/
Pas op wat je wenst!

Pas op wat je wenst!

Is het je ook al opgevallen dat je gedachten steeds sneller gemanifesteerd worden in je werkelijkheid? Het vraagt alertheid op je denkpatronen. Voordat je het weet heb je het ontvangen. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel super. Aan de andere kant kun je ook zomaar opgescheept zitten met zaken die je toch liever niet had gehad. Heb je er wel eens bij stil gestaan, hoeveel energie het vergt om dat weer kwijt te raken? Zaken die je gecreëerd hebt en toch eigenlijk liever niet had?

De essentie en precisie
René heeft last van geluidsoverlast van zijn buren. Hij wil rust en ruimte om in stilte te zijn. Hij gaat op zoek naar een nieuwe woning. René krijgt een huis met een gigantische tuin waar veel onderhoud aan zit. Géén buren, géén geluidsoverlast, wel rust, stilte én veel werk! Achteraf heeft hij spijt van deze keuze. Dit was nou ook weer niet wat hij wilde. De essentie van zijn wens was rust en ruimte om in stilte te zijn. Als René zich hierop gefocust had had het bijvoorbeeld ook zomaar kunnen gebeuren dat de buren gingen verhuizen ……Scheelt hem veel onderhoudswerk. 

Ben jij je bewust van je eigen creatiekracht? Dat Jij degene bent die je leven creëert, vorm geeft? Gedachten, overtuigingen, concepten, ideeën. Het draagt er allemaal toe bij. Dat wat je gelooft zie je gespiegeld in je buitenwereld en krijg je op je bordje. 

Nog een voorbeeld. Martin en Martina zijn op vakantie en willen graag beren zien. Ze doen een berensafari en zien geen enkele beer. Ook de daarop volgende dagen niet. Terwijl het gebied waar ze verblijven bekend staat als “berengebied”. Enigszins teleurgesteld vervolgen ze hun reis. De wens om deze dieren te ontmoeten laten ze los. Oké, dit is wat er is en we genieten van de rest van het land.  Ze maken een wandeling de bergen in en ….. komen oog in oog te staan met een beer. Dat was nou wel weer een beetje teveel van het goede. Weet wat je wenst! Voel je de precisie?
Loslaten

Afgelopen week heb ik met mijn moeder vier dagen gewandeld. Ik had in mijn hoofd zitten dat we vrijdag om 15.00 uur weer in de auto zouden zitten om terug te reizen. Wat gebeurde er. Eerst raakte we de route kwijt, waardoor we meer kilometers maakten. Vervolgens viel er een trein uit en …. we waren precies om 15.00 uur bij de auto. Had ik het tijdstip losgelaten had het zomaar anders kunnen lopen. De route kwijtraken gaf trouwens ook nog een ander leuk inzicht hoor. Loskomen van de gebaande wegen en mijn eigen pad volgen.

Vreemd genoeg denken we bij loslaten dat als we iets wegduwen, er niet aan denken, dat we het loslaten. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Zolang we de situatie niet omarmen en aanvaarden houden we het vast. Zodra je de emotie, de situatie helemaal laat zijn zoals die is, dan laat je los en komt er bevrijding. En echt, het kan in een vingerknip. Onze gedachten maken er een verhaal van en zorgen dat we in de emotie blijven hangen. Dat we vast blijven houden. Wat levert het je nog op?photo-1444703686981-a3abbc4d4fe3

Laat je “het” los dan kan het universum jou exact dat geven wat je wérkelijk nodig hebt. In mooiere vormen dan jij je kunt voorstellen. Het kan op een moeiteloze wijze naar je toekomen. Wij hebben allemaal ideeën over dat wat we nodig hebben. Vaak zijn dat de begeertes van het ego. Meer, mooier, beter. Als je je wensen uitlijnt op het licht van het Goddelijke Zelf, zul je merken dat je opeens hele andere zaken gaat creëren.  Dat zaken waar je voorheen belang aan hechtte, wegvallen. Dat er nieuwe, mooiere creaties in je leven verschijnen. Creaties in lijn met het Goddelijke Zelf, ondersteunen niet alleen jouw hoogste goed maar ook dat van de mensheid.
Je begeertelichaam evolueren

In januari start het meditatieblok “Je begeertelichaam evolueren”. Een blok dat helderheid verschaft over de begeertes, de verlangens, de wensen en de verwachtingen van het ego. In het blok leer je deze begeertes te transformeren naar uitgelijnde begeertes op het Goddelijke Zelf. Dit geeft je een flinke ondersteuning om in het NU te zijn. Je kunt een grote dankbaarheid, liefde, voldoening en waardering voor het leven dat je leidt, ervaren. Doe je mee? Meer informatie vind je hier: https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

Op onderzoek

In het kader van de komende feestdagen kun je alvast gaan onderzoeken welke begeertes afkomstig zijn van het ego en welke van het Goddelijke Zelf? Sinterklaas of de Kerstman komt zeker langs. Hou het Voedsel maar goed in de gaten.

Fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies