/
Hoe je in het oog van de storm blijft

Hoe je in het oog van de storm blijft

Ik weet niet hoe het jou vergaat. Ik merk vooral heel veel beweging op. Zowel in mezelf als rondom me. En met beweging bedoel ik ook verandering. Ik verander, mensen om mij heen veranderen. Ik hoorde iemand zeggen: alles verandert,  wat ik doe, hoe ik eet, hoe ik loop, hoe ik slaap. Herken je dat?Misschien merk je ook wel op dat je relaties met partner, kinderen, vrienden, familie verandert.

Verschillende manieren

Die verandering kan zich op verschillende manieren aan je tonen. Als chaos, onenigheid, versterkte dualiteit, agressiviteit. En ook als synchroniciteit, innerlijke rust, vrede, acceptatie, andere aspecten die van je zelf ontdekt.

Voor de persoonlijkheid kan dit een hele klus zijn. Helemaal als je niet zo van verandering houdt. Er is nu geen ontkomen meer aan. We zitten met zijn allen in een transitie naar de nieuwe wereld, de nieuwe mens. Ieder krijgt op zijn eigen unieke manier de kansen en de gelegenheden aangeboden om die stappen te maken die daarvoor nodig zijn. Hoe genadig is het universum hè, dat je alles aangereikt krijgt wat je nodig hebt om verder te gaan.

Soms niet altijd even leuk, soms intens pijnlijk, soms enorm vreugdevol en liefdevol.

De orkaan

De energie die nu wereldwijd over ons heen raast kun je vergelijken met een orkaan die alles omver blaast. Als ik in het oog van de orkaan zit, kan ik vanuit dat stille in me, helder zien wat er gebeurt met me, met de mensen om me heen, met de wereld. Zit ik in de buitenranden en word ik meegesleurd door de wind, dan is het lastig om door de sluiers van de illusie heen te prikken. Ik blijf daarmee als het ware rondjes draaien in de oude matrix en word gevoed door o.a. het collectieve angstveld.

Hoe zorg je er nu voor dat je in het oog van de orkaan komt of blijft?

Naar binnen

In het oog is het stil, is het rustig, er is een soort vacuüm van energie. Dat vraagt dus om naar binnen te keren, om dat stille in jou op te zoeken, dat er altijd is en altijd is geweest. Het is je ware natuur. Als je dat nog niet zo gewend bent om te doen, dan zal je hoofd in eerste instantie flink reageren. Laat de moed niet zakken. Kijk naar de gedachten als energie. Ze komen en ze gaan. Voeg er niets aan toe, haal niets weg. Vecht er niet mee. Mooji heeft er een mooi filmpje over. (zie verderop in dit Voedsel voor de link).

Niets willen veranderen

Het vraagt om alles, maar dan ook alles, met een groot Ja te omarmen. Niets te willen veranderen. Dit is wat er nu is. Dus ook de reacties, de emoties die het in jou teweeg brengt. Je bent die emoties namelijk niet. Ze tonen je de weg terug naar huis. Onderzoek je emoties, onderzoek je reacties, wat laten ze je zien? Je kunt hierdoor nieuwe aspecten van jezelf ontdekken. Gedragspatronen die opeens helder worden en wellicht ook willen veranderen in deze transitie. Wees daarbij lief en zacht voor jezelf. Zonder oordeel, kijk er naar met een zachte blik. En ja, vaak gaat dat accepteren makkelijker bij situaties of mensen die verder bij je weg staan. Is de uitdaging groter om te laten zijn wat er is, bij mensen die dichtbij je staan. Ook al is je intentie nog zo mooi, hands off!

Stevig fundament

In het oog van de orkaan zijn, vraagt om een stevig fundament. Het wordt steeds duidelijker hoe we uitgenodigd worden om mens te zijn hier op aarde. Kijk maar hoe de hele maatschappij ver-robotiseert. Voor velen is het niet zo moeilijk om in andere werelden te vertoeven. Het kan een soort zelfbescherming geweest zijn, weg van de zwaarte en het duister. Nu alles aan het licht komt en ook de duisternis vraagt om aangekeken te worden, is het van belang dat dat die hoge energie naar beneden gebracht wordt. In het aardse, in het mens-zijn, in je lichaam. Wil je die hoge energie kunnen leven, kunnen uitdragen, dan vraagt dat dus om een stevige basis. Met zo’n basis word je niet zomaar omver geblazen. Kun je krachtig bij jezelf blijven, in je eigen centrum. Het meditatie-traject “awakening your light body” werkt hierbij zo krachtig. Het omvat alle aspecten. Je keert naar binnen, creëert een stevig fundament, je gaat je hart alle ruimte geven om in neutraliteit alles te kunnen aanschouwen en tegelijk toch compassie te hebben voor dat wat er is. Je leert zaken, situaties waar te nemen als energie, die te transformeren naar hogere frequenties. Je gaat jezelf waarnemen, ervaren als dat stralende wezen van licht dat jij in essentie bent. Op 1 oktober start het eerste blok “je basis verstevigen”. Je bent van harte welkom!

Voor nu wens ik je een fijne verstilde week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies