/
/
Dwalen door IJsland – bewust worden van de ware natuur van jeZelf – 12 tot en met 19 juni 2023 (vol)

Dwalen door IJsland – bewust worden van de ware natuur van jeZelf – 12 tot en met 19 juni 2023 (vol)

Spirituele reis naar IJsland

Deze meditatiereis staat in het teken van je ware Zelf ontdekken. De natuur van IJsland kan je daar zeker een handje bij helpen.

Het gedeelte van IJsland wat we bezoeken kenmerkt zich door leegte. Verlaten boerderijen, drijfhout, prachtige baaien, met geluk langs zwemmende walvissen, zeehonden, warm waterbadjes en ….. stilte. Hier kom je geen hordes toeristen tegen.

 

De stilte in jeZelf ontdekken

Door zo een week in de stilte aanwezig te zijn, kun je in contact komen met de stilte in jeZelf. Kun je de stem van je ware Zelf weer gaan horen. Het luisteren naar deze innerlijke stem is vaak door de ratrace van het leven overschreeuwd geraakt. We zijn ons gaan aanpassen, hebben rollen aangenomen en zijn afgedreven van de verbinding met onze ware Zelf.

Door je weer te verbinden met dat stille in jou, kun je ontdekken wie je écht bent en waar het écht over gaat. Ontdekken wat illusie is en wat essentie is.  Waar je warm voor loopt of waar je nu wel écht klaar mee bent.

Door te dwalen in het IJslandse landschap word je als vanzelf uitgenodigd te dwalen door je eigen innerlijke wereld. Ontdek hoe krachtig jouw licht is en hoe je dat kunt leven, kunt uitdrukken in de wereld. Ontdek hoe de natuur van IJsland de spiegel is van jouw ware Zelf.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken)

Elke morgen starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen om ons bewustzijn uit te laten dijen. We volgen de stroom, waardoor de thema’s waarmee gewerkt wordt, zich zelf ontvouwen.

In deze tijd van het jaar is het 24 uur per dag licht. Oneindig veel tijd dus om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten en de krachten in ons Zelf.

 

Maandag 12 juni 2023

Met Transavia vliegen we vanaf Schiphol naar Keflavik (de internationale luchthaven van IJsland). Vertrek uit Amsterdam om 16.20 uur. Aankomst in Keflavik om 17.30. Het is op IJsland twee uur vroeger dan in Nederland.

Op de luchthaven staat ons busje klaar waar we deze week mee rond reizen.

Door naar de overnachtingsplek in Keflavik.

Dinsdag 13 juni 2023

In Keflavik halen we boodschappen voor de komende week. Via de Hvallfjordür rijden we naar Bordeyri. Onderweg stoppen we waar onze aandacht naar toe getrokken wordt. Meditatie in het veld. Verbinden met de watervallen en vooral aankomen in IJsland. We overnachten in “The House at the Beach”. Een bijzondere only-the-lonely plek aan de oever van een fjord. Als het meezit kunnen we de walvissen voorbij zien of horen zwemmen.

 

Woensdag 14 juni en donderdag 15 juni 2023

Een plek om heerlijk te dwalen. Lang het fjord lopen we naar een plek waar we zeehonden kunnen zien. Onderweg energetisch werk, meditatie, verbinding. We vervolgen onze weg naar Drangsnes, een klein visserdorpje aan de oevers van de Steingrimsfjördur. In Drangsnes blijven we twee nachten zodat we alle tijd hebben om hier rond te dwalen, de leegte te vinden, de stilte te horen en de vrede in jezelf te (her-)ontdekken. Drangsnes heeft ook natuurlijke warmwater badjes. Die ervaring mag zeker niet ontbreken in je reis.

 

Vrijdag 16 juni 2023

Langs de kustlijn vervolgen we de eenzame weg naar Djúpavik. Kleine kerkjes, drijfhout, verlaten boerderijen, enorme krachtige bergen, trollen, draken. Laat de natuur je gids zijn om jezelf weer te herinneren wie je wérkelijk bent.

In Djúpavik heeft in het verleden een haringfabriek gestaan. De restanten zijn nog zichtbaar. We verblijven hier in een klein huis, behorend bij het hotel. We hebben het gehele huis tot onze beschikking.

Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023

Langs dezelfde weg als we gekomen zijn, verlaten we dit gebied en zakken af naar Reykhólahreppur. In een groot huis aan een baai, met gigantische vergezichten, verblijven we twee nachten. De kracht van IJsland toelaten, steeds dieper in jeZelf indalen en die zachte stem van je ware Zelf gaan horen. Die alle antwoorden heeft, die richting aangeeft en je leidt op je pad.

Maandag 19 juni 2023

Na de ochtendyoga en het ontbijt verlaten we dit gebied om terug te reizen naar Keflavik. Onderweg komen we nog genoeg mooie plekken tegen om te stoppen, te mediteren, te verbinden, te ervaren.

Om 16.00 uur leveren we de auto weer in op de luchthaven. De vlucht met – wederom Transavia – vertrekt om 18.20 uur. We komen om 23.30 uur op Schiphol aan.

 

Praktische informatie

Reisduur en -data

De reis is een week van maandag 12 juni tot en met maandag 19 juni 2023.

Reisdocumenten

Voor reizen naar IJsland is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Check de geldigheidsduur van je reisdocument. Een visum is niet nodig.

Gezondheidsvereisten

Op dit moment zijn er geen gezondheidsvereisten voor het reizen naar IJsland.

Vervoer

We vliegen van Amsterdam naar Keflavik en terug met Transavia. Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking (een Volkswagen Minivan met genoeg ruimte voor 7 personen, koffers en eten). Je wordt gereden.

Accommodaties

We overnachten in B&B’s, volledig ingerichte huizen en appartementen. Je verblijft op een twee- of driepersoons slaapkamer met gedeelde douche en toilet op de gang.

Eten

Bij sommige overnachtingen is het ontbijt inbegrepen. Verder bereiden we ons eigen potje. Ik kook vegetarisch, gluten- en (toegevoegd) suikervrij. Als je dieetwensen hebt hoor ik dat graag van je, zodat we kunnen kijken of het handig is om zelf zaken mee te nemen die moeilijk op IJsland verkrijgbaar zijn, dan wel erg duur zijn.

Doorgang

De prijs van de reis is gebaseerd op deelname door zes personen. Dit is het dus het minimum en tegelijk ook het maximum aantal deelnemers om de reis door te kunnen laten gaan. Zodra deze zes mensen zich hebben aangemeld, ontvang je van mij bericht dat de reis doorgaat en kun je je vlucht boeken.

 Conditie

Twijfel je of deze reis iets voor jou is op basis van je fysieke, emotionele of mentale conditie? Neem dan contact met mij op zodat we dat samen kunnen bespreken. Deze reis zijn we de hele dag buiten en onder weg. Er worden wandelingen gemaakt van maximaal 2 uur aaneensluitend.

Investering

Jouw investering in jezelf, door mee te gaan op deze reis, bedraagt 1.845 euro. Je betaalt binnen 14 dagen na het invullen van het boekingsformulier een bedrag ter grootte van 20% van de reissom, zijnde 369 euro. Het restantbedrag ter grootte van 1476 euro dient uiterlijk op 1 mei 2023 te zijn overgemaakt.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Volledig vervoer op IJsland met een huurauto (inclusief verzekering en brandstof)
 • 7 overnachtingen op een twee- of driepersoonskamer met opgemaakte bedden en handdoeken
 • Ontbijt, lunch en diner. (Met uitzondering van de aankomstdag)
 • Yoga-, meditatie- en energetische begeleiding, volledig ingetuned op jouw thema’s
 • Reisbegeleiding
 • Belastingen

Niet inbegrepen is:

 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Het vliegticket van Schiphol naar Keflavik met Transavia en terug.
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. De reisverzekering is verplicht. Deze verzekering dient te voorzien in bijstand, met inbegrip van repatriëring, bij ongeval, ziekte of overlijden.
 • Kosten van persoonlijke aard zoals souvenirs, snacks (als we al een winkel tegenkomen 😊)
 • Een bijdrage van 7,50 euro aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO
 • Een bijdrage van 2,50 aan het Calamiteitenfonds

Op deze reis zijn van toepassing:

 • de algemene reisvoorwaarden die je tegelijk met dit reisvoorstel ontvangt. Ze zijn ook hier te vinden.
 • de annuleringsvoorwaarden, opgenomen in de algemene reisvoorwaarden.

De regeling houdt onder meer in dat je te allen tijde, tegen onderstaande vergoeding, vóór het begin van de reis, deze kunt beëindigen. De te betalen vergoeding bedraagt:

 1. tot en met 60 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom;
 2. vanaf 59 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
 3. vanaf 21 dagen tot en met 7 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
 4. vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dan kun je de reissom terugkrijgen als je door – voor de verzekering geldende redenen – niet deel kunt nemen.

 • de garantie van de stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO

De garantie van de GGTO houdt in dat dit fonds garant staat dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert dit fonds tijdens het verblijf je terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 7,50 per reiziger in rekening gebracht aan de reiziger. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat:

 • Je een (deel van) de reissom terugkrijgt indien Het Licht de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
 • Je de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Het Licht als gevolg van een calamiteit de reis moet aanpassen of indien Het Licht je vervroegd moet repatriëren.

Onder “calamiteit” wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van dit reisvoorstel? Je bent van harte welkom om mee te gaan.

Met je inschrijving ga je een betalingsverplichting aan.

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik  graag. Mail naar marion@het-licht.net of bel naar 0610838062.

 

“Het Licht” Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling

Zevenhuizerlaan 6

1851 MV  HEILOO

www.het-licht.net

marion@het-licht.net

06-10838062

Aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), Stichting Garantiefonds GGTO en het Calalamiteitenfonds

 

     

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies