/
Luisteren

Luisteren

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ik ga je een voorstel doen. Dat is om deze week één dag (of misschien wel meerdere dagen) je telefoon en je computer uit te laten. Eén dag geen appjes, geen facebook, geen nieuws, geen telefoon, geen spelletjes, geen mail.

Naar binnen

Je kunt deze dag gebruiken om helemaal naar binnen te keren. Het is jouw dag. Een dag die je gaat gebruiken om te luisteren wat het leven je te vertellen heeft. Misschien om terug te kijken op het afgelopen jaar en te onderzoeken wat klopt en wat niet meer klopt.

Onder controle

We zitten opnieuw in een lock-down met het idee om een virus onder controle te krijgen. Volgens mij gaat het om te ontdekken dat controle een grote illusie is. Er valt niets onder controle te krijgen. De natuur gaat gewoon zijn gang. Dat wil ons duidelijk maken wat er niet klopt in ons leven en in onze leefstijl. Hoe lang dit nog duurt hangt dus ook af van hoe goed wij luisteren naar het leven. Alles hangt samen. Als dit zogenaamd “onder controle is” hangt het af van hoe goed wij hebben geluisterd naar het leven, of en hoe er zich iets nieuws aandient. Het Goddelijke blijft aan de deur kloppen.

Overlevingsstrategie

Misschien heb je al gemerkt dat het ego niet wil buigen. Dat gaat in de weerstand. Dat gaat in de vecht-, vlucht- of bevriesmodus. Ik wil dit niet ……

Je bent een kanaal

Als je je verbindt met het Goddelijke Zelf, kun je tot de ontdekking komen dat het niet meer over jouw wil gaat. Jij bent een kanaal voor het Goddelijke. Via jouw fysieke lichaam wil het Goddelijke tot uiting komen in de wereld.

De wijsheid van je lichaam

Je lichaam laat exact zien hoe laat het is. Je lichaam laat de sporen zien van wat er niet klopt in je leven. Pijn in je schouder, je keel, zere knieën. Wat zit er onder? Waar schreeuwt je lichaam om? Heb je wel geluisterd naar je lichaam? Wat wil er geleefd worden?

In hoeverre bepaalt “ik wil” de toestand van je lichaam of kun je je lichaam helemaal een uitdrukking laten zijn van dat grotere dat je bent?  

Als je deze week de tijd er voor gaat nemen, laat je lichaam dan ook eens luisteren naar de oneindige bewustzijn dat jij bent. Dat je lichaam zich jouw oneindigheid weer kan gaan herinneren. Dat je cellen zich weer herinneren hoe het is om cel te zijn in het Goddelijk lichaam.

Zo boven zo beneden.

Je fysieke lichaam op zich is beperkt, heeft grenzen. Iedere cel is bewustzijn. Bewustzijn heeft geen beperkingen. Daal er maar eens in af in die oneindigheid.

Wens je een mooi onderzoek toe.

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies