/
Je eigen unieke pad bewandelen

Je eigen unieke pad bewandelen

De uitdrukking “er zijn vele wegen die naar Rome leiden” geeft heel mooi aan dat we verschillende keuze mogelijkheden hebben in de paden die we bewandelen. Wat jou naar nieuwe bewustzijnsniveaus brengt, kan mij daar juist vanaf houden. Het vraagt iedere keer weer om naar binnen te keren en te voelen wat voor JOU klopt.

De automatische piloot

Zo zal ik altijd in de cursussen en sessie’s die ik geef, aangeven dat men niet op de automatische piloot verder gaat. Niet in een automatisme, in een vastgeroest patroon maar voelen wat de volgende stap is die gezet wil worden.  Wat kom je tegen? Weerstand? Dat kan een teken van je ziel zijn om juist verder te gaan. Vreugde: mooi om verder te gaan. Misschien is het juist voor een volgend thema dat zich aandient, belangrijk om je door iemand anders te laten begeleiden, waar jouw energie mee resoneert.

Samen met mijn vriendin zat ik lange tijd in een meditatiegroep. Tot ik op een punt kwam dat het voor mij niet langer voegde. Weet je hoe krachtig het voelde, om niet in de gezelligheid van samen een weekend weg, in de groep te blijven. Maar te voelen dat dat pad voor mij daar stopte en we ieder onze eigen weg verder gingen.

Ontdekken en uitdrukken

Ieder loopt zijn of haar eigen unieke pad in dit leven. Wat wil jouw ziel ontdekken of uitdrukken in dit leven? En op welke manier? Voor de één is dat door te mediteren of yoga te doen. Voor de ander is dat door muziek te maken. Weer een ander drukt zijn essentie uit door zorg te dragen voor de dierenwereld.

Ik weet nog heel goed dat ik aan het begin van mijn ontdekkingstocht, iedereen wel mee wilde trekken naar de cursussen die ik volgde, omdat het me zoveel bracht. Tot ik zag dat dat niet werkt. Dat ik alleen maar hoef te leven wat door mij geleefd wil worden. Daarmee raak ik de ander aan. Daarmee kan ik een ander inspireren. Daardoor kan een ander volgen of niet.

Een ander pad dan dat van je partner

Je eigen unieke pad volgen, betekent ook, dat je niet op de automatische piloot maar de meute volgt. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En dat kan van hele andere dingen zijn dan van je partner of vriend of vriendin. Interessant is dan om te ontdekken in hoeverre jij jezelf de ruimte geeft om dat pad te bewandelen. Of laat je jezelf tegenhouden omdat het niet hetzelfde pad is als dat van de ander?

Jolanda is een vrouw van middelbare leeftijd. Ze heeft een relatie met Martin. Het valt me op dat als ze met Martin belt, haar hele energie verandert. Energetisch maakt ze zich klein, ze gaat zachter praten en het is alsof ze op eieren loopt. In het gesprek dat ik met haar heb, geeft ze aan dat ze het gevoel heeft dat Martin aan haar hangt, zich aan haar vastklampt. Ze voelt dat ze zich op een rotonde bevindt. Ze blijft maar rondjes lopen en eigenlijk durft ze de afslag niet te nemen. Ze zegt “ik weet dat ik actie moet ondernemen omdat ik in mijn relatie met Martin, mezelf tegenhoud. Mijn ziel klopt bij me aan de deur maar het is zo eng omdat ik niet weet waar het dan naar toe gaat”.

Ik geef Jolanda mee, dat het lopen van haar eigen pad niet hoeft te betekenen dat de relatie met Martin eindigt. Het kan juist zijn dat hij geïnspireerd en uitgenodigd wordt om ook zíjn eigen pad te gaan bewandelen. Dat het hem juist in zijn kracht zet en dat het haar kan bevrijden. Dat ze elkaar dan in vrijheid, in plaats van uit afhankelijkheid opnieuw kunnen ontmoeten. Ze geeft een zucht van opluchting. Letterlijk en figuurlijk.

Wat is jouw pad?

Heb jij helder wat jouw ziel wil ontdekken of uitdrukken? Wat jouw unieke pad is? Dat is trouwens niet statisch. Het is continu in beweging en het leven zet er steeds nieuwe situaties en mensen op. Word je daar bang van of gaat je hart er juist sneller van kloppen? Misschien weet je wel helemaal niet wat er via jou fysieke zijn op aarde, geleefd wil worden. Heb je gewoon de familielijnen gevolgd. Gedaan hoe het altijd werd gedaan. Je aangepast aan de wensen en verwachtingen van anderen.

Heb je het nog niet helder en wil je je eigen pad ontdekken?

Ga dan letterlijk met me op pad. We wandelen, vanaf Assisi door het prachtige Italiaanse landschap van Umbrië richting Rome. Een week lang alle aandacht voor jou en je pad. Met elke stap kom je meer in en bij jezelf. Ontdek je meer wat je wilt en ook wat je niet meer wilt. Hoe je je leven vorm wilt geven. Dit is een individuele begeleidingsreis en ik biedt het komende zomer één keer aan (periode april of eind mei/begin juni). Wie het eerst komt …. 

Kijk voor meer info op https://www.het-licht.net/algemene-info-italie/

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies