/
Jij bent de handen en voeten van

Jij bent de handen en voeten van

Jij bent de handen en voeten van.

Ja van wat?

Ben is meubelmaker. Wat zijn ogen zien maken zijn handen. De prachtigste creatieve meubelstukken. Ben zegt zelf: “ik doe het niet, het ontstaat gewoon als mijn handen bezig zijn”.

Dina is vrijwilligster in een Hospice. Als feedback krijgt ze vaak dat ze juist die dingen zegt die de gast net op dat moment nodig had. Dina: “ik hoor mezelf soms dingen zeggen dat ik denk waar komt dat toch vandaan”.

Levenskracht

Alles is energie en de energie wil tot expressie komen. Jouw lichaam is de fysieke extensie van je essentie. Via jouw lichaam kan de bronenergie tot expressie gebracht worden op aarde. Via jouw lichaam stroomt de levensenergie, de levenskracht naar buiten toe en kan het weer een andere vorm aannemen.

Ergens blij van worden

Je talenten zijn vaak de dingen waar je plezier in hebt om ze te doen. De dingen waar je goed in bent. Door je talenten te leven, ze tot expressie te brengen geef je uitvoering aan de energie van de bron, die door jou heen stroomt. Hoe vaak per week doe je echt de dingen waar je blij van wordt? Hoe vaak druk je je blijdschap uit in plaats van je frustratie?

Je talenten gaan je vaak gemakkelijk af. Vanuit onze collectieve overtuiging kan er nog iets in je resoneren dat het niet zo gemakkelijk mag gaan. Dat je wel ergens je best voor moet doen om het iets voor te laten stellen. Stel je eens voor dat het júist makkelijk mag gaan. Dat dát de essentie is.

Het drama, waar de mensheid zo aan verslaafd is, is niet de bronenergie. En deze tijd worden we uitgenodigd om uit het drama te stappen en te ontdekken wie we dan wel zijn. Die pure energie die wil stromen. Dat pure bewustzijn.

Het zijn de kleine dingen die het doen

En zo zijn we allemaal de handen en voeten van het Goddelijk Zelf. En dat behoeven dus niet alleen maar grote daden te zijn. De glimlach naar de bakker en het praatje met de dame op de hoek van de straat, wiens dag er opeens weer anders uit ziet.

Het doet me denken aan de periode dat ik op Groenland was. Ik liep daar over het kerkhof waar een jonge man mij riep. Hij zat aan het graf van zijn zus en huilde. Hij vertelde me dat zijn zus zich zelf had gedood. Samen zaten we aan het graf en ik begon te zingen, klanken te maken, hand in hand. Al zingend voelde ik dat hij rustiger werd. Na een tijdje stond ik op om weg te gaan. Hij bedankte me, deze voor mij wildvreemde man en zei dat hij zich een stuk beter voelde. Ik voelde een enorme liefde door mij heen stromen. Op dat moment was ik de handen en voeten van en dat maakte me intens dankbaar.

We zijn allemaal nodig

En het mooie is dan dat we allemaal nodig zijn. Ieder met zijn eigen talenten en dat het één niet beter is dan het andere. Maar dat het aanvullend is. Ik denk dat deze periode ons daarin ook uitnodigt. Om ons te focussen op de verschillen die aanvullend aan elkaar zijn. Al die verschillen die samen het geheel vormen. Net als een orkest bestaande uit zoveel verschillende instrumenten die gezamenlijk een prachtige symphonie ten gehore brengt.

Van beperking naar kracht

Dus niet meer de verschillen als beperking ervaren maar juist als een kracht. Dan kan het oordeel ook wegvallen want ieder heeft zijn bijdrage in het geheel.

Ik nodig je van harte uit om deze week eens stil te staan waar het Goddelijke Zelf via jouw handen en voeten uitdrukking aan wil geven. Wat wil er geleefd worden door jou heen en via jou. Waar ben je goed in? Waar word je blij van om te doen? Waar voel je de levenskracht stromen?

Ik wens je een mooie ontdekkingstocht.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies