/
Vaak ben je te bang

Vaak ben je te bang

Ja maar wat als …. of stel je voor dat ….

Hoe vaak laat jij je leiden door je hersenspinsels die lopen te tetteren? Die beren op de weg zien en die je in je veilige comfortzone houden van dat wat je kent?

Pia werd knettergek van die stemmetjes in haar hoofd. Ze was zich ervan bewust hoe ze zich zelf tegenhield haar grootsheid te leven. “En iedere keer trap ik er weer in en heb ik achteraf spijt dat ik iets niet gedaan heb”. 

Pia is iemand met een hele creatieve brein. Ze krijgt vaak prachtige ingevingen en ideeën. De keren dat ze die tot uitvoering gebracht heeft, waren bijna magisch te noemen. Ze kwam in zo’n flow terecht van met name het ontmoeten van mensen die de bijzondere waarde van haar werk zagen en die dat omarmden en er mee aan de slag gingen.

Richard is iemand die graag de controle houdt. Alles moet dichtgetimmerd zijn wil hij zich veilig voelen. En dat ervaart hij nu als obstakel. Hij zei “het vliegt me letterlijk naar de strot hoe gevangen ik zit in mijn eigen controlesysteem”. Bij Richard ging het onder meer over het vertrouwen op de wijsheid van zijn lichaam. Bij elke pijntje zat hij bij de dokter. Onderzoek na onderzoek om maar uit te sluiten dat hij niets mankeerde. Richard: “ik verlang er naar om zonder angst in mijn lichaam aanwezig te kunnen zijn én ervan te kunnen genieten”.

Je eigen favoriete gedachte

Gedachten als “wat zullen anderen er van vinden”, “is het wel goed genoeg”, “stel je voor dat het mislukt”, “hoeveel gaat dat kosten”, “anderen kunnen dat veel beter” , “kan ik dat wel alleen” belette Pia om “haar ding te doen”. Waarschijnlijk heb jij je eigen favoriete gedachte die je weerhoudt je potentieel tot uitdrukking te brengen.

Weet je wat jammer is? Het plezier wat je jezelf en de wereld om je heen ontneemt. Juist dié ingevingen, die ideeën die bij je binnen ploppen kunnen je zoveel plezier opleveren omdat ze vaak voortkomen uit de bron. Ze worden gesteund door het hogere. Zelf vind ik het altijd weer kicken om de moeiteloosheid te ervaren in die stroom. Wat een mooie synchroniciteit er is, hoe alles klopt en bij elkaar komt in die flow.

Wat levert het je op?

Je kunt eens bij jezelf nagaan. Wat zou jij nu doen als je er geen angst voor had? Wat levert de angst je dan op om het niet te doen? Wat hoef je dan niet?

Wordt het jou ook steeds helderder dat we écht uitgenodigd worden ons éigen pad te gaan. Ongeacht wat een ander daarvan vindt. Ongeacht of het “raar” is of anderen andere verwachtingen van je hebben. Om te luisteren naar de innerlijke stem die jou leidt. En in dat hele proces kun je je zomaar bewust worden van “oude shit” om het zo maar even te zeggen, die nog eens even langs komt. Je laat zien wat er nog – onbewust misschien – speelt en je uitnodigt om het aan te kijken zodat het kan gaan. Het komt om te gaan!

Zelf kwam ik de laatste weken bij onzekerheid dat naar boven kwam. En niet op één vlak, zelfs de kleinste dingen werden er aan onderworpen. Hou eens op zeg! Te raar voor woorden, ik moest er zelf om lachen en toch was het er wel. Door het toe te laten, er om te lachen, er mee te spelen en het te voelen, voelde ik het wegglijden. Een aantal dagen erna was het alsof er een nieuw deel in mij naar voren kon komen, doordat er ruimte was gecreëerd door het toe te laten. Mooie gewaarwording

Tijd voor actie

In plaats van grote luchtkastelen te bouwen en alleen te dromen over de nieuwe energie, over de toekomst, kun je er nu ook voor kiezen om in actie te komen. Om het oude achter je te laten. Ook de angsten. Ze zijn ooit ontstaan, door ervaringen, en dat is geweest. Die ervaring ligt opgeslagen in je celgeheugen en dat kun je schonen. Zodat jouw cellen weer weten hoe het is om deel te zijn van de Bron en die energie uit te drukken.

Angst kan je letterlijk doen bevriezen, doen verstijven. Je kunt letterlijk geen stap meer vooruit doen. Onderzoek eens je lichaam. Waar is dat verstard, verstijft? Waar is dat bevroren en wat ligt er allemaal aan angst opgeslagen in je lichaam? Verruim je lichaamsbewustzijn zodat je je lichaam kan bevrijden van die bevroren, verstijfde energie en het weer kan gaan stromen. Dat jij, via je lichaam, je vrij en vol vertrouwen kunt uitdrukken in deze wereld. Of anders gezegd, dat je jeZelf kunt zijn.

Fijne week weer!

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies