/
In vijf stappen naar je innerlijke weten

In vijf stappen naar je innerlijke weten

Innerlijk weten

Vandaag neem ik je graag mee naar je innerlijke weten. Jouw waarheid en jouw weten hoe je de volgende stap kunt maken in je leven. 

Elske komt bij me binnen met de vraag of ik haar kan vertellen wat de volgende stap. Ze wil een nieuwe baan, wat moet ze daar voor doen? Ze zegt dat ze het niet weet. Ik vertel Elske dat ik haar dat niet kan vertellen. Dat ook de buurman, de slager of de bakker dat niet kan. Alleen zíj weet wat goed voor haar is. Alleen zíj weet welke stap te zetten. In de sessie kwam naar voren dat er een angst op zat om haar innerlijke weten volledig toe te laten. Het is zo groots! Ja, dat klopt en dat ben jij dus ook.

Ongevraagde adviezen

Op het moment dat we met allerlei goed bedoelde adviezen aankomen, zeggen we dus eigenlijk tegen de ander: Jij weet het niet. Dat betekent niet dat je de ander niet kunt ondersteunen met jouw kennis en inspiratie. Als degene op jou resoneert is dat een prachtige samenwerking. Het betekent dat je niet ongevraagd de ander overlaad met ongevraagd advies.
Wat heb ik veel geleerd van onze dochter toen ze problemen met haar rug had. Ze werd knettergek van alle ongevraagde adviezen (ook die van mij). Ga zwemmen, ga wandelen, doe dit, doe dat. Terwijl zij voelde “nee, mijn rug heeft rust nodig”. 

Mentaal weten

Veel weten hebben we opgedaan uit boeken of overgenomen van wat iemand anders heeft uitgevonden of gezegd. Het kan jouw weten worden als je het doorleeft, als het jouw waarheid is geworden. Zolang het een concept blijft, blijft het iets mentaals en zal het geen verandering in je leven teweeg brengen. Sterker, het kan je zelfs weghouden van jouw eigen innerlijk weten.

Wat is jouw waarheid?  Tijdens lezingen en bij mijn begeleidingen zeg ik altijd: “voel of het voor je klopt wat ik zeg”. “Neem het niet zomaar klakkeloos aan”. Ik kan je alleen maar mijn waarheid vertellen en daar resoneer je op of niet.

Het mentale weten is dus iets theoretisch, vanuit concepten. Het weten van het Goddelijke Zelf is een voelend weten. Ik weet waar mijn lichaam blij van wordt. Ik weet wat voor mij gezond is en wat niet. En dat kan iets heel anders zijn voor jou. Ik wil iets verkopen, er komt een impuls in mijn op die mentaal gezien heel vreemd lijkt, ik volg hem en ik verkoop. Mijn ego zou gelijk beginnen te tetteren van “doe normaal”, “dat lukt je nooit”etc. etc. Mijn Goddelijke Zelf weet. Zie je het verschil?

Stap 1. Wordt stil
Jouw Goddelijke Zelf kan tot je spreken als het stil wordt in je. Als de stem van het ego tot rust komt. Als de ruis van de omgeving zachter wordt. In de zomer ga ik graag ’s morgens vroeg mijn bed uit. Vanuit mijn slaapbewustzijn maak ik een wandeling van een uur. Weet je hoeveel inzichten en helderheid dat geeft? Op het moment dat het dorp tot leven komt ben ik thuis, spring ik onder de douche en kan ik mijn activiteiten voor die dag met een enorme helderheid beginnen.

Door meditatie kun je je geest tot rust brengen. Vanuit de stilte ontstaat het nieuwe. Vanuit de stilte kom je in je contact met jouw innerlijk weten. uqyhjogyxyy-kalen-emsley

Stap 2 – Ruim je hoofd op
Ons hoofd is vaak sterker aanwezig dan ons gevoel. Mentaal vergaren we kennis en informatie en het hoofd houdt graag de controle. Ga eens na wat er allemaal aan overtuigingen, concepten en ideeën in jouw hoofd opgeslagen liggen, die niet van jou zijn. Dat wat je overgenomen hebt. Dienen ze je nog? Maak eens schoon schip in je hoofd. Het kan heel goed zijn dat je uiterlijke wereld jouw hoofd weerspiegeld. Chaos in je omgeving (je huis) is chaos in je kop. In chaos kan geen innerlijk weten ontstaan. 

Stap 3 – Open je voor vertrouwen
Het weten van je Goddelijke Zelf komt op een andere manier tot je dan je mentale weten. Het vraagt vertrouwen om die manier van waarnemen te gaan leven. Stel je maar voor dat je met iedere inademing de frequenties van vertrouwen inademt. Als die stille stem van het Goddelijke Zelf dan tot je spreekt kun je het vol vertrouwen ontvangen en aannemen.

Stap 4 – Volg je impuls
Veel mensen twijfelen of zeggen “Ik weet het niet”. Het ego twijfelt en weet het niet. Het Goddelijke Zelf spreekt tot je via je impulsen. Wees eens alert op wat het eerste is dat bij je opkomt (voordat het ego er overheen dendert). Een voorbeeld. Brian heeft een feest en zijn impuls is dat hij niet heen moet gaan. Direct daarop volgt het ego met “dan vinden ze je niet aardig, het is wel gezellig, doe het nu maar voor … etc”. Brian gaat dus toch naar het feest. Nou ja, feest. Het eindigt in een vechtpartij waarbij Brian zijn neus breekt. Als Brian zijn impuls had gevolgd had hij andere keuzes gemaakt.

Stap 5 –Luister naar je lijf
Jouw lijf is heel goed in het verwoorden van de boodschap van je Goddelijke Zelf. Je hart begint sneller te kloppen of je krijgt het juist benauwd. Je keel knijpt dicht of je voelt een enorme vreugde. Luister naar de boodschapper van het Goddelijke Zelf.

Succes met het toelaten van jouw innerlijk weten. Vind je het lastig? Neem dan contact met me op. https://www.het-licht.net/contact/. Een sessie gericht op je innerlijke weten. Samen letterlijk op pad, de natuur in, om in de stilte te komen en jouw innerlijk weten uit te nodigen en te ontdekken.

Renate ging je voor en schreef me dit: Jij nodigt mij steeds uit om zelf de antwoorden te vinden die ik zoek. Dat uitnodigen om zelf te voelen en te ervaren waardeer ik enorm.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies