Menno

Menno komt een aantal dagen voordat hij de CITO-toets gaat maken bij me. Menno is dyslectisch en ziet enorm op tegen het maken van de toets. Hij is bang dat hij tekort tijd heeft en dat hij het allemaal niet kan. Hij geeft zelf al aan dat het in zijn hoofd zit. Juffrouw heeft wel aangegeven dat hij met een geluidscassette mag werken en dat heeft hem al wel iets rustiger gemaakt.

Ik begin met Menno in contact te laten komen met de zon onder zijn voeten. De zon die symbool staat voor zijn hogere zelf. De zon wil niet echt via zijn voeten omhoog komen maar komt wel in zijn rug binnen. Vandaar uit kan Menno de zon naar beneden laten stromen naar zijn rug, zijn buik en zijn benen. Zijn benen beginnen te trillen en zijn lichaam reageert door heen en weer te gaan bewegen. Dit betekent dat zijn eigen energie weer wordt geïntegreerd in zijn lichaam.

De zonne-energie kan niet naar het hoofd van Menno stromen. Menno ziet een muurtje in zijn nek. Dat muurtje is er gekomen toen hij 6 jaar was en moest leren schrijven en lezen. Menno geeft aan dat hij toen is gaan geloven dat hij het niet kan.

Menno neemt wat druppels in van het flesje dat hij heeft uitgekozen en we druppelen wat druppels in zijn nek. Langzaam aan brokkelt het muurtje af en kan de zonne-energie ook in Menno zijn hoofd komen. Hij voelt zich helemaal blij en rustig worden.

Menno ervaart nog een donker stuk in zijn been. Daar wil de zon niet naar toe. Hij houdt het flesje op de plek. De plek verdwijnt en vult zich met zonne-energie.

Menno voelt de kracht in hem terugkomen dat hij het kan.

We kijken samen even de toekomst in. Hoe Menno wakker wordt op de dag dat hij de CITO toetst heeft. Hij ziet dat hij heel rustig wakker wordt en er alle vertrouwen in heeft. Hij ziet zichzelf naar school gaan en de CITO toets maken. Rustig en vol vertrouwen. Hij voelt dat hij het kan, wat de uitslag van de CITO-toets ook zal zijn.
Op de eerste dag van de CITO toets kom ik Menno tegen. Hij ziet er stralend uit. Het was goed gegaan!

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies