/
Last van je lichaam?

Last van je lichaam?

De tijd waarin we leven en de veranderingen die dat met zich meebrengen ervaar je misschien wel het sterkst op het emotionele vlak. De angst die er heerst. Het niet weten wat de toekomst gaat brengen. Het feit dat alles anders is. Gevoelens van onmacht, radeloosheid, verdriet. Ik hoor ze – zo rondom me – allemaal langs komen.  Je mind kan er ook aardig door van op hol slaan. En hoe zit het me je lichaam?

Emoties en je lichaam

Ben je je bewust van wat die emoties met je lichaam doen? Je lichaam bestaat voor 70-80% uit water en water is een informatiedrager. Kun je je voorstellen hoe de emoties opgeslagen liggen in dat water en de stroom van dat water kunnen blokkeren? Dat kan zich dan uiten in fysieke klachten.

Daarnaast vraagt de frequentie verhoging van deze tijd ook wat van je lichaam. Het is echt een opnieuw uitlijnen van je gehele gestel op de nieuwe energie. Oude vastgeroeste en vastgezette energie wordt als het ware losgetrild (het wordt losgewrikt komt ook bij me op). Ook dat kan fysieke klachten geven.

Aandacht en zachtheid

Het lichaam heeft liefdevolle aandacht en zachtheid van je nodig. Beweging, rust, ruimte, natuur, ademhaling. Het vraagt om gewaarzijn van wat er in je aangeraakt wordt. Niet door er een verhaal aan te plakken maar om de sensaties waar te nemen, zonder te labelen.

Bewegen

Hoe meer klachten je hebt, hoe belangrijker het is om te bewegen. Om het lichaam te ondersteunen het los te maken, vloeibaar te laten worden. Dat bekent niet dat je je als een gek hoeft in te spannen. Kijk eens wat voor beweging jouw lichaam nodig heeft. Beweging die liefdevol, zacht en met aandacht is. Het hoeft ook niet zo te zijn dat je een uur lang volop gaat bewegen. Bouw het in je dagelijkse leven in. Je kunt heel gemakkelijk bewegingen met je hoofd, je schouders en je armen maken tijdens je kopje koffie drinken. Draai je enkels als je op het toilet zit. Ga bewust door je knieën als je iets van de grond wilt oppakken.

Bewegen brengt stroming

Ik herinner me nog heel goed een situatie tijdens mijn opleiding. Als iemand in de emotie schoot en daarin blokkeerde, nam de docente degene bij de arm en ging rondjes lopen door de ruimte. Daardoor kwam de emotie in stroming, kwam er helderheid en loste het op. Beweging geeft stroming!

Je zult er versteld van staan hoe snel de klachten kunnen verdwijnen als je met behulp van je ademhaling, met bewuste aandacht en liefde, je lichaam beweegt.

Fijne dag en tot morgen.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies