/
/
Retraite: sterven is opnieuw geboren worden – 29 maart t/m 1 april 2024

Retraite: sterven is opnieuw geboren worden – 29 maart t/m 1 april 2024

Elke nacht sterf je en iedere morgen word je opnieuw geboren. Je bent niet meer wie je gisteren was. Jij als bewustzijn bent voortdurend in beweging.

Sterven is opnieuw geboren worden.

Geboren worden in het licht. Terug naar de bron. Sterven betekent ook fysiek afscheid nemen van dat wat was, het fysiek loslaten van je geliefden, je zekerheden, je plannen hier in de aardse dimensie. 

Bijdrage door resonantie

We werken aan het helen van je eigen doods-ervaringen. Door dit te helen in het veld van eenheidsbewustzijn,  kun jij met deze nieuwe resonantie een steun zijn voor mensen die stervenden zijn. Je maakt het voor hen gemakkelijker om de overgang te maken doordat jouw energie een uitnodiging is om weer te herinneren dat je nooit ophoudt te bestaan.

Puur door jouw ZIJN  kun je de stervende ondersteunen in het maken van een vreugdevolle overgang. Met het ZIJN vanuit die sfeer, gaan we dit weekend spelen.

 Je leert om door puur te zijn, door te luisteren, volledig aanwezig te zijn, hoe jouw resonantie bevrijdend en helend kan werken voor degene die gaat sterven. 

Je leert in te tunen op de behoefte van de stervende, de subtiliteit ervan. De velden rondom de stervende te zuiveren. 

Rouw

Vanuit het veld van eenheidsbewustzijn ga je ervaren hoe je iemand met rouwgevoelens kunt bijstaan. De ervaring dat hier en daar niet bestaat. Dat overledenen bij ons zijn, waar je mee kunt communiceren en ervaringen mee kunt delen.  Inzicht in persoonlijke stukken die het rouwproces bij ons oproepen. 

In het contact dat we met overledenen maken ga je ervaren hoe energieën nog verweven kunnen zijn. Hoe overledenen nog onafgemaakte zaken na hun overlijden willen en kunnen afmaken en dat zij ook tot steun van de achterblijvers kunnen zijn. 

Vreugde

Van angst en pijn kan sterven een proces van opnieuw geboren, van vreugde worden. Zowel voor de stervende zelf als voor de mensen om hen/haar heen. Een afronding van een aardgebonden tijdperk in de onbegrensdheid van jouw Zijn. 

De cursus bestaat uit o.a.: 

 • Theoretische informatie over de fases van sterven en hoe een stervende dit kan ervaren 
 • Yoga- en ademhalingsoefeningen om je bewustzijn te verruimen
 • Meditatie/energetisch werk met betrekking tot je eigen stervenservaringen en heling van eventuele oude pijn die daarop zit 
 • Heling van jouw pijnstukken met betrekking tot iemand die is overgegaan. 
 • Contact maken met je multidimensionale zelf, het veld van eenheid en het integreren van je wezensdelen 
 • Het schonen van energetische koorden 
 • Contact maken met de transformatieteams en jouw rol daarin 
 • Contact met overledenen 

Verdere thema’s laten zich gedurende de dagen zien 

Energetische cursus

Deze dag staat open voor ieder die zich tot deze cursus voelt aangetrokken en biedt je de mogelijkheid een grote stap te zetten in het ontwikkelen van bewustzijn op het gebied van sterven. De energetische wijze van werken is zowel inspirerend en ondersteunend voor je eigen ontwikkeling als voor je praktijkervaring als therapeut of begeleider in bijvoorbeeld een Hospice, ziekenhuis of andere omgeving waar je met stervenden en rouwenden in aanraking komt. 

De cursus is een energetische cursus. Dat wil zeggen dat er op energie-nivo gewerkt wordt en dat oude pijnen, wonden en angsten die in je opgeslagen liggen op energetisch nivo worden aangeraakt en getransformeerd. Je maakt gebruik van je helderhorende, heldervoelende en helderwetende vermogens, die gedurende deze dagen (extra) geactiveerd worden. 

Praktische info

De retraite wordt gehouden van vrijdag 29 maart 2024 (16.00 uur) tot en met maandag 1 april 2024  (10.30) uur in centrum Sumaru in Olst (bij Deventer).

 

Er is ruimte voor 8 deelnemers. Je verblijft op een vier- of tweepersoons slaapkamer.

De douche en wc bevinden zich op de gang.

Isolde kookt heerlijke vegetarische maaltijden, gluten- en suikervrij. Je wordt gevraagd een bijdrage te leveren in de keuken bij het snijden van groenten etc.

Jouw investering is 540 euro voor een plekje op de vierpersoons slaapkamer. Voor de tweepersoons slaapkamer betaal je 585 euro.

De prijs is inclusief:

 • Drie overnachtingen
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Koffie, thee, water, versnaperingen en vers fruit
 • Meditatieve, energetische en theoretische begeleiding rondom het thema “sterven is opnieuw geboren worden”.
 • Yoga sessies

De prijs is exclusief:

 • Vervoer van je woonplaats naar Olst en terug
 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • De bijdrage GGTO (zie uitleg hieronder) van 9,00 euro.

Beddengoed en handdoeken zijn eventueel te huur voor 10 euro, rechtstreeks te verrekenen met de eigenaar.

Deze retraite valt onder de zogenaamde pakketreizen. Als je een annuleringsverzekering afsluit, dan kun je de reissom terugkrijgen als je door – voor de verzekering geldende redenen – niet deel kunt nemen.

De annuleringsregeling is als volgt:

a. tot en met 60 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom;
b. vanaf 59 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
c. vanaf 21 dagen tot en met 14 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
d. vanaf 13 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Wettelijk ben ik verplicht om aangesloten te zijn bij een Garantiefonds Reisgelden. Ik ben aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). Dit fonds staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien ik failliet zou gaan. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Voor deze garantiestelling breng ik een vast bedrag van € 9,00  in rekening.  Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies