/
Op de resetknop drukken

Op de resetknop drukken

“Ja, zo eenvoudig is het, eigenlijk is het gewoon je resetknop even indrukken”. Ik had afgelopen week een jonge man in mijn praktijk die deze woorden sprak. Hij wist het even niet meer hoe hij verder “moest”. Ik word altijd al blij als ik zie hoe mensen bij me binnenkomen en hoe ze weer weggaan. Als er jonge lui bij me komen geeft dat op één of andere manier nog een extra boost aan mijn vreugde. Het heeft te maken met het zien hoe bewustzijn al uitdijt op die leeftijd. Daar zat ik zelf écht niet toen ik zou oud was.

Het is niet vrij

Steeds vaker hoor ik mensen zeggen “ja ik weet het wel, maar het nu nog leven”. Met ons hoofd weten we heel veel. We hebben heel veel gelezen, workshops gevolgd, films gekeken. Daarmee hebben we ook een plaatje gemaakt van dat wat we zijn en hoe de energie werkt. Die plaatjes zorgen er vervolgens voor dat we toch nog weer vast zitten in een bepaalde stramien. Het is niet vrij. Het is nog geen beleving, geen ervaring. Het is mentaal.

Daar waar je hoofd niet bij kan

Als je met je bewustzijn (en dat is wat anders dan je denken) gaat voorbij dat wat je kent, dat wat je denkt te weten, ontdek je namelijk nieuwe werkelijkheden. Oneindige werkelijkheden, oneindige mogelijkheden. Niet zozeer in vorm, juist meer in het vormloze. Puur energie wat via jouw fysieke zijn op aarde gekanaliseerd wordt en vorm krijgt. Daar kan je hoofd niet bij.

Met name voor mannen kan dit een grote uitdaging zijn. Het vraagt om moed om de wijsheid van het hart te volgen. Om gevoel toe te laten. Mannen zijn vaker rationeel ingesteld en voor veel mannen is voelen moeilijk. En toch is dat de ingang naar de beleving van je ware Zelf.

Oneindig vrij wezen

Door op de resetknop te drukken kun je jezelf bevrijden van dat wat je allemaal dacht te weten en dat wat je belemmert om je eigen unieke Zelf uit te drukken in de wereld. Een leeg hoofd, hoe heerlijk is dat! Je komt dan weer bij dat waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat waar je plezier aan beleeft. Dat waar je talenten liggen. Je vuurtje kan (weer) gaan branden. Je ontdekt dat oneindige vrije wezen dat jij bent. Je grootsheid, je uitgestrektheid. En omdát in je fysieke lichaam te voelen, te ervaren. Want je fysieke lichaam is een uitdrukking van die energie. Energie samengevat in een lichaam.

Hoger inpluggend is de vraag “hoe moet ik nu verder” niet meer aan de orde. Het leven laat je exact zien wat er via jou geleefd wil worden. Het is een innerlijk weten wat in je geopend wordt. Dat gaat dan samen met overgave. De behoefte tot controle valt weg. Je wordt gedragen door de energie en er komt een diep vertrouwen in het Leven zélf.

Vakantie

Je moet niets meer. Er komt rust.

We staan aan het begin van de vakantieperiode. Een mooie gelegenheid om met die energie te gaan spelen. Zelf had ik laatst de ervaring tijdens een vakantie dat het niet als vakantie aanvoelde. Het gaf me het blije gevoel dat mijn leven gevuld is met de energie van vakantie vieren. Vakantie als dagelijkse staat van Zijn ?. Voel eens hoe dat voor je zou zijn. Je niet hoeven verantwoorden over wat je wel of niet doet omdat je bewust bent van de bijdrage die jij levert (hier op aarde en tegelijk op andere plekken in die oneindigheid).

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies