/
Pasen – uit het lijden – een nieuw begin

Pasen – uit het lijden – een nieuw begin

Een aantal jaren geleden ontmoette ik een vrouw die zich zo verbond met het lijdensverhaal dat haar hele energie lijden uitstraalden. Met het lijden van Maria, als moeder van Jezus, had ze zich zo verbonden, dat het haar werkelijk deed mee lijden. In hoeverre bepalen de verhalen die we vertellen, lijden in jouw leven?

Ik herinner me nog goed dat vrienden van ons besloten te gaan scheiden. Ik was zo aan het meelijden, dat ik helemaal geen ondersteuning kon zijn.

Vechten met jezelf

Ja, er is veel leed in de wereld en er zijn heel veel mensen die lijden. Lijden in de meest uiteenlopende vormen. Je hoeft maar naar de tv te kijken en je weet wat ik bedoel. Maar ook in je directe omgeving kun je lijden waarnemen. Pestgedrag, het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn, het idee hebben om voor alles en iedereen verantwoordelijk te zijn, de wereld op je schouders nemen, je kinderen niet los kunnen laten, vechtscheidingen. Het ego is gek op lijden. Het wil altijd alles anders dan hoe het is. Het vecht. En je bent altijd aan het vechten met jezelf.

Een ander perspectief

Wat brengt het je omgeving, de wereld, als je meelijdt, als je vecht tegen dat wat er is? Mijn ervaring is dat als ik vanuit compassie, vanuit liefdevol aanwezig zijn, nabij kan zijn, ik de ander veel meer te bieden heb. Dat betekent niet dat ik de situatie waarin de ander zit, ontken. Het is een totale acceptatie van dat wat er is. Als iemand dus zwaar in de shit zit of ziek is, kan ik het lijden zien, nabij zijn en toch niet meelijden. Ik hoef het ook niet te voeden in de zin van “hoe erg het allemaal wel is”. Aanvaarding van dat wat er is, haalt je uit het lijden. En dat vraagt om vanuit een ander perspectief te kijken.

Een nieuw begin

Pasen gaat ook over een nieuw begin. De opstanding. Pasen is het begin van de lente. De krokussen die hun kopjes boven de grond uitsteken. De beren die hun hol verlaten.

Wat betekent Pasen voor jou? Vanuit welk perspectief sta jij in het leven? Ben je aan het vechten (met jezelf) en aan het overleven? Je hebt ieder moment de kans om op te staan en opnieuw te beginnen. Om vanuit een anders gezichtspunt naar de situatie te kijken. Ja te zeggen tegen dat wat er is (of je dat nu leuk vindt of niet). Vandaar uit je acties en gedachten opnieuw te bezien.

Opstaan

Pasen nodig ons uit om op te staan. Om door de ogen van het Goddelijke Zelf naar de wereld om je heen én naar jezelf te kijken. Om je ware Zelf, die godsvonk die JIJ bent, tot uiting te brengen. Van daaruit kun je de verandering in de wereld zijn die jij graag ziet. Uit het lijden en overleven naar leven.

Hilda Huisman en Ingrid Kerkhofs hebben de stap genomen om de verandering te zijn. Zij gaan als vrijwilliger naar Lesbos om ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen daar. Meer info daarover in het Voedsel voor de ziel van deze week.

Voor nu wens ik je hele fijne Paasdagen vol levensvreugde en verbondenheid. Vol met de energie van een nieuw begin. Dankbaarheid voelen voor je zegeningen helpt hier enorm bij.

Fijne week.

Harte groet,

 

In het Voedsel voor de Ziel deze week een link naar de boodschap van Kryon over ongelimiteerde mogelijkheden vanuit de Akasha kronieken. Verder aandacht voor de stichting “Because we Carry” en een gouden tip hoe je uit het lijden kunt stappen. Wil je ook wekelijks geïnspireerd worden en Voedsel voor je ziel ontvangen? Schrijf je dan nu in op https://www.het-licht.net/

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies