/
Intentie en focus houden

Intentie en focus houden

Samen met Peter maak ik een coachingswandeling langs het strand. Al lopend beginnen je emoties lekker te stromen en door al wandelend mijn vragen te beantwoorden, wordt het vaak snel helder waar je zit. Peter heeft me geconsulteerd omdat hij van alles wilt. Hij heeft een stapel verlangens en verwachtingen van het leven. Deze zijn hem meer tot last dan dat ze hem wat brengen.

Verlangens en verwachtingen

Ik leg Peter uit dat verlangens en verwachtingen vaak gepaard gaan met de behoefte aan bevestiging en goedkeuring. Het is een tijdje stil naast me, totdat Peter me aankijkt en zegt “ja, dat herken ik wel”. Ik heb bijvoorbeeld de verwachting van mijn baas dat hij me die nieuwe functie geeft”. “Het is voor mij een bevestiging dat hij ziet hoe goed ik ben in wat ik doe”. “Ik heb het verlangen van mijn kinderen dat ze zich gedragen in gezelschap, zodat ik van de buitenwereld de bevestiging krijg dat ik een goede vader ben”. Shit hé, die komen wel even binnen.

Verlangens en verwachtingen gaan altijd over tijdelijke zaken, over zaken die het ego aangaan. En het ego is nooit tevreden. Je wilt al heel lang dat mooie horloge en je bent zover gekomen om het jezelf cadeau te geven. Op het moment dat je het horloge gekocht hebt, ben je even gelukkig. Je denkt dat dat komt door het horloge. Het is echter het moment zonder verwachtingen en verlangens wat de gelukzaligheid teweeg brengt. Dat duurt totdat het ego weer met een nieuw verlangen of een nieuwe verwachting komt. En die is er vaak veel eerder dan je denkt.

Geluk zonder reden

Hoe zou het zijn als je je gewoon gelukkig kan voelen, vreugdevol kan voelen, blij kan voelen, zonder enige aantoonbare reden. Gewoon om niets!

Luister je naar je ziel en het Goddelijke Zelf, je essentie, dan valt dat verlangen en de verwachting weg. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van de goedkeuring van buitenaf. Je voelt van binnen dat je exact goed bent, zoals je bent. I am as God created me.

Als je de roep van je ziel en het Goddelijke Zelf beantwoordt, dan vraagt dat een commitment van jou. Een Ja, naar die roep. Het vraagt om een way of life.  Het vraagt om uit je geconditioneerde patronen van alle dag te stappen. Om in ieder moment contact te maken met de stroom en die te volgen.

Intentie versus verlangen

Dan kom je uit bij intentie. Intentie is de innerlijke aanmoediging van je ziel en je Goddelijke Zelf om je essentie en je hoogste potentieel tot uitdrukking te brengen in dit leven. Dus wat is jouw focus? Waar beweeg je je naartoe? Waar gaat het wérkelijk over? Wat wil er tot uitdrukking gebracht worden via jou?

Stel het is bewustzijn brengen over gezondheid. Je ziel en Goddelijke Zelf, hebben je al een aantal keren aangespoord om een boek te schrijven, om lezingen te gaan geven of noem maar op hoe jij dat bewustzijn de wereld in kan brengen. Je intentie is om bewustzijn te brengen en je focus is daar op gericht.

Niet tegen te houden

Die focus richt je elke dag weer en je kunt daarin voelen dat er niets of niemand is, die jou daarvan kan weerhouden. Ze kunnen je er ’s nachts voor wakker maken. Je gaat ervoor. Puur omdat het zo uitgelijnd is op je essentie. En dan ontvang je alle hulp en steun om die intentie daadwerkelijk te manifesteren in je leven.

Omdat het leven niet statisch is, vraagt het om elke keer weer af te stemmen. Wie ben je als je morgenochtend je ogen op doet? Wat doe je dan? Hoe beweeg je dan? Wat zijn je activiteiten? Hoe spreek je dan? Niet op de automatische piloot maar voelen in het moment. Allemaal uitgelijnd op je intentie. Een leuke ontdekkingstocht die om bewustzijn en stil staan bij jezelf vraagt. Ontdek al spelend hoeveel er dan mogelijk is. Een oneindigheid aan mogelijkheden. Veel plezier!

Fijn week weer.

Harte groet,
 

PS Gelukkig zijn zonder reden? Op 21 november a.s. staat de meditatie- en yoga-avond in het teken van het hartchakra. Je hart openen voor ongecompliceerd geluk. Ben je erbij?

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies