/
Liefde: het is niet wat je denkt dat het is

Liefde: het is niet wat je denkt dat het is

Terwijl ik dit schrijf zijn we aan het nagenieten van een schitterende dag. Onze zoon Martijn trouwde vrijdag met Maartje. Een dag vol liefde, emotie en licht. Heel veel (zon)licht.

Een dag waar de liefde intens voelbaar was. Tussen Maartje en Martijn. Tussen ouders, kinderen, broer, zussen, familie, vrienden. Een heerlijk en vooral ook dankbaar gevoel.

Een hart dat stroomt

Ik hoop voor je dat je het kent. Dat gevoel dat je hart overstroomt. Dat je iedereen wel om zijn nek wilt vliegen. Dat je voelt dat je met heel je wezen lief hebt. En hoe heerlijk dat gevoel ook is, de Liefde is zoveel grootser.

Liefde: het wordt in zoveel liedjes over gezongen. Er wordt zoveel over gesproken. Er wordt zoveel over gedacht. En dat alles raakt bij lange na niet aan wat liefde écht is.

Je hoofd kan er niet bij

Als mens proberen we woorden te geven aan Liefde. We vragen ons af “wat is Liefde dan, hoe werkt het?”. Onze gedachten gaan zich ermee bemoeien. En hoe meer je denkt hoe verder je van de liefde af komt te staan. Gewoonweg omdat het hoofd er niet bij kan. Het is te groot voor het hoofd. Het gaat ver voorbij de gedachten. Volg je hart want dat klopt. Het hoofd brengt verwarring en lijden.

Wat me te binnen schiet is: “heb je weleens gehoord dat iemand kanker heeft gehad aan zijn hart?” Nee he. Liefde!

Liefde: het is niet wat je denkt dat het is

Ik herinner me nog heel goed het volgende. Het was na een retraite in Zwitserland. Na afloop namen alle deelnemers innig afscheid van elkaar. De hugs vlogen in het rond en er werd gesproken over liefde. Eén iemand zei. “Dit is geen liefde”. We hebben het als mens nodig omdat we proberen er uiting aan te geven. Ik begreep hem niet….

Rust en stroming

In mijn dagelijkse yoga en meditatie merk ik nu dat ik steeds dichter kom bij het “niets”. Het “niets” dat tegelijkertijd “alles” is. En dat “alles” is de Liefde. De Goddelijke Liefde. De stroom die ons leven geeft. Die ons leidt, die ons doet evolueren. Die ons doet liefhebben. Die ons laat glimlachen. Die ons laat huilen. Het is heel interessant om op te merken dat zodra er gedachten komen, je uit de stroom raakt.

Door dus niet op mijn gedachten in te gaan, ze voorbij te laten drijven en telkens terug te keren naar de stilte, merk ik dat dat een immense rust in zich heeft.

Je wilt niet weten wat voor stress kip ik kon zijn als we bijvoorbeeld een verjaardag hadden. Dan liep ik ’s morgens me al op te winden dat dit nog moest gebeuren en dat nog. Nee, niet ontspannend. Kun je je voorstellen hoe opmerkelijk het voor me was dat ik de afgelopen week en vrijdag zelf, geen moment van spanning heb gevoeld. Super relaxed was en geen moment stress heb gevoeld.

Transparant zijn

In de stroom. In de overgave van dat wat er is. En daar horen ook de emoties bij. Niets tegenhouden. Transparant zijn. Het komt wat er komt. Zonder verhaal. Van één van mijn volgers kreeg ik een prachtig gedicht hierover aangereikt. Je vindt het verderop in dit Voedsel.

Mijn moeder zei vanmorgen “zo’n dag zit gewoon nog in je lijf”. Zo heb ik het ook ervaren en mijn oefening was echt om in de stroom te blijven. Geen uitleg te geven aan de tranen. Alleen maar waar te nemen. Te luisteren naar mijn lichaam. En ja, dat mijn lichaam het dan heerlijk vindt om een hug te geven, om te omhelzen, om te kussen. Nou, ik kan me iets vervelenders voorstellen. Dus ook dat volg ik graag.

Jij bent de Liefde

Ik nodig je van harte uit om in te pluggen op dat grotere veld. Om je te openen voor de Goddelijke Liefdesenergie. En ja, dat kan heel intens zijn, want het is zo groots. Weet, het kost je niet je kop. Je bent er nog steeds en je zult er altijd zijn, oneindig wezen. Dus geniet van de Liefde in al haar facetten. Van de dauwdruppel op een blad, van de zonnebloem in het veld. Van het koolmeesje voor het raam. Voor het dansende kind en de ruisende zee. Open je voor de schoonheid van de Liefde en je ontdekt dat jij die Liefde bent.

Ik herinner je hierbij graag aan de stilteretraite www.het-licht.net/meditatie/stilteretraite waar je drie dagen lang de gelegenheid krijgt om in die rust te zakken. Om je gewaar te worden van de stroom en bovenal om te ervaren dat jij de Liefde bent!

Fijne week,

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies