/
/
IJsland – je oerkracht herinneren – 21 tot en met 28 juni 2023

IJsland – je oerkracht herinneren – 21 tot en met 28 juni 2023

Spirituele reis van 21 tot en met 28 juni 2023

 

Menigeen is in eerste instantie overweldigd door de uitstraling van de natuur op IJsland. Het is rauwe oer-energie. Het maakt wat in je los. Het kan je doen herinneren aan jouw innerlijke oerkracht.

Nelson Mandela sprak in zijn inaugurele rede de woorden:

´Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze diepste angst is dat we buitenmate krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest bang maakt.”

Door je jouw kracht weer te herinneren en je daarmee te verbinden kun je ontdekken dat dat helemaal niet zo eng is. Dat je er plaatjes van gemaakt hebt of dat je vast bent gaan houden aan oude ervaringen. Dat je bent blijven steken in oude verhalen. De tijd is nu gekomen om je ware kracht weer op te pakken en je licht te laten stralen in de wereld. Dat is weldadig voor jezelf én voor je medemens.

De natuur van IJsland kan je daar zeker bij helpen.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken)

Elke morgen starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen om ons bewustzijn uit te laten dijen. We volgen de stroom, waardoor de thema’s waarmee gewerkt wordt, zich zelf ontvouwen.

In deze tijd van het jaar is het 24 uur per dag licht. Oneindig veel tijd dus om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten en de krachten in ons Zelf.

 Woensdag 21 juni 2023

Met Transavia vlieg je met de groep vanaf Schiphol naar Keflavik (de internationale luchthaven van IJsland). Vertrek uit Amsterdam om 17.50 uur. Aankomst in Keflavik om 19.00 uur. Het is op IJsland twee uur vroeger dan in Nederland.

Op de luchthaven sta ik jullie op te wachten met ons busje, waar we deze week mee rond reizen.

Door naar de overnachtingsplek in Keflavik.

Donderdag 22 juni 2023

In Keflavik halen we boodschappen voor de komende week. We rijden naar Bordeyri. Onderweg brengen we een bezoek aan de krater Grabrok, waar je al kunt proeven aan je eigen vuur. Glannis Paradis brengt je bij het in balans brengen van je innerlijke man en vrouw. Verder stoppen we waar onze aandacht naar toe getrokken wordt. Meditatie in het veld. Verbinden met de watervallen en vooral aankomen in IJsland. We overnachten de komende twee nachten in “The House at the Beach”. Een bijzondere only-the-lonely plek aan de oever van een fjord. Als het meezit kunnen we de walvissen voorbij zien of horen zwemmen.

 

 Vrijdag 23 juni 2023

Een plek om heerlijk te dwalen. Lang het fjord lopen we naar een plek waar we zeehonden kunnen zien. Onderweg energetisch werk, meditatie, verbinding.

 

 

 

Zaterdag 24 juni 2023

We verlaten Bordeyri en rijden via de bovenkant van het schiereiland Snaefellsnes naar Hellnar. Dit is gravelweg met een prachtig uitzicht op de Breidarfjordur.

Als je het over spiritualiteit en IJsland hebt, zal menig IJslander roepen “Snaefellsnes.” Hier ligt de bekende gletsjer Snaefellsjokull. Dit is een gletsjer waarvan  de energie wordt vergeleken met die van Mount Shasta en de piramide van Gizé. Landing van ufo’s, buitenaardsen energieën, helende energie en een enorm liefdesveld zijn kenmerkend voor deze gletsjer. Gudrun Bergmann schreef het boekje “the magic of the Snaefellsjokull”.  (http://www.runabergmann.com/).

Zij beschrijft daarin dat er vanaf de Grote Piramide in Egypte drie leylijnen lopen die op IJsland eindigen. Twee daarvan komen binnen op Snaefellsnes en het is alsof je je daar op een energetische snelweg begeeft.

Hellnar, de plek waar ons onderkomen voor de komende drie nachten staat, ligt midden in dit gebied.

Zondag 25 en maandag 26 juni  2023

Raudfeldargjá:  een spleet in de rotswand waardoor je via step stones je begeeft naar een ruimte binnen de rots. Een zeer hoge energie. Er wacht je een zeer warm  welkom door de hidden people.

We maken een wandeling van Hellnar naar Arnarstapi langs een steile klifkust door een hoog energetisch lavaveld. Mogelijkheden genoeg om je kracht weer tot je te nemen.

We brengen een bezoek aan Lóndrangar. Een bijzondere krachtige plek (energetische snelweg) met een fantastisch uitzicht op de Snaefellsjokull. Op deze plek lopen de leylijnen naar de gletjsjer toe. Twee basaltpilaren ondersteunen de energie. The house of the hidden people en de Library.

Dinsdag 27 juni 2023

Na de ochtendyoga en het ontbijt verlaten we dit gebied om terug te reizen richting Keflavik. Onderweg komen we nog genoeg mooie plekken tegen om te stoppen, te mediteren, te verbinden, te ervaren en natuurlijk mag het warme  badje niet ontbreken.

We overnachten in Sandgerdi. Een mooie uitvalsbasis om morgen het schiereiland Reykjanes te bezoeken.

Woensdag 28 juni 2023

We hebben vandaag nog de hele dag om Reykjanes en haar mooie plekken te bewonderen.

We bezoeken het kleine kerkje van Hvalnes. Met een beetje geluk is de deur voor ons open.

Reykjanes is het gebied waar het afgelopen jaar de vulkaanuitbarstingen zijn geweest. We maken een wandeling naar dit gitzwarte nieuwe lavagebied.

En om deze fantastische reis met oerkracht af te sluiten, mag een bezoek aan de kokende modderpotten niet ontbreken.

Om 18.00 uur leveren we de auto weer in op de luchthaven. De vlucht met – wederom Transavia – vertrekt om 19.50 uur. We komen om 01.00 uur op Schiphol aan.

Praktische informatie

Reisduur en -data

De reis is een week van woensdag 21 juni tot en met woensdag 28 juni 2023.

Reisdocumenten

Voor reizen naar IJsland is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Check de geldigheidsduur van je reisdocument. Een visum is niet nodig.

Gezondheidsvereisten

Op dit moment zijn er geen gezondheidsvereisten voor het reizen naar IJsland.

Vervoer

We vliegen van Amsterdam naar Keflavik en terug met Transavia. Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking (een Volkswagen Minivan met genoeg ruimte voor 6 personen, koffers en eten). Je wordt gereden.

Accommodaties

We overnachten in een B&B en volledig ingerichte huizen. Je verblijft op een twee- of driepersoons slaapkamer met gedeelde douche en toilet op de gang.

Eten

We bereiden we ons eigen potje. Ik kook vegetarisch, gluten- en (toegevoegd) suikervrij. Als je dieetwensen hebt hoor ik dat graag van je, zodat we kunnen kijken of het handig is om zelf zaken mee te nemen die moeilijk op IJsland verkrijgbaar zijn, dan wel erg duur zijn.

Doorgang

De prijs van de reis is gebaseerd op deelname door vijf personen. Dit is het dus het minimum en tegelijk ook het maximum aantal deelnemers om de reis door te kunnen laten gaan.  In het geval een koppel zich aanmeld, of mensen die het geen probleem vinden om een tweepersoonsbed te delen,  dan kunnen er gezien de samenstelling van de bedden zes reizigers mee. Zodra het minimum aantal mensen zich hebben aangemeld, ontvang je van mij bericht dat de reis doorgaat en kun je je vlucht boeken.

Conditie

Twijfel je of deze reis iets voor jou is op basis van je fysieke, emotionele of mentale conditie? Neem dan contact met mij op zodat we dat samen kunnen bespreken. Deze reis zijn we de hele dag buiten en onder weg. Er worden wandelingen gemaakt van maximaal 2 uur aaneensluitend.

Investering

Jouw investering in jezelf, door mee te gaan op deze reis, bedraagt 1.845 euro. Je betaalt binnen 14 dagen na het invullen van het boekingsformulier, een bedrag ter grootte van 20% van de reissom, zijnde 369 euro. Het restantbedrag ter grootte van 1486 euro dient uiterlijk op 8 mei 2023 te zijn overgemaakt.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Volledig vervoer op IJsland met een huurauto (inclusief verzekering en brandstof)
 • 7 overnachtingen op een twee- of driepersoonskamer met opgemaakte bedden en handdoeken
 • Ontbijt, lunch en diner. (Met uitzondering van de aankomstdag)
 • Yoga-, meditatie- en energetische begeleiding, volledig ingetuned op jouw thema’s
 • Reisbegeleiding
 • Belastingen

 

Niet inbegrepen is:

 • Vervoer naar en van Schiphol
 • Het vliegticket van Schiphol naar Keflavik vv met Transavia.
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. De reisverzekering is verplicht. Deze verzekering dient te voorzien in bijstand, met inbegrip van repatriëring, bij ongeval, ziekte of overlijden.
 • Kosten van persoonlijke aard zoals souvenirs, snacks (als we al een winkel tegenkomen 😊)
 • Een bijdrage van 7,50 euro aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO
 • Een bijdrage van 2,50 aan het Calamiteitenfonds

Op deze reis zijn van toepassing:

De regeling houdt onder meer in dat je te allen tijde, tegen onderstaande vergoeding, vóór het begin van de reis, deze kunt beëindigen. De te betalen vergoeding bedraagt:

 1. tot en met 60 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom;
 2. vanaf 59 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
 3. vanaf 21 dagen tot en met 7 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
 4. vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dan kun je de reissom terugkrijgen als je door – voor de verzekering geldende redenen – niet deel kunt nemen.

 • De garantie van de stichting Garantiefonds Reisgelden GGTO
 • de garantie van het Calamiteitenfonds.

De garantie van de GGTO houdt in dat dit fonds garant staat dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien Het Licht failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert dit fonds tijdens het verblijf je terugreis indien Het Licht, als gevolg van een faillissement, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door Het Licht wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 7,50 per reiziger in rekening gebracht aan de reiziger. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat:

 • Je een (deel van) de reissom terugkrijgt indien Het Licht de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
 • Je de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Het Licht als gevolg van een calamiteit de reis moet aanpassen of indien Het Licht je vervroegd moet repatriëren.

Onder “calamiteit” wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van dit reisvoorstel? Je bent van harte welkom om mee te gaan. Je kunt je inschrijven via deze link

https://widget.onlineafspraken.nl/consumer/booking/book/key/dmal72fmuc24-dmaz20/ln/3/at/0/l/83215/t/809cac/f/110d0111/o/theme:default,dp:modern,interval:month/exclude/mobiledetect/output/html

Met je inschrijving ga je een betalingsverplichting aan.

Heb je nog vragen? Die beantwoord ik  graag. Mail naar marion@het-licht.net of bel naar 0610838062.

“Het Licht” Praktijk voor bewustzijnsontwikkeling

Zevenhuizerlaan 6

1851 MV  HEILOO

www.het-licht.net

marion@het-licht.net

06-10838062

Aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), Stichting Garantiefonds GGTO en het Calalamiteitenfonds

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies