/
Het hoogste is in ieder

Het hoogste is in ieder

Eén van de meditaties van de Light Body gaat over het contact maken van ziel tot ziel. Over voorbij de sluiers van de persoonlijkheid kijken en zien dat de ander ook een manifestatie is van het licht.

In deze tijden, waar je niet meer weet wat waar is en wat niet, is het (voor mij) belangrijk om mezelf dit weer steeds te herinneren.

Het is in ieder en alles aanwezig

Hoeveel verborgen agenda’s er ook mogen zijn, hoeveel gedrag er niet klopt, uiteindelijk is dat allerhoogste in ieder aanwezig en om dat te blijven zien. Mijn voormalige Light Body-leraar zijn dan over mensen die de verbinding met de bron kwijt waren: “Een God in verwarring”.

Steeds weer zien dat we met zijn allen door een groot zuiveringsproces gaan, waarin alles aan het licht komt. Waarin alles helder wordt. De meest donkere kanten kunnen nu opgehelderd worden. Bevrijding. Niets staat vast, het leven stroomt. Het kan alle kanten op. Stroom jij mee?

De splinter en de balk

We zijn nogal geneigd om met de vinger naar de ander te wijzen. Het is veel makkelijker om de splinter in andermans oog te zien dan de balk in je eigen ogen. En toch gaat het daar wel om.

Wat is het wat je nog niet hebt willen zien van jezelf? Waar kijk je van weg? Wat bevries je? Wat zijn de hobbels in je leven waar je tegen aan loopt? Het zijn je richtingaanwijzers. Wat wil er veranderen in je leven?

Je verleden herhalen

Toen ik van de week boodschappen aan het halen was werd ik me er bewust van hoe “geautomatiseerd” alles gaat. En dan bedoel ik niet de kassa-systemen. Gehypnotiseerd is het woord dat bij me opkwam. Wazige blikken, niet verbonden en de dingen doen vanuit vastgeroeste patronen. Daarmee herhaal je continu hetzelfde. Je leven zal dan ook niets veranderen als je steeds vanuit het verleden leeft.

En de wereld verandert en in een razend tempo. Het geeft ons een immense uitnodiging om dat hoogste in onszelf te ervaren. Om het toe te laten in ons leven. Daar kom je niet met je hoofd of met je emoties bij. Dat gaat om ervaren, dat gaat over bewustzijn. Dat gaat over je verleden loslaten en kiezen voor het nieuwe. Ook al weet je nog niet wat voor vorm dat heeft. Overgave aan de stroom.

Zin in een nieuw leven?

Dus als je een ander leven wilt, keer dan naar binnen. Ontwikkel bewustzijn. Jij bent tenslotte een uitdrukking van dat hoogste. Leef het! Zuiver jezelf op die punten waar je dat hoogste nog niet toe durft of kunt laten. Laat zien wie je bent, ongeacht wat een ander van je vindt. JeZelf ZIJN.

Vanuit die staat van ZIJN ga je hele andere dingen zien. Komt er meer rust en vrede in jeZelf en in je dagelijkse realiteit.

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies