/
Je verbinding met de aarde

Je verbinding met de aarde

Als je dit blog leest (juli 2020) verblijf ik met een groep van zes vrouwen op IJsland. De hele week staat in het teken van verbinding maken met de aarde. De aarde een spiegel laten zijn en jezelf (her)ontdekken.

De aarde valt niet te bedwingen

Als mensheid zijn we gaan geloven dat we de aarde kunnen bedwingen. De waarheid is dat de aarde ons niet nodig heeft maar wij de aarde. Dat er niets te bedwingen valt. Het vraagt om oprecht respect en liefde te voelen voor wat de aarde is. Een bewustzijnsvorm die zich ook bewust is van jouw aanwezigheid. Een bewustzijnsvorm die jou voedt en je voorziet van je fysieke levensbehoeftes. Een levend wezen met een eigen hartritme waar je je op af kunt stemmen. Waar je op mee kunt resoneren, waar je mee kunt samenvallen. De aarde die je letterlijk een bodem geeft om stevig te kunnen staan in het leven.

Wat heeft de aarde je te vertellen?

Deze week bezoeken we verschillende watervallen. Iedere waterval heeft haar eigen kracht. Heeft haar eigen unieke boodschap. Op het moment dat je je verbindt met de waterval, haar energie toelaat kun je gaan ervaren hoe de waterval je laat voelen dat jij die waterval óók bent.

Gitzwarte lavavelden. De kleur kan diepe angst oproepen. Je in contact brengen met de angst voor vernietiging, voor dood. Het kan je ook leiden naar je oneindige zelf. Je zelf overgeven aan de oneindige zwarte leegte die zo vruchtbaar is als lava.

Diepe kraters waar het vuur in de aarde gemakkelijk voelbaar is. Om jouw vuur te laten voeden, te laten branden, zonder er gelijk een emmer water over te gooien om jezelf klein te houden.

Uitwisseling

De aarde merkt jouw aanwezigheid op. Merkt jouw licht op. Heb je wel eens door de natuur gelopen, terwijl je je bewust bent van je licht dat je uitstraalt?  Hoe je een spoor van licht achterlaat? Merk maar eens op wat voor uitwerking dat op de bomen, de bloemen, de planten, de deva’s (natuurwezens) heeft. Het is een uitwisseling van energie wat zoveel vreugde geeft.

Ook de dieren reageren hier direct op. Zo heb ik al meerdere malen meegemaakt hoe de walvissen contact maken. Wie is zich van wie bewust? Hoe meer mensen er zijn die vanuit hun licht in de wereld kunnen staan, hoe meer de barrières tussen het leven op aarde kunnen wegvallen.

Het valt me op dat ik steeds meer berichten en filmpjes zie over dieren die dichterbij durven te komen. Het doet me denken aan de boeken van Anastasia die in de Siberische wouden met beren speelt, midden in de winter op naakt door de sneeuw loopt en het niet koud heeft. In pure verbinding met het haar ware Zelf is.

Energetisch waarnemen

Op IJsland kan het gemakkelijker zijn om de verbinding met de natuur te ervaren. De energie is een oerenergie. Puur en rauw. Je komt er alles in een notendop tegen van vuur tot ijs. Gelukkig kun je ook in je eigen omgeving je verbinding met de natuur intensiveren. Stel je open voor wat de bomen je te vertellen hebben, hoe hun energie je omhelst. Stel je open voor de natuurwezens en andere multidimensionale wezens die niet met het blote oog waar te nemen zijn. Kijk wat er met je gebeurt als je het licht op het water ziet schitteren.

Het gaat om energie uitwisseling. Waarnemen op energetisch niveau. Dan kijk je verder dan met je fysieke ogen. Dat kun je leren en dat is oefenen. Je kunt spelen met het waarnemen van het energieveld rondom een plant in je huis. Het gemakkelijkst is dat als die tegen een witte achtergrond staat. Je doet je ogen half dicht en kijkt naar de ruimte net boven of naast de plant. Speel er maar mee. Misschien zie je een wit veld of zie je kleuren. Kijk maar hoe jij waarneemt.

Leren de energie waar te nemen

In het Light Body traject leer je energetisch waar te nemen. Als je energetisch waarneemt dan wordt de beleving van de wereld om je heen anders. Je ontdekt dat alles een uitdrukking is van energie dat voortdurend in beweging is. Dat je je omgeving niet kunt veranderen, de energie wel. Het creëert innerlijke vrijheid en flexibiliteit. Het stelt je in staat om gemakkelijker mee te bewegen met dat wat er is.

Op 5 september 2020 ben je in de gelegenheid om drie meditaties van dit traject mee te doen. Je kunt dan ervaren wat de energieën van de meditaties met je doen. Meer info en aanmelden op https://www.het-licht.net/awakening-your-light-body/

Fijne week.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies