/
Ken je deze drie energievreters?

Ken je deze drie energievreters?

Mark ervaart deze tijd als intens op het gebied van relaties. Hij voelt zich rusteloos. Met name als hij zich in gezelschap van anderen bevindt. Hij is zich bewust geworden van hoe zijn energie weglekt als hij met andere mensen is. Hij vertelt me dat hij het gevoel heeft dat mensen hem leegzuigen. Daarom liever kiest om alleen te zijn om zijn energie bij zich te houden.

Leegzuigen

In de sessie die volgt ervaart Mark dat de anderen hem niet leegzuigen maar dat hij zelf niet in zijn lichaam aanwezig is. Daardoor kunnen andere mensen met hun energie in zijn lichaam. Dat geeft een leegzuigend gevoel. Mark voelt hoe hij met behulp van de zon onder zijn voeten, helemaal in zijn lijf komt. Hoe de zon – die symbool staat voor het Zelf –  zijn lichaam vult, waardoor anderen er niet meer in kunnen komen. Resultaat: een Mark die gevuld is met zichZelf en niet afgetapt wordt door anderen.

Voldoen aan de verwachtingen van anderen

Ik vroeg Mark of hij aan de verwachtingen van anderen wil voldoen. Zijn hart begon als een razende te kloppen en het zweet brak hem uit. Ja, alleen maar. Ik ben voortdurend bezig met de ander het naar de zin te maken. Ik wil voortdurend de harmonie bewaren en zorgen dat iedereen het naar zin zijn heeft. Mark, voelde tijdens de sessie, dat dat een enorme energievreter is. Hij zag hoe hij zich zelf helemaal weggecijferd had en dat zijn ware Zelf geen enkele kans kreeg om zich uit te drukken. Hij voelde ook dat hij telkens, door dat patroon, op zoek was naar het krijgen van goedkeuring van de ander. Nog zo’n energievreter.

De onderliggende angst die Mark tegen kwam was “niet goed genoeg te zijn” en van daaruit willen bewijzen dat hij wel goed is.  

 

Kijken met de ogen van het Goddelijke Zelf

Ik begeleidde Mark naar hogere sferen waar hij op nog dieper niveau contact kon maken met zijn bronenergie – zijn Goddelijke Zelf. Hier kon hij met de ogen van het Goddelijke Zelf kijken naar de Mark op aarde. Tegelijkertijd voelde hij als Mark dat hij waargenomen werd. Waarnemer en het waargenomene in één.

Gewoon omdat jij JIJ bent

Hij voelde de intense liefde waarmee de ogen naar hem keken. Dat maakte hem zacht. De beschermingsmechanismes konden worden afgelegd en Mark voelde wat een enorm mooi mens hij is. Gewoon omdat hij Mark is. Een stroom van tranen kwam vrij. Wat een bevrijding.

Mark voelde dat hij daar niets bijzonder voor hoeft te doen. Niet hard zijn best hoeft te doen om aardig gevonden te vonden. Hij voelde dat hij geen goedkeuring meer nodig heeft om te zijn wie hij is.

Uitdrukken van jeZelf

En wat wil er dan uitgedrukt worden Mark, vroeg ik hem. Wat is jouw passie, wat is jouw vuur, waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat heb je al die jaren onderdrukt uit angst wat anderen er van zouden vinden? Welke frustratie heb je steeds uitgedrukt in plaats van het mooie in jou te laten zien?

Meer tijd doorbrengen met zijn kinderen. Hij besloot om met zijn werkgever om tafel te gaan om zijn wensen te uiten minder te gaan werken. Ik vroeg hem of dat spannend is waarop hij aangaf dat er alleen maar een intense rust in hem aanwezig was.

Wellicht herken je deze thema’s ook bij jezelf. Hoelang laat jij je energie nog weg lekken daardoor? Transformatie in deze tijd gaat razendsnel. Dus als je het spuugzat bent om steeds in dat oude patroon te stappen, maak je nu een afspraak in mijn agenda https://www.het-licht.net/individuele-sessies/

En ik hoorde het laatst weer iemand zeggen … dat gaat ook over het jezelf gunnen. Je denkt wel dat je het alleen voor jezelf doet maar jij verandert iets en je omgeving verandert ook daardoor. Zo maken we samen de nieuwe wereld. Groeiend in bewustzijn.

Ik ontmoet je graag.
 
Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies