/
/
/
Claudia

Claudia

De moeder van Claudia maakte een afspraak met mij omdat Claudia opnieuw pijn in haar hoofd had en ze niet naar school toe wilde.

Nadat Claudia flesjes had uitgezocht maakte ze contact met de zon onder haar voeten. Ze vulde zich snel met haar zon. Een paarse zon.

Ik vroeg haar om naar de plek in haar hoofd te gaan waar ze steeds de pijn voelt. Haar derde oog. Er was een groot goud licht en het deed pijn. De plek stond wijd open. Claudia heeft eerst de plek weer schoongemaakt. Toen werd het licht wat minder groot en verdween de hoofdpijn.

Claudia gaf aan dat ze haar derde oog, haar deurtje, dicht kon doen en open kon doen. We hebben toen samen gekeken wanneer het fijn was om haar deurtje open te houden. Bijv. bij de paarden, bij papa en mama en bij haar opa en oma. Op school was het fijner om haar deurtje dicht te doen.

Ik vertelde Claudia dat de plek in haar hoofd ook wel je derde oog wordt genoemd en dat zij bijv. de visite die ze waarnam met dat oog ziet in plaats van met haar gewone ogen. Ik vroeg haar dat als ze visite ziet of ze dan haar deurtje open of dicht wil doen. Ze gaf aan hem dan open te willen houden.

Met El Eloha 5 in haar hand gaf ze aan dat de sessie nog niet klaar was. Ik vroeg haar welke plek in haar lichaam haar riep. Het was haar hand. Het was er zwart en er zat verdriet. Ik vroeg haar of haar wijsheid gezien wordt. Ze gaf aan dat dat niet zo was en dat het verdriet daarover ging. Ik vroeg haar of juf haar wijsheid zag. Nee. Haar ouders ook niet.

Ik nodigde Claudia daarop uit zich om te draaien naar haar moeder en haar moeder in de ogen te kijken. Laat je wijsheid maar zien. Dit was fijn voor Claudia. Ik heb haar uitgelegd dat ze haar wijsheid MAG laten zien! Toen was het klaar.

In het nagesprek met de moeder gaf zij aan het moeilijk te vinden hoe hier mee om te gaan. We hebben gesproken over de wijsheid van kinderen van nu en om te durven vertrouwen op wat je kind te vertellen heeft. Vragen die aan de orde kwamen waren: wanneer maakt het kind misbruik van de situatie door te zeggen “ik heb hoofdpijn” en wanneer moet ik er echt naar luisteren. Hoe ga ik om met niet naar school willen. We spraken over de begeleiding van Claudia door de mogelijkheid van het openen en sluiten van het derde oog aan te geven. En ook om thuis in de veilige omgeving die kwaliteit van het werken met je derde oog te bevestigen.

Na de sessie mailde de moeder mij om te vertellen dat Claudia de volgende dag opnieuw met hoofdpijn van school gekomen was. Ze had de druppels 5 x per dag ingenomen en binnen een uur knapte ze op terwijl ze anders wel de hele middag van slag kon zijn. De volgende dag na een bezoek bij opa en oma kreeg Claudia wederom hoofdpijn. Er zat “iemand” op de bank wat direct van invloed was op haar energie. Claudia neemt nu zeer regelmatig El Eloha 5 en ik ben in afwachting van het verdere verloop.

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies