/
Leef!

Leef!

Het lentegroen barstte open deze week. Lopend in het bos hoorde ik de knoppen openbarsten. Rupsen die aan lange dunne draden over het bospad hingen, zoemende insecten en het tintelen van het bloed door mijn aderen. Het leven.

Meebewegen

Wateroverlast in Noord-Italië. Mijn vriendin loopt momenteel een lange afstandswandelroute in Italie en heeft, gezien het weer, ervoor gekozen om de reis te beëindigen. Ook dat is leven. Meebewegen met de stroom en dat die anders loopt dan dat je hoofd het van te voren bedacht had.

Leven vraagt om…

Dat vraagt om flexibiliteit, om uit de starre mentale en emotionele structuren te stappen. Die structuren zijn opgebouwd uit dat wat we meegekregen hebben uit de cultuur en onze opvoeding, onze scholing en de omgeving waarin we opgegroeid zijn.

Meegaan met de stroom van het leven vraagt om moed. Om dat, wat op je pad komt volledig te omarmen, om alle oordelen van jezelf en van de buitenwereld te laten voor wat het is en dát te doen wat het leven van jou vraagt.

Het leven leven, vraagt ook om vertrouwen. Het universum weet exact wat je nodig hebt. Vaak komt dat in een andere vorm dan wat onze beperkte brein bedacht heeft of denkt dat het nodig heeft. Vanuit een staat van innerlijke stilte kun je het grotere plaatje gaan overzien. Kun je ervaren dat het allemaal exact klopt. Kun je bewustzijn krijgen op wat het brengt en hoe je weer verder evolueert in het leven.

Evolutieproces

Het leven is één groot evolutieproces en het leuke ervan is dat het met vreugde en dankbaarheid mag gaan. Dat betekent niet dat het leven altijd holardiee is. Zeker niet. Toch, als je in die staat van innerlijke rust en vrede bent, in de flexibiliteit en vertrouwen, dan kun je – ondanks wat er is – ervaren dat de liefde stroomt.

Magie

Dan kom je ook uit bij bij de magie van het leven. Zelf vind ik dat zo kicken. Die momenten dat alles samenvalt, dat alles klopt, dat gemakkelijke, dat eenvoudige, dankbare, stille maar vooral ook dat vreugdevolle. Een dansende energie in mij zelf.

Het leven léven!

Welke mentale, emotionele en fysieke structuren houden jou nog tegen om het leven toe te laten (naam)? Weet dat het leven jou gelukkig wil zien 😊.

Waarschijnlijk ontdek je de laatste tijd steeds meer wat er niet langer meer klopt in je leven. Patronen waar je – halsstarrig – aan vastgehouden hebt. Wat je identiteit omhoog hield of wat (oude) overlevingsstructuren zijn. Situaties en patronen die je gewoon niet meer wilt herhalen in je leven omdat het simpelweg klaar is. Het Goddelijke Zelf klopt steeds harder bij ons aan de deur om die deur te openen. Om te laten gaan wat was en op elk moment van de dag het leven weer opnieuw te omarmen.

Dansen

Lastig? Leg je focus eens op “licht”. Het maakt je leven zoveel lichter. Stel je gewoon voor dat er licht in je leven stroomt. Niet als iets statisch maar als een dansende, voortdurend in beweging zijnde energie. Vanavond start de retraite “Licht maakt lichter”. Ik heb er zin in!

Kun je wat ondersteuning gebruiken om de magie (weer) in je leven toe te laten en het leven te leven? Hier kun je direct een afspraak in mijn agenda plannen.

Ik wens je een mooie week toe. Leef!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies