/
Jij houdt nooit op te bestaan

Jij houdt nooit op te bestaan

Verschillende culturen, verschillende verhalen. Afgelopen maart heb ik met eigen ogen het spektakel van het noorderlicht mogen ervaren. De Inuït bevolking gelooft dat in het noorderlicht de overledenen zich kenbaar maken. De zielen die jij gedenkt zijn zo blij dat ze dansen aan de hemel.

Wat is jouw waarheid? Is de dood het einde van je bestaan? Houdt het voor jou op als je je aardse jasje uit hebt getrokken?

Hans Stolp beschrijft het mooi in zijn boek “Waarom wij naar de aarde kwamen”. “Als je wilt duiken trek je een duikpak aan, als je naar de aarde gaat, trek je een lichaam aan”. Als je de aarde weer verlaat is het een kwestie van uit je lichaam stappen net zoals je uit je duikerspak stapt.

Mijn waarheid is dat we oneindig bewustzijn zijn. Puur energie die voortdurend in beweging is. Energie die tegelijkertijd in verschillende dimensies bestaat. Heb je wel eens gevoeld hoe onmetelijk groot en ruim je bent? Heb je wel eens ervaren dat je deel uitmaakt van het geheel? Dat je helemaal kunt samenvallen met de zee, de duinen, de energie rondom je?

In dat samenvallen, in die oneindigheid in dat eenheidsbewustzijn kun je ook ervaren dat de dood niet bestaat. Ja, wel op fysiek niveau, je stapt immers uit je aardse jasje en je kunt de ander niet meer knuffelen of aanraken. Op veel ruimer gebied zul je ontdekken dat degenen die over zijn gegaan gewoon rondom jou aanwezig zijn en ook deel uitmaken van dat oneindige veld. Dat je met hen kunt communiceren. Je vragen kunt stellen.

De huidige maatschappij gaat echter nog vaak uit van afgescheidenheid. Dood is weg. Dit kan een diepe angst voor de dood en veel verdriet kweken. Vaak gaat angst voor de dood gepaard met een angst om te leven wat zich kan uiten in de vorm van depressief zijn.
slider-CursussenSterven
In de cursus Sterven als overgang https://www.het-licht.net/opnieuw-geboren-worden krijg je de kans om deze angststukken in jezelf onder de loupe te nemen en op te laten lossen. Te ontdekken dat jij dat oneindige bewustzijn bent dat nooit ophoudt te bestaan. Resultaat: vrijheid, ruimte, vertrouwen, rust.
Een zeer mooie bijkomstigheid: op het moment dat jij in aanraking komt met iemand die stervende is, maak je het voor diegene een stuk makkelijker om het aardse los te laten. Jij draagt dan het veld van vertrouwen in de oneindigheid uit. Op die manier ben je een waar geschenk voor die persoon en de naasten. Als je mee wilt doen aan deze cursus kun je je inschrijven via de http://site https://www.het-licht.net/aanmelden-meditatiecursussen/.

Heb je vragen? Je kunt altijd contact met me opnemen en ik begeleid je graag verder in het ontdekken van wie je werkelijk bent.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies