/
Jij bent de uitverkorene (nee je hebt niets gewonnen)

Jij bent de uitverkorene (nee je hebt niets gewonnen)

Met ietwat afgehangen schouders en een zwaarmoedige blik kwam Bart de praktijk binnen. Al snel werd helder waarom hij bij me aangeklopt aan. Wat doe ik hier nog in deze wereld vol chaos? Ik wil hier niet zijn. Ik heb steeds vaker gevoelens om eruit te stappen en dat maakt me bang.

Deze geluiden hoor ik steeds vaker om me heen. De druk van de maatschappij, de  toestand in de wereld, de situatie waarin mensen verkeren, op hun werk of privé, maakt dat er veel mensen rondlopen met het gevoel dat het wel klaar is hier. Dáár is het beter. Of te wel aan de overkant lijkt het gras groener. Maar is dat wel zo?

De uitverkorene

Het woord “uitverkorene” kwam deze week meerdere keren door mijn hoofd. Het is interessant om te ontdekken wat het woord op zich al oproept. Voor velen gaat het over “uniek zijn” maar meer nog over “beter zijn dan een ander”.  Het woord heeft een bepaalde lading.

Niet beter dan een ander

Toch werd ik me de laatste tijd zo bewust van hoe wij – met zijn allen, alle mensen op aarde – de uitverkorenen zijn. Dat betekent dus niet dat ik beter ben dan een ander. Ik kreeg heel sterk het bewustzijn op onze uniciteit en op de ongekende mogelijkheden die wij als mens hebben gekregen.

De hoogste vorm van creatie

Als je me al wat langer volgt, ken je mijn visie. Je bent niet je lichaam, niet je emoties en niet je gedachten. Toch is je lichaam wel de hoogste vorm van manifestatie, van creatiekracht. Jouw lichaam, opgebouwd uit sterrenstof, uit het kleinste van het kleinste deeltje.

Jij bent de verandering

Heb je je wel eens gerealiseerd en gevoeld hoe bijzonder dat is? Dat je lichaam de tempel is van je ziel. Samengeklonterde energie tot vorm. En dat door die vorm de levensenergie naar buiten wil stromen, de wereld in. Dat via jouw lichaam het hoogste potentieel in jou en door jou naar buiten toe kan stromen. Dat jij daardoor een bijdrage kan leveren om alles in en rondom je naar een hoger niveau van liefde te brengen. En jij daardoor de verandering kan zijn waardoor de wereld om je heen kan veranderen!

Wij zijn de uitverkorenen omdat we de kans hebben gekregen om in dit lichaam in te dalen en ons hoogste potentieel tot manifestatie te laten komen op aarde. Als je je ogen even sluit en hiermee contact maakt kun je misschien wel de intense vreugde van je ziel voelen. De vreugde wat zo’n essentie van je zijn is.

En de chaos in de wereld dan? Die laat ons alleen maar zien waar we nu als mensheid qua bewustzijn met zijn allen staan. Het zijn dus niet dié Amerikanen of dié Iranezen. Het is wij. En wij zijn de uitverkorenen om ons bewustzijn uit te breiden, om de illusies te ontdekken en om dat hoogste potentieel in ons toe te laten. Daarmee kunnen we een verandering in de wereld tot stand brengen.

Om niet in de wirwar van het mentale veld te komen over het woord “uitverkorene” ging ik met Bart op reis naar zijn essentie. De essentie die licht en luchtig is. De essentie die geen zwaarmoedigheid kent. De essentie die vertrouwen heeft. De essentie die ook het grotere perspectief ziet. Dat er geen hier of daar is. Er is alleen maar ZIJN. Bart kon heel duidelijk voelen dat het aan hem was om de hemel op aarde te creëren. 

Zoals Trijntje Oosterhuis zingt “het leven stelt op zich niets voor, het is wat jij er van maakt”.
2020 “doen waar je voor gekomen bent”. Laten we er met zijn allen iets prachtigs van maken.
 
Harte groet,
 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies