/
Help, stel je voor dat alles lukt!

Help, stel je voor dat alles lukt!

De tijd van klein spelen is voorbij. We worden uitgenodigd te gaan spelen in die grote speeltuin van het leven. Er wordt van ons gevraagd om dát te gaan leven waarom we naar aarde gekomen zijn. En juist in deze tijd is dat zo uitdagend, zo interessant en zo rijk en ja soms ook gewoon ontzettend spannend. Het gaat over je eigen pad volgen, hoe anders dat ook mag zijn van de mensen om je heen.

Een natuurlijke drang

Van origine hebben we een natuurlijke drang naar groei. Kijk maar hoe een baby zich ontwikkelt van omrollen, naar kruipen, naar lopen. En soms lijkt het wel of we ergens gedurende ons leven die natuurlijke drang tot stilstand hebben laten komen.

Je voet van de rem halen

Regelmatig kom ik het in de praktijk tegen dat er op de rem wordt getrapt als het over het ware potentieel leven, gaat. Ons hoofd kan er helemaal niet bij wat ons potentieel is. Dat is een ervaring, een beleving. Inpluggend op de hogere realiteiten van de werkelijkheid, kunnen we daar een doorkijkje in krijgen. Het is zo immens dat we er bij lange na geen weet van hebben tot wat we allemaal in staat zijn. En toch mogen we ons meer en meer bewust worden van onze unieke bijdrage aan het welzijn van anderen en aan dat van ons zelf.

Ondermijningsstrategieën

Als je fysiek niet zo lekker gaat kun je eens onderzoeken of dit misschien een ondermijningsstrategie is. Moet je ziek worden om iets niet te hoeven doen of moet je ziek worden om jeZelf te durven en kunnen zijn?

Lisette heeft een kindje gekregen en ontwikkelde tijdens haar zwangerschap straatvrees. Gaandeweg kwam ze erachter dat ze eigenlijk helemaal niet meer wilde werken. Ze wilde gewoon thuis zijn en voor haar kindje zorgen. Door de straatvrees had ze dit gecreëerd. Ze kwam tot het inzicht dat dit een ondermijnende actie was en haar beperkte in haar potentieel leven. In dit geval volop moeder zijn. Dat vroeg om heel wat overtuigingen met betrekking tot werk, geld, overtuigingen over hoe iets hoort, los te laten.

Wat als alles lukt?

Als je in contact komt met dat veld van oneindige mogelijkheden, puur als energie, als trilling, niet wetende wat die mogelijkheden zijn en voelend dat het te maken heeft met groei, met expanderen in wie je bent, ja dan kan dat heel goed voor een terugtrekken zorgen. Want stel je voor dat opeens alles lukt in je leven?

Kun je je dat voorstellen dat alles  wat je aanpakt, vanuit dat hoger inpluggen, lukt? Dat je met vreugde en voldoening je leven leeft. Dat je in de stroom meebeweegt. Dat je exact doet wat op dit moment bij jou past, jouw doel leven, zonder dat je weet wat het is. En toch voel je, ja dit is waarom ik hier ben. Dit heb ik hier te doen. En dan hoeven helemaal geen hoogdravende dingen te zijn. Sterker, je kunt het meer en meer tegenkomen juist in die hele eenvoudige dingen.

Jouw licht is woest aantrekkelijk

Het gaat samen met het openen van je hart en met het laten schijnen en stralen van jouw licht. Jouw licht is zo woest aantrekkelijk dat je als een magneet wordt. Ik kan me nog steeds verwonderen hoeveel ondersteuning er vrij komt als ik in die stroom zit. Er komen dan dingen en mogelijkheden op mijn pad wat mijn hoofd echt niet kan bedenken.

Verzachten

Het kan zijn dat je systeem nog wat verhardingen in zich heeft. Oude energie die vastgeroest is door oude verhalen en overtuigingen. Verhardingen die je ervan weerhouden om het leven toe te laten. In het contact maken met je licht kun je verzachten, kunnen die stukken ook oplossen en haal je je voet van de rem om dat hogere door je heen te laten stromen en verder te groeien.

De yoga- en meditatieochtend van 25 november a.s. heeft als thema Verzachten. De energie van je hele lichaam verzachten, vloeibaar laten worden, zodat je met een open hart en met mededogen naar jezelf en de wereld, je volgende stap in je groei kunt maken. Je bent van harte welkom!

Voor nu wens ik je een fijne week toe

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies