/
Laten weten wat je doet en waar je voor staat

Laten weten wat je doet en waar je voor staat

Het is 2009. Ik wilde graag een meditatiereis doen op IJsland en kwam ik contact met een IJslandse vrouw. Zij pikte me van het vliegveld op en vervolgens gingen we een week samen op pad. Uit deze trip zijn de meditatie- en bewustwordingsreizen geboren die ik nu organiseer en begeleid. Ik herinner me nog heel goed hoe zij, tegen iemand die we tegen kwamen, zei dat ze energetisch therapeut was. Ik schrok me rot dat ze dat gewoon durfde te zeggen. Daar was ik duidelijk nog niet aan toe.

De groei

Inmiddels zijn we 7 jaar verder. Ik denk nog wel eens terug aan dat moment als ik, buiten in de natuur, mensen begeleid. Klanken maken, mediteren, mensen elkaar in de ogen laten kijken om tot resonantie te komen of bijvoorbeeld contact maken met het innerlijk kind. Ik deins er niet meer voor terug en het laat me koud als mensen langs lopen en naar ons kijken. Wat een omslag.

Tijdens een groepsreis in Noorwegen stonden we boven op een bergweide in een kring. We begonnen samen klanken te maken. Het was een prachtige energie. Er zat iets verder op een stel mensen. Nadat wij afgerond hadden kwamen ze naar ons toe om te zeggen hoe ze ervan genoten hadden. Mooi hè!

Anno 2016

De energie van deze tijd vraagt om naar buiten te treden. Om te laten zien wie je werkelijk bent en waar je voor staat. Het Goddelijk Zelf blijft bij je aan de deur kloppen totdat jij open doet. Uit ervaring weet ik hoe veilig het is om achter je eigen deur je “ding te doen”. En dat het veel lastiger kan zijn om dit met de buitenwereld te delen. Ik maakte een grote stap toen ik voor de eerste keer tegen een arts, iemand uit de medische wereld,  vertelde waar mijn werk uit bestaat.20160608_184711000_iOS

Hoe is dat voor jou? Ben jij helder naar de buitenwereld in wat je doet of zit er nog een sluier voor om jezelf helemaal te laten zien? Kun jij, daar waar je warm voor loopt volledig delen of maak je je klein in sommige groepen? Het ego is heel slim. De stem in je hoofd blijft herhalen hoe eng het is, of dat het niets voorstelt. Dat je je hoofd niet boven het maaiveld uit moet steken. In de meditatiereeks “Je ego overstijgen” wordt hier korte metten mee gemaakt. https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

Je klein maken of in je kracht gaan staan

Tineke zit in een reorganisatie en heeft mij gevraagd haar te begeleiden. Inzicht krijgen in wat ze wil en welke stappen ze daarbij gaat ondernemen is de vraag. Al vrij snel wordt het voor Tineke duidelijk dat ze heel blij wordt van het werken in een school voor blinden. Zij heeft al een kennismakingsgesprek gehad en er was direct een klik met de leidinggevende daar. Het mooie is dat de school valt binnen de organisatie waar zij nu werkzaam is. Als ik Tineke uitnodig om te kijken wat er gebeurt als ze dit haar huidige leidinggevende gaat vertellen, merkt ze dat ze zich klein maakt. Zij zichzelf terugtrekt in de energie. Bang is voor de reactie. Nadat Tineke contact heeft gemaakt met haar bronenergie (inmiddels weet je misschien dat ik dat je Goddelijke Zelf noem), keert het tij. Ze voelt haar kracht, passie en liefde en zelfvertrouwen. Ze voelt innerlijk wat ze te bieden heeft. En vanuit die energie kan ze het gesprek met haar leidinggevende aangaan. Die ziet vervolgens dat dit een win-win situatie voor beide partijen is. Dit leidt ertoe dat zij bereid is om aan deze stap voor Tineke mee te werken.

Nieuwe, oneindige mogelijkheden

Door helder te zijn naar de buitenwereld waar jij warm voor loopt, wat je kwaliteiten zijn en waar je voor staat, open je nieuwe mogelijkheden voor zowel jezelf als voor de ander.

Bovendien zal je merken dat je in een flow komt. Omstandigheden en de juiste mensen komen moeiteloos op je pad en het is echt kicken om te ervaren hoe jij je leven vorm geeft.

Ben ik helder?

Blijft voor mij de vraag over “ben ik helder in wat ik doe”? Ik denk dat ik helder ben maar is dat ook zo? Weet jij wat ik te bieden heb? Van de week vertelde iemand me “ik heb al vaak naar je meditatiecursussen gekeken en dacht dat ze niet op mij van toepassing waren. Nu ik met je op pad geweest ben, weet ik hoe ze me gaan ondersteunen”. Ik nodig je uit om ook aan je omgeving te vragen of men weet waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Ik laat me graag door je verrassen. Je kunt hieronder je reactie kwijt. Tot volgende week.

Harte groet

signature

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies