/
Seksuele kracht is creatiekracht

Seksuele kracht is creatiekracht

Het mooiste voorbeeld dat seksuele kracht creatiekracht is, is het feit hoe nieuw leven ontstaat.

Jij als creator

Sta je er wel eens bij stil dat jij de creator bent van je leven? Misschien heb je zelf kinderen. Hoe bijzonder is het als je beseft dat door jouw seksuele kracht en dat van de vader van je kind, je kind kon ontstaan.

De seksuele kracht kun je op veel manieren inzetten. Nieuw leven creëren is daar één aspect van. Je creëert voortdurend, vaak onbewust. Je kunt je leven creëren vanuit je persoonlijke wil, vanuit het ego. Creaties vanuit het ego zijn meestal gebaseerd op persoonlijke gewin.

Je gaat shoppen en hebt eindelijk dat mooie horloge gekocht wat je steeds al zo graag wilde hebben. Op het moment dat je het horloge hebt gekocht, voel je je volmaakt gelukkig. Misschien voor 10 minuten. Dan is het ego alweer op zoek naar iets anders. Het ego is nooit tevreden. 

Je denkt dus dat je je gelukkig voelt omdat je het horloge gekocht hebt. In werkelijkheid voel je je die 10 minuten gelukkig omdat je eventjes naar niets verlangt. Omdat je je bevindt in de leegte.

Het “niets” als bron van geluk

Toen ik begin van deze maand op IJsland zat, brachten we een bezoek aan Askja. Het is een vulkanisch gebied wat leeg is. Waar je ook kijkt, lava, lava, lava. Verder niets, leeg. Vanuit de bus liepen we naar het kratermeer toe.

De leegte was zo aanwezig, zo tastbaar, zo heeeeerlijk. Ik voelde de materiële ballast waarin we ons bevinden. Ik voelde de gelukzaligheid van het “niets”. Het “niets” wat tegelijkertijd bruist van energie. Je kunt het vuur daar bijna letterlijk onder je voeten voelen. De aarde is er warm.

Als je je in het “niets” begeeft is er overgave aan dat wat er is. Dan is er volledige acceptatie. Dan is er rust en vrede in jezelf. Dan heb je niet zoveel nodig. En tegelijkertijd is er die boost aan energie, dat vuur, die passie die constant door je heen stroomt. Die Goddelijke levenskracht, die zich kan uitdrukken via jouw vuur, via jouw seksuele energie, die je verder doet evolueren, verder leidt op je pad.

Win-win situatie

Creëren vanuit deze energie heeft een hele andere uitwerking. Je creëert voor het hoogste goed van jezelf én – heel belangrijk – voor de mensen om je heen. Het gaat dus om een win-win situatie.

Bovendien zul je merken dat als je creëert vanuit de innerlijke vrede, je in de rust kunt blijven. Er is vertrouwen in het ontvangen van je creatie. Dat die zich op de meest mooie manier in je leven zal openbaren. Er is een staat van gelukzaligheid omdat de onrust van het meer en meer willen wegvalt. Je raakt niet van slag.

Rust en vrede

In het “niets” merk je ook dat je gedachten rustiger worden. Ze zijn er nog wel want je kunt gedachten niet stoppen. Het is energie en dat stroomt. Je merkt alleen dat je er niet op in gaat. Je blijft in rust. Ook je emoties komen tot rust in dat niets. Er is meer een gelijkmoedigheid. Niet meer van die pieken en dalen.

Dat wil ik ook

Ik kan me voorstellen dat je denkt “dat wil ik ook”. Nou dat komt dan mooi uit.

In de leegte plopte bij mij het idee binnen om een drieluik te organiseren. Drie dagen die perfect op elkaar aansluiten.

  • De wonderbaarlijke kracht van JA zeggen (26 oktober)
  • Je seksuele energie bevrijden (14 november) om vervolgens te
  • Creëren vanuit innerlijke vrede (12 december)

Dus, toe aan acceptatie van dat wat er is. Het omarmen van het leven? Toe aan bevrijding van alle dogma’s, overtuigingen en energie die op je seksuele energiecentrum zit? Zodat je vuur weer kan gaan branden? Toe aan de rust en vrede in jezelf en vandaar uit jouw hoogste goed creëren? Bij je dienstbaarheid aan de mensheid komen? Schrijf je dan nu in! https://www.het-licht.net/contact/
En weet je …. het is zo kicken als je in je dagelijkse leven gaat merken dat het gewoon werkt!

De dagen zijn zowel als drieluik te volgen als aparte dagen. Meer informatie vind je op https://www.het-licht.net/creeren-vanuit-innerlijke-vrede/ en https://www.het-licht.net/de-wonderbaarlijke-kracht-van-ja-zeggen/.
Helaas staat de tekst van de workshop “Je seksuele energie bevrijden” nog niet online. Heb de hulp van mijn webmaster nodig om het menu aan te passen. Die ben je dus nog tegoed.

Fijne week,

harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies