/
/
ZIJN op Groenland – 31 augustus t/m 11 september 2022

ZIJN op Groenland – 31 augustus t/m 11 september 2022

Meditatiereis Groenland

 

 

Dit wordt een reis voor avonturiers. Een reis die je heel dicht bij jezelf brengt. Puur ZIJN in de immense schoonheid van de ijsbergen, de ijskap, gletsjers, walvissen, zeehonden.

Je kent ze vast wel, de beelden van National Geographic. In een klein bootje tussen enorme ijsschotsen varend. De eenheid ervaren, het multidimensionele ervaren. Zie je jezelf al gaan?

 

Op een diep niveau jezelf de verbinding herinneren die je hebt met de aarde, met de bevolking, met het oergevoel. In de immense stilte van dit land zak je steeds dieper in je zelf. Kun je steeds meer ZIJN wie je werkelijk bent.

 

Durf jij het aan je over te geven aan de natuur? Niets is zeker in dit land. Je bent totaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat betekent dat er een programma is en tegelijkertijd ook weer niet. Go with the flow. 

Durf jij je over te geven aan de plaatselijke bevolking die ons mee op pad neemt en ons naar de meest bijzondere plekken op aarde brengt? Je te openen voor je hoogste pad en die bewustzijngeschenken te ontvangen die op jou liggen te wachten in de overweldigende natuur , in de oorverdovende stilte?

Het ZIJN op Groenland is al een transformatieproces op zich. Zelf zal ik je begeleiden met meditaties, yoga en energetisch werk om je ervaring nog dieper in je fysieke lichaam te verankeren.

 

31 augustus 2022

Je vliegt, op eigen gelegenheid (ik ben al op IJsland) vanaf Amsterdam naar Keflavik  met Transavia. Vertrek om 17.50 uur van Amsterdam en aankomst op IJsland om 19.00 uur. Ik sta je daar op te wachten. Vervolgens gaan we met de flybus van Keflavik naar Reykjavik. Daar overnachten we in een guesthouse. Gezien het tijdstip van vertrek ga ik ervan uit dat je al gegeten hebt (op Schiphol of een broodje in het vliegtuig).

1 september 2022

Met de taxi gaan we naar het domestic airport in Reykjavik waar het vliegtuig naar Groenland vertrekt. Het is twee uur vliegen. We komen om 10.25 uur in Kulusuk aan. Vandaar nemen we de  bootservice naar Tassilaq (een uur varen). Dit ligt aan de oostkust van Groenland en is voor mij het authentieke Groenland.

Je verblijft in The Red House (https://www.the-red-house.com/) op basis van full pack (dat wil zeggen, ontbijt, lunch, diner (3 gangen), in een tweepersoons kamer met gedeelde badkamer en toilet op de gang). Wil je een één persoonskamer dan kan dat tegen meerprijs.

Na aankomst settelen en een eerste verkenning van de omgeving. Oost Groenland is écht basic. De meeste inwoners hebben geen stromend water en slapen op de grond.

2 september tot en met 9 september 2022

De dagen starten we met yoga in de buitenlucht. De stenen dragen een oerweten in zich (net als de Groenlandse bevolking). Na het ontbijt zullen we wandelingen maken in de omgeving. Ook is een bezoek aan het plaatselijke museum mogelijk.

Op twee dagen deze week zullen we met de boot erop uit trekken. Dat zijn excursies van een dag. Varend langs immense afkalvende ijsbergen. Met een beetje geluk een walvis spotten, bezoek aan kleine afgelegen woongemeenschappen waarbij je contact hebt met de plaatselijke bevolking. Een bezoek aan de gletsjer. Zoals ik in het begin al schreef “niets op Groenland is zeker”. Ook het doorgaan van deze excursies is geen vaststaand feit. Het weer bepaalt.

10 september 2022

’s Morgens rond 8.30 uur vliegen we per helikopter terug naar Kulusuk. Vandaar met het vliegtuig terug naar Reykjavik. Aankomst in Reykjavik om 14.50 uur. Daar vandaan nemen we taxi naar het centrum waar we nog één nacht verblijven. Tijd om vandaag en morgen Reykjavik te ontdekken.

 

11 september 2022 

Museum, wandeling of wat zich maar aandient in het mooie Reykjavik.

Aan het einde van de middag nemen we de flybus terug naar het vliegveld in Keflavik waar onze vlucht om 20.05 uur vertrekt. Aankomst in Nederland om 1.15 uur.

Praktische informatie

Deze spirituele meditatie en energetische reis is van 31 augustus tot en met 11 september 2022.

Je vliegt op eigen gelegenheid vanaf Amsterdam naar Keflavik (het hoofd vliegveld van IJsland).

Je verblijft op een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer (afhankelijk van jouw voorkeur). De 1-persoonskamer kent een toeslag. Douche en wc is gedeeld op de gang.

Groenland is basic, dat geldt ook voor de faciliteiten. Verwacht geen luxe!

De eerste nacht op Groenland verblijven we op een kleine slaapzaal, waar wij als groep samen zijn. Er staan opgemaakte bedden en er is een droogtoilet. Douche is in het aangrenzende gebouw.

De volgende nachten verplaatsen we ons dan naar het hoofdgebouw met de eigen kamers.

Het eten is goed verzorgd. Een uitgebreid ontbijtbuffet en een lunchpakket voor als we onderweg zijn. Het diner is een drie gangen diner met plaatselijke specialiteiten (denk aan zeehond en walvis).

Niets op Groenland is zeker. In de prijs zijn de twee bootexcursies opgenomen. Mochten die door omstandigheden niet door kunnen gaan, krijg je uiteraard het bedrag dat daarvoor staat retour gestort.

In dat kader is het ook goed voor ogen te houden dat het mogelijk is dat we op de geplande datum niet terug kunnen vliegen door de weersomstandigheden. Hou daar dus bij je afspraken voor na de vakantie rekening mee. Eventuele kosten die daaruit voortvloeien (verlengd verblijf, omboeken ticket naar Amsterdam zijn uiteraard voor eigen rekening).

Jouw investering in deze bijzondere reis.

Inmiddels hebben zich drie reizigers gemeld en gaat de reis door.  Heb je interesse om je nog bij de groep aan te sluiten, neem dan contact met me op. Dan kan ik kijken of er nog ruimte is in het guesthouses en op de vlucht. Dan kan ik je tevens de prijs laten weten. Om je  een indicatie te geven, die ligt rond de 4300 euro.

De prijs is bepaald op de huidige vluchttarieven. Als deze bij boeking hoger of lager uitvallen wordt het verschil aangepast.

Deze prijs is inclusief:

 • Vervoer met de flybus van Keflavik Airport naar Reykjavik en terug
 • Twee overnachting in Reykjavik obv een twee persoonskamer met gedeelde douche en toilet op de gang
 • Taxi naar en van Reykjavik Airport
 • Vlucht Reykjavik-Kulusuk-Reykjavik
 • Bagagevervoer van Kulusuk Airport naar de haven
 • Boottransfer van Kulusuk naar Tasiilaq
 • Volpension in The Redhouse (ontbijt, lunch en een drie gangen diner)
 • Twee bootexcursies van een dag
 • Toegang tot het plaatselijke museum
 • Helikoptervlucht van Tasiilaq naar Kulusuk
 • Elf dagen reisbegeleiding (inclusief meditatie, yoga en energetische begeleiding).

Deze prijs is exclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam
 • Kosten voor lunches, diners en overige kosten (museumbezoek, koffie, gebak)  in Reykjavik
 • Tussendoortjes, snacks, inkopen van eigen aard
 • Annulerings- en reisverzekering

 

Als je hart van deze reis sneller gaat kloppen, en je voelt dat je mee wilt, laat het me dan graag op korte termijn weten.

Als je nog vragen hebt neem dan contact met me op via de mail (marion@het-licht.net) of via 06-10838062.

Ik kijk er naar uit je te mogen begeleiden in dit prachtige land!

 

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies