/
Jouw bijdrage is uniek!

Jouw bijdrage is uniek!

Je vraagt jezelf misschien wel eens af wat je hier eigenlijk komt doen op aarde. Het kan ook zijn dat het je juist heel duidelijk is met welke intentie je geïncarneerd bent.

Zingeving

Afgelopen week hoorde ik een psycholoog op de radio een uitleg geven over de rellen van afgelopen week. Ze vertelde dat veel mensen al jaren worstelen met de vraag over de zingeving van het leven. Dat veel mensen een soort innerlijke leegte ervaren die zich steeds verder opbouwt. Dat kan leiden tot depressies, burn-out of tot een stoomketel die overloopt.

Zingeving. Jij als uitdrukking van dat grotere dat je bent, op aarde. Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken. Je doet gewoon je ding en dat inspireert je, geeft je energie, daar word je blij van en vanuit die energie deel je jouw bijdrage aan de wereld.

Beter dan zij

Loodgieter, bakker, specialist, onderwijzer, verpleegkundige, vuilnisophaler. We noemen het “essentiële beroepen”. Want de mind wil het allemaal op een weegschaaltje leggen. “Dat wat Bea doet, is van grotere waarde dan wat Pia doet”.

De vraag is of die waarde wel bepaald kan worden. Misschien lijkt dat uiterlijk, voor je bijdrage aan de samenleving. Kan het niet zo zijn, dat jij met jouw ZIJN en  de daaruit voortvloeiende gedragingen en activiteiten, net zoveel bijdraagt als de essentiële beroepen? Al zou jouw gedrag maar één iemand op een dag aan het lachen maken. Als jouw ZIJN maar één mens laat ervaren wat liefde is. Als jij, puur omdat jij bent wie je bent, maar één mens inspireert en energie geeft. Dan is dat al van grote waarde.

Uniek

Jouw bijdrage is uniek omdat jij JIJ bent. En de één geeft dat vorm door een “essentieel beroep” uit te oefenen. De ander geeft dat vorm door thuis oprechte aandacht aan het gezin te besteden en de boel draaiende te houden. En weer een ander doet dat door truien te breien voor het Rode Kruis.

In mijn ogen kan dan ook niemand bepalen of dat wat jij doet wel van waarde is.  Wie laat jij bepalen of het van belang is? Is dat dat blije gevoel in jezelf, die energie die stroomt, de liefde voor jeZelf? Of is dat de buitenwereld die bepaalt of iets bijdraagt of niet? En als dat laatste het geval is, wat doet dat dan met je?

Ik weet niet wat er door jouw grotere Zelf via jou uitgedrukt wil worden en daarom kan ik daar ook helemaal geen mening over hebben.

Voel je je schuldig, gekleineerd of voel je je verward over jouw unieke bijdrage? Ik kijk graag met je mee om te ontdekken wat jouw bijdrage hier is. Je bent van harte welkom!

Fijne week weer!

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies