/
/
/
Debbie en Frans

Debbie en Frans

Wij, Debby en Frans, hebben een meer dan geweldige reis achter de rug. Memorabel; niet vanwege de grootste, de diepste, het oudste of de meeste……
Nee; de eenvoud van IJsland is voor ons het meest indrukwekkend geweest. We hebben al een heleboel landen mogen bezoeken en culturen mogen snuiven, maar dit was echt geweldig.

Waarom was het dan zo geweldig ? Niet door de terrasjes, de geweldige IJslandse keuken, het mooie weer met meer dan weet ik hoeveel zonnige dagen per jaar en meer van dit soort “reisbrochure taal”

Het was geweldig door de rust in het land.  IJsland heeft overal waar je kijkt watervallen en watervalletjes, heuvels die niet te vergelijken zijn met die in Europa en andere continenten. En door de ruige lavavelden besef je hoe nietig de mens is in vergelijk met de ouderdom van onze wereldbol die vele miljoenen jaren oud is. Wat moet die klap enorm zijn geweest bij het ontstaan van IJsland.  Je wordt er zo klein van……..

Marion had voor ons alles, maar dan ook alles geregeld.  De tickets, autohuur, B en B , trips die iedere dag een verrassing waren. Zelfs de benodigde aankopen in de supermarkt voor de komende dagen waren op papier gezet. Ervaring maar toch !

Het meest bijzonder was de ervaring van 2 echtparen die elkaar beperkt kennen. Tien dagen intensief met elkaar op stap kan toch anders lopen dan je had voorgesteld. Nou dat was ook zo; maar dan in positieve zin. De rust die van Marion en Kees uitgaat was voor ons……..rustgevend en zo hoort een vakantie te zijn.
De meditaties naast een kabbelend beekje, bij een (echt) enorme waterval,  op een heuvel met prachtig uitzicht over kale vlakten. Het kon niet op; alle tijd hebben we genomen om van het land te genieten en inzichten te krijgen over wat je bezighoudt en wat belangrijk is. Ook genieten van onderlinge open- en eerlijkheid. 

De kaarten die Marion mee had genomen gaven van ons vieren veel prijs over wie we zijn en wat we kunnen en willen.  Het was verhelderend en gaf ons inzicht in de ware reden van ons bestaan op dit stukje aarde. We maken ons niet meer druk over de kleur van de velgen van onze nieuwe auto  en meer van dit soort onzin. We wisten wel dat het niet belangrijk was maar Kees, Marion en  IJsland hebben het ons weer geleerd.

Dank aan Marion en Kees. Het VOELDE goed….ehhh…… ik bedoel fantastisch.

Gaan jullie nog een keer naar IJsland ? Ja, maar alleen met Kees en Marion !

Juli 2017

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies