/
Moeilijk of met gemak?

Moeilijk of met gemak?

Petra kwam bij me omdat haar leven zo moeilijk verloopt. In alles wat ze onderneemt zit wel iets tegen of is er gedoe en ze is het spuugzat. Als je het spuugzat bent is de redding nabij 😊. Als ik haar vraag of haar leven of met gemak en met eenvoud mag verlopen komt er direct een grote nee. Ze komt uit bij de kleine Petra in de tweede klas. Haar juf had alleen aandacht voor kinderen die problemen hadden. Zij was een pientere leerling en werd daardoor niet gezien door de juf. Ze ontdekte hoe ze een patroon ontwikkeld had om gezien te worden. Het zich zelf moeilijk maken, want dan krijg je aandacht. En zo trok ze dus haar hele leven moeilijke situaties aan.

Wat als alles lukt?

Wat als je leven gewoon lekker soepel verloopt? Wat doet dat met jou? Mag dat wel? Ben je dat wel waard? Is dat wel eerlijk tegenover anderen die het moeilijk hebben?

Je helpt anderen echt niet door mee te gaan lijden. Door mee te gaan in de moeilijkheid. Hoeveel energie geef jij aan moeite en moeilijkheden? En hoeveel aandacht gaat uit naar dat dansende, dat vreugdevolle, dat gemak en eenvoud? Wat je uitstraalt trek je aan!

Lopen in bewustzijn

Ik had vorige week een prachtige ervaring op dit gebied. We waren op vakantie in Zwitserland met vrienden die alpinisten zijn. Zij namen ons op sneeuwschoenen mee naar de toppen van de Alpen. De eerste dag liep ik vanuit mijn persoonlijkheid. Zwaar, moeilijk, steil, ik kan niet meer. Kortom mijn hoofd dacht er van alles van.

Op dag twee herinnerde ik me “je kunt veel meer dan je denkt”. Dat was de shift. Ik kwam in lopen vanuit bewustzijn. Samenvallen met de energie rondom me. Mijn aandacht leggen bij die dansende energie, al dat licht wat om en door mij heen bewoog, de vrijheid, het vreugdevolle.

Telkens als ik terugviel uit dat bewustzijn was er zwaarte, was er iets te bereiken, was er mind. Vanuit bewustzijn was er stap na stap, zonder doel, zonder angst, het gevoel bewogen te worden, het wegvallen van tijd, van ruimte, van mijn geschiedenis. Puur gemak en genieten. Wat een wereld van verschil!

Innerlijke kracht

Petra ontdekte – door haar focus te verschuiven van moeilijk naar gemak – haar innerlijke kracht. Dat ze niet afhankelijk was van de bevestiging, van wie dan ook.

Jij als celletje

Christina schrijft in haar boek dat je jezelf als een celletje kunt zien van het lichaam dat “mensheid” heet. Dat lichaam is aardig verziekt. En we weten dat het lichaam een groot zelfgenezend vermogen heeft. Dat vraagt om lichte energie, om helende energie en licht is liefde is gemak en eenvoud.

Door onze aandacht dus op het lichte, het speelse, het vrije te richten, trekken we niet alleen dergelijke situaties voor ons zelf aan. We stimuleren ook het helende vermogen van de mensheid. Samen op weg naar dat nieuwe!

Ik heb in Zwitserland fysiek aan den lijve weer ervaren wat licht doet. Hoe het op alle fronten het leven lichter maakt. Je begrijpt dat ik sta te popelen om de retraite “Licht maakt lichter” met je in te gaan. Om jou mee te kunnen nemen in die ervaring en je te ondersteunen bij het je eigen maken van die realiteit van je leven. Alle informatie tref je hier aan en je bent van harte welkom om mee te doen.

Voor nu een hele fijne week met gemak en eenvoud.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies