/
Open breken

Open breken

Ik hoor steeds de woorden “Het is tijd”.

De laatste weken kwam er een bepaald soort kracht in mijn bewustzijn dat leidde tot het besef dat er iets wilde openbreken. Iets groters wil naar buiten komen. Een traject waar ik in zat afgebroken, wat me nog meer deed beseffen, hoe ik mijn eigen pad bewandel en hoe blij ik daar mee ben. Een ruimer bewustzijn met betrekking tot vrijheid en leven!

Werken versus vakantie

Ik was wat aan het struggelen met de thema’s “werk en vakantie”. Mijn devies is altijd geweest “als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”. Dat ervaar ik ook zo en toch hoorde ik mezelf steeds verdedigen als het over dit onderwerp ging. “Ze” moesten tenslotte niet denken dat ik altijd vakantie heb 😊. Tijdens een wandeling brak het bewustzijn open. “Mijn hele leven is één grote reis”. Kortom om de concepten werk en vakantie helemaal los te laten en gewoon mijn leven te leven in het NU. De stroom volgend van moment tot moment en daarbij vooral genieten.

Met al die hoog frequente energie die op aarde daalt, kunnen we er gewoonweg niet meer omheen. De innerlijke krachten worden flink uitgenodigd om het ei open te laten breken en jouw essentie tot leven te laten komen.

Oude overtuigingen

Pieter merkte dat hij zo stevig zijn voet op de rem hield. “Hoge bomen vangen veel wind. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Kijk uit want het kost je je kop”. Allemaal uitspraken die hij gedurende zijn jeugd van zijn vader had meegekregen en wat ervoor gezorgd had dat hij de rem op zijn leven flink ingetrapt had. En nu zat hij met een burn out tegenover me. De overtuigingen onderzoekend braken er meerdere emoties open, die hij niet van zich zelf kende. Uiteindelijk kwam hij bij rust, bij eigenwaarde en innerlijke acceptatie van hoe het allemaal gelopen was. Hij ontdekte ook de intense vermoeidheid die het “teruggehouden leven” hadden veroorzaakt. Hij kon contact maken met dat wat hij vanuit zijn diepste Zelf graag zou willen gaan doen.

Open en eerlijk

Tijdens de retraite “sterven is opnieuw geboren worden” kwam dit onderwerp ook aan de orde. Angst voor de dood gaat vaak gepaard met angst om werkelijk volop te leven. Prachtig om te zien hoe de deelnemers in alle eerlijk- en openheid elkaar aan tikten, een ruimte voor heling creëerden waarin het open breken van de oude (beschermings)cocon kon plaatsvinden.

Leven – kracht en bloei

Het is als een ei dat openbreekt. Als het van buitenaf opengemaakt wordt dat kost het het leven. Als het vanuit de binnenkant openbreekt dan gééft het leven, kracht en bloei!

Er is altijd wel iets om het niet te doen

Elvira had een hele lijst met plannen maar het bleven ideeën. Altijd was er wel iets waardoor het niet kon of dat er andere dingen voor gingen. Tijdens de sessie werd er een gaatje in de schaal gepikt. Ze voelde dat ze het waard was om nu te gaan doen waar ze blij van werd. Dat ook zonder haar aanwezigheid de zaken evengoed doorgaan. Het is tijd om ruimte en tijd voor jezelf te nemen!

Vaak is de aandacht zo op “buiten” gericht dat we helemaal niet meer doorhebben hoe het nu eigenlijk met ons zelf gaat. Als je niet bent uitgelijnd op je ware Zelf ervaar je tekort, angst, vermoeidheid, ben je hard aan het werk. Hoe meer je je bewust bent van wat er in jou leeft, hoe meer je je verbonden voelt met alles en iedereen en dat geeft een hele andere gewaarwording.

Toestaan

Als je het mij vraagt is het tijd om het ei toe te staan open te breken. Weet je al wat er uit wil kruipen?

Ik wens je fijne paasdagen toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies