/
Jij draagt iets bij!

Jij draagt iets bij!

Waar zal ik deze week eens over schrijven? Vrijdagavond wist ik het. Kees, mijn man, nam na 29 jaar dienstverband op de Spoed Eisende Hulp, afscheid van zijn collega’s. Op verschillende manieren werd naar voren gebracht wat Kees voor zowel de afdeling, de patiënten en óók voor zijn collega’s heeft betekend. Wat zijn bijdrage aan de afdeling was, wat zijn bijdrage aan collegialiteit was en het mooiste, wat zijn bijdrage aan samen mens zijn is.

Jij draagt iets bij!

Kees draagt iets bij! En niet alleen doet Kees dat. Jij draagt ook iets bij aan deze wereld. In de ratrace van het dagelijkse leven willen we dat nog wel eens vergeten. Zijn we kwijt waarom we hier eigenlijk rond hobbelen op aarde. Met welk doel we geïncarneerd zijn. Wat we komen brengen. Kees is duidelijk een verbinder. Heb jij enig idee wat jouw doel is wat tot uitdrukking gebracht wil worden via jouw aardse zijn?

Jouw doel leven

Hoe meer je in verbinding met jeZelf, je ware authentieke Zelf, hoe meer duidelijk kan worden wat jouw doel is. Ik hoor mensen vaak zeggen “ja maar ik vind alles leuk”. Dat kan fijn zijn. Je energie is daardoor wel versplinterd en de focus op je doel kan daardoor vertroebeld worden. Door je te verbinden met je ware Zelf, kun je (weer) bij de prioriteiten in je leven uitkomen. Wat vraagt om voorrang van jou, om aandacht te krijgen. Wat vraagt om met volle aandacht geleefd te worden. Niet morgen of overmorgen. Nu!

Verbinding maken met jeZelf

Verbinding te maken met jeZelf, die rust en vrede in jou, die zachte innerlijke stem, vraagt om tijd en aandacht aan jezelf te schenken. Om per dag tijd in te ruimen voor jeZelf. Om te gaan zitten, je ademhaling te volgen, voelen hoe het rustiger in je word. Tijd te nemen om te mediteren, om je gedachten, die je afhouden van jeZelf, tot bedaren te brengen. Om je emoties te kalmeren. Op het moment dat je verbonden bent met jeZelf, ben je ook verbonden met je omgeving.

Energie die vrij komt

Op het moment dat je je doel leeft, wat je bijvoorbeeld kunt ervaren als pure passie, als dat waar je voor gaat, komt er vanuit het universum zoveel energie vrij. Je kunt dan aan alle kanten ervaren hoe enorm gesteund je wordt. Je ontmoet de juiste mensen op je pad, komt in situaties terecht die jouw doel ondersteunen, dingen gaan gemakkelijk en je zit niet aan een dood paard te trekken. En …. je voelt je immens vreugdevol en energiek. Tekenen die je als bevestiging kunt aannemen dat je je hogere doel leeft.

Jij bent van invloed

Jouw bijdrage is niet alleen van invloed op jezelf maar beïnvloedt direct ook je omgeving. Kijk maar naar het voorbeeld van Kees. Jij komt binnen bij de bakker en de energie verandert direct omdat JIJ binnenkomt. Kun je je voorstellen wat het verschil is of je binnenkomt met frustratie of met vreugde. En ja, dan verdwijnen er mensen uit je leven én er komen weer andere mensen voor terug.

Jouw energie is niet alleen van invloed op de mensen direct rondom je. In dat oneindige veld dat jij bent, is jouw energie ook direct van invloed op de mensheid in bijvoorbeeld Australië. En nog grootser gedacht op het energetische leven op andere planeten, in andere universa, in andere dimensies.

Jouw opdracht

Je kunt het dus als aardse opdracht beschouwen om jouw licht op een zo hoog mogelijke frequentie uit te stralen. Je hoogste potentieel uit te drukken. Te vaak drukken we nog onze angst, frustratie of machteloosheid uit. Energieën die we niet zijn en die als een sluier rondom de aarde in het collectieve veld hangen.

Kies voor de verandering, wees de verandering en word je bewust van jouw bijdrage!

Fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies