk, maar eerder figuurlijk bedoeld. Sexualiteit hoort ook bij Pluto. Het samensmelten van het mannelijke en het vrouwelijke in totale overgave. Transformatie kracht is eigenlijk het sleutelwoord. Pluto nodigt ons uit tot transformatie van wat niet meer werkt, wat heeft afgedaan, wat figuurlijk mag sterven zodat het in een nieuwe vorm weer opnieuw geboren kan worden.

Wat we in de wereld zien aan angst en chaos is een afspiegeling van Pluto energie. Momenteel loopt Pluto in het teken Steenbok (= o.a. structuur). Oude structuren werken niet meer, en zijn aan vervanging toe voor nieuwe structuren. Het is een turbulente tijd waarbij veel wat verborgen is aan de oppervlakte komt. Kijk maar naar de vele (sex)- schandalen die er momenteel zijn. De onderste steen komt boven. Niets blijft meer geheim.

De keerzijde van angst

De keerzijde van angst is liefde. Willen we blijven leven vanuit angst of willen we leren te leven vanuit liefde? Pluto kan hierin de drijfveer, de motor zijn, om het proces aan te gaan.

 Ik kan spreken uit eigen ervaring. Al jaren loopt Pluto op een belangrijk punt in mijn geboortehoroscoop. Hij heeft zo in mijn persoonlijke leven veel overhoop gehaald. Dat voelde in eerste instantie niet altijd als iets fijns of positiefs. Er was, (en er is soms nog steeds) ook verzet en angst voelbaar. Toch is het wel de drijvende kracht die je dwingt te kijken naar alles wat niet meer functioneel is in het leven en wat toe is aan verandering.

Leren leven vanuit liefde

Het is een proces, die veel goeds heeft gebracht. Hij heeft mij gestimuleerd nieuwe wegen te verkennen en te bewandelen, en mijn blikveld verder leren te verruimen. Eigenlijk, om te leren leven vanuit liefde, vanuit mijn Goddelijk Zelf. De eerste aanzet hiertoe was mijn reis met Marion naar Noorwegen. Na een meditatie riep ik: “Wanneer ik een keuze moet maken in mijn leven ga ik voortaan niet meer linksaf (=reageren vanuit angst) maar rechtsaf (=reageren vanuit liefde)”! Waarop Fons (eigenaar van het huisje in Noorwegen) de kamer binnen kwam en zei:” Als je Jupiter wilt zien dan moet je nu naar buiten gaan en rechtsaf”!

De planeet van groei en expansie. De planeet van licht, het heldere licht. Van een oude ‘ik’ naar een nieuwe ‘ik’. Opnieuw geboren worden in het licht! Dat is geen eindpunt, maar een nieuw beginpunt. De ontwikkelingsreis, het groeiproces gaat door…..met Pluto als drijvende kracht.

Met dank aan Renate voor dit verhelderende stuk.

Ik wens je weer een fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies